Ремонт на Cross Nomad

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ремонт на Cross Nomad

Мнениеот moto_bike » Съб Юли 24, 2010 5:29 pm

Здравейте на всички ,
значи имам cross nomad - 18 скорости преден и заден амортисьор , аеро капли , мисля да му направя основен ремонт!!!Не рабирам много :dontknow: и за това реших да пиша тук :) За начало искам да му сменя задната спирачка с хидравлична дискова спирачка - дали ще стане shimano hone и въобще добра ли е гледам нещо около 100 лeвa да бъде , там главини глупости трябва ли не трябва ли , искам да си сменя скоростите с 21 препоръчайте нещо , мисля че на Shimano са добри , предния задния оптегач , някакви ръкохватки да не убиват ръцете много :Д само не някакви цени всяка част по 100 лв КРИЗА Е !!!!! очаквам мнения коментари отговори :bowdown:
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ :) :thanks:
Последна промяна moto_bike на Съб Юли 24, 2010 5:33 pm, променена общо 1 път
moto_bike

Рейтинг: 1180

Re: Ремонт на Cross Nomad

Мнениеот verk » Съб Юли 24, 2010 5:32 pm

Мойто мнение е да не правиш нищо по това,а да си земеш едно хубаво колело.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот moto_bike » Съб Юли 24, 2010 5:34 pm

Забравих да допълня не искам ново колело
moto_bike

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 24, 2010 5:42 pm

ами като си решил да наливаш пари в този кошник, успех :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот moto_bike » Съб Юли 24, 2010 5:46 pm

.........
Последна промяна moto_bike на Съб Юли 24, 2010 6:24 pm, променена общо 1 път
moto_bike

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 24, 2010 6:17 pm

'ми честно казано, ние също се дразним от такива дето искат съвет, пък после като им дадат такъв не им харесва
като толкова искаш да превърнеш полско фиатче в ролс- ройс (образно казано), отиди в някакъв сервиз с колелто и кажи какво искаш да бъде сменено
аз лично ако бях търговец, на драго сърце бих ти взел парите (въпреки, че по- горе казах, че няма смисъл да се харчат пари за ъпгрейди на това желязо) :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот verk » Съб Юли 24, 2010 6:24 pm

За да смениш нещата ще трябва да дадеш пари колкото си дал за ново такова колело.Затова не променай нищо карай си така докът си го смениш

П.ПИ не обиждай администратор,защото ще те сполети нещастие.
Аватар
verk

Мнениеот novice » Съб Юли 24, 2010 7:12 pm

Вижте сега, колеги, човекът е решил да инвестира. Е да, не много, но ще инвестира. Няма пари за ново, истинско МТБ, оставете го да си стегне желязото! И аз искам Трек Ремеди, ма засега нямам излишни няколко К в зелено! :D
Така, онтопик - сложи си една механична дискова - ББ5 или по-доброто ББ7 със 160мм диск и ти гарантирам, че няма да останеш разочарован! Може да смениш и лостчето с Avid FR5 или 7, за фин реглаж на твърдостта на спирачката.
За скоростите - смени си обтегача с някой Sram X3 или 4 и също няма да си капо! Shimano - да, хубави са, но това, което искаш е твърде скъпо и хубаво, за да го сложиш на това "желязо", както ти казаха колегите преди мен!
За гриповете - сложи си някой модел по твой вкус на Odi, но ще ги сменяш всеки сезон - меки са, да, но се износват бързо.
Е, това е от мен, успех в ъпгрейдите! ;)

ПС:Следи пазара и си купи запазени чарколяците, които ти казах от нея, за да си спестиш пари!(изключаеш гриповете естествено) ;) :beer:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 24, 2010 7:28 pm

novice написа:...човекът е решил да инвестира...

ако наливането на пари в бездънна каца е "инвестиция" - о.к. :)
novice написа:Няма пари за ново, истинско МТБ, оставете го да си стегне желязото!

парите които е готов да пръсне за това, спокойно ще му стигнат за твърдак начален клас
Аватар
Ozzie

Мнениеот verk » Съб Юли 24, 2010 7:41 pm

Той ми писа на лс но аз и тука ще го напиша за да видят и други такива като него.Еми искаш дискови спирачки две от евтините хубави за 140 лв главини за отпред и отздат 100 лв работата по сичко 40/50 лв за да имаш 21 скорости трябва да смениш отзад венците с 7 още 40 лв и дерейльор 40 лв ето ти го 400 лв
Аватар
verk

Мнениеот novice » Съб Юли 24, 2010 7:48 pm

Ми няма лошо, като си харесва колелото, нека си го надгражда! Честно казано не знам какво ще вземе за 400лв., но то би било най-много алу рамка, твърдак, с 1 купчина евтини, кофти компоненти качени на него. Нито дисковите спирачки ще са като хората, нито главините ще са хубави, нито вилката ще е вилка! Нека си ъп-не компонентите и рамка + вилка ще си вземе после. Другият вариант е да си вземе нещо цяло от форума, но рядко съм виждал нещо хубаво за 400лв. тук...
Последна промяна novice на Съб Юли 24, 2010 7:51 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот verk » Съб Юли 24, 2010 7:49 pm

За 400 лв наистина само аполон може,но пък ако изчака и събере повече пари може да земе хубав твърдак.
Аватар
verk

Мнениеот moto_bike » Съб Юли 24, 2010 9:01 pm

Благодаря ви ето това исках да чуя :8D:
moto_bike

Мнениеот novice » Съб Юли 24, 2010 10:50 pm

И естествено, хората които считат каруците за 400лв. за "по-добро решение" и за нещо различно от "бездънна яма" веднага ми лепнаха 2 минуса, но нищо... не сте анонимни, гласувайки подмолно, нали знаете?! :beer: Хайде да ви се връща, инвестирайте в "небездънни кенефи" от по 400лв.! :beer: То за 400 лв. кое по-напред ли да му е читаво? Рамката ли, вилката ли, спирачките ли, главините ли, гумите ли, каплите ли... :crazy: С 2 думи - вие му казвате: "продай кенефа от 200лв., за да си вземеш друг от 400..." :rofl: :rofl: :rofl:
Както и да е...минусите ще ги преживея! Някои хора обаче не могат да разберат, че има други хора, които не могат да дадат 1000лв. веднага за нещо що-годе вървящо, и в същото време не искат да карат бракма с подобия на ви брейк още 1 година, докато намерят пари за нещо по-добро. Това явно е неразбираемо за някои потребители тук... Човекът ги пита как да си ъпгрейдне евтинджоса, щото НЕ ИСКА, НЕ СЕ НУЖДАЕ, НЯМА ПАРИ за по-скъпо колело, те отговарят като на всеки с неговия проблем, като магнетофонна плоча: "купи си за 1.5К!" - алоооо, вие към кой прозводител на среден клас велосипеди сте на процент?! кое от въпросите на автора остана неясно за вас?! нищо, цъкайте минуси, само внимавайте мазоли да не ви излязат! :evil:
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот v.zarev » Пон Юли 26, 2010 6:25 pm

Трябва да се позадълбочиш малко в изучаването на компонентите, различните марки, класове и т.н. тогава вече нещата стават лесни и приятни. Аз напримерно за под 380 лв си сглобих ето това за мен перфектно колело за път и крос кънтри. За мен изобщо не е каруца а работи повече от задоволително и мога да разчитам на него, че е достатъчно надеждно за това което го ползвам. Ако те интересува мога да ти опиша компонентите и колко пари съм дал за тях - повечето са втора ръка, някой са нови и т.н. Стига да имаш желание да почетеш сериозно и да навлезеш в материята ще си направиш сам колелцето :beer:

Колкото до твоя крос - е за боклука ... или за градско каране, аз имам едно подобно и си го връзвам на всякъде без да се притеснявам много много ако го задигнат.
Прикачени файлове
ont_newvers.jpg
(326.28 KiB) 236 пъти
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Назад към Веломеханик