Преден дерайльор, помагайте!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Преден дерайльор, помагайте!

Мнениеот d.panayotov » Съб Юли 24, 2010 6:39 pm

Ами опитах се да го направя по-добре, но.....
Ето какви са симптомите силно изнесен водача настрани и дясната вътрешна част опира във веригата. И при трите венеца, всъщност при най-малкия на стърже, но въобще не ще да го прехвъли до там. Слагам го на скоростите на първи венец, също така преместих веригата на първи венец. Въобще не мога да разбера логиката на тия винчета. Ако ми избистрите тая логика, може и да се справя. Иначе само да ви обяснявам къде стърже... няма смисъл. Та какво точно правят винчетата? едното го разбрах- движи водача наляво и надясно, но другото? Как мога да накарам водача да се движи с по-голяма стъпка? Защо като преместя на втори венец и винчетата не влияят?

Благодаря ви предварително за отговорите. Съжалявам за тъпите въпроси, но явно трябва да се сблъскам с това, за да го разбера.

Забравих да уточня, че прочетох статията по въпроса как да си наглася дерайльор, но явно нещо изпускам.

сбъркал съм категорията, съжаряма за което. Може модератора да изтрие темата, утре ще ми помогнат с проблема. Сега успях да закърпя нещата прилично.
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Re: Преден дерайльор, помагайте!

Мнениеот v.zarev » Съб Юли 24, 2010 10:38 pm

Явно имаш от най-примитивния тип шимански декланшор. Проблема нещо неясно го обясняваш. Имаш проблем с това че като е на най-големия венец отпред и някой от най-големите от зад и стърже - така ли? Това не се прави по принцип, ако го правиш е нормално да стърже. Кажи на коя точно скорост стърже. Мисля че решението е много лесно и просто - с едното болтче което го бута наляво-надясно си го настройваш да ти е по средата, а от жилото вече настройваш колко да е издърпан. Може да имаш и несъобразен размер на дължината на оста на средното движение :magnify:

пп -сега прочетох пак поста - стърже ти отдясно - т.е. към по-малките задни венци? Тук наистина може да е проблема в средното (но може да си е до настройка на колко да го дърпа жилото). Аз съм имал подобен - с по-дълго средно и изобщо декланшора не може да се опъне да качи на 3-тия венец, независимо от настройки. Също съм имал и проблем с прекалено късо средно - тогава пък не може да се сгъне и да падне на най-малкия преден венец. Най-добре щракни една две снимки :beer:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 10:39 pm

http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair007

d.panayotov, сигурен си, че си я чел, нали?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот d.panayotov » Нед Юли 25, 2010 5:51 pm

криво-ляво е оправен. Все пак ми помогнаха хората, но утре ще заведа колелото при механик, че да видя как точно става цялата работа от-до.
Бай Митак веломаниак :D
Аватар
d.panayotov

Рейтинг: 1210

Назад към Общ форум