Как се справяте с песовете?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как се справяте с песовете?

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 7:16 pm

.горките :( :offtopic:

Вие наред ли сте?! Или трябва да имате дете и някой озлобен пес да го наръфа за да ви дойде акъла? :dontknow:

Аз съм напълно против нараняването на живо същество за удоволствие, но когато става въпрос за самоотбрана тогава нещата са или твоя гъз или моя, така че.... ! :lol:

Само да напомня, че за убииство на куче се лежи в затвора.

Видяла ли си някой да лежи за това? И аз! Няма и да видим скоро :lol: .Пък и тук става въпрос за самоотбрана :lol: и нищо не могат да ти кажат. Даже някой друг трябва да лежи в затвора, че си пуска озлобеното от него куче без надзор.

:peace: Peace и мислете повече моля!
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Мнениеот joropc » Съб Юли 24, 2010 7:26 pm

OXUS написа:
:... Peace и мислете повече моля!..

Явно ти е трудно да четеш между редовете.Според мен децата пък и възрастните, трябва повечко да ги е страх от такива като твоя приятел, който се разкарва със самурайски меч...не мислиш ли?
Айде, че оспамихме темата.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Съб Юли 24, 2010 7:38 pm

Каква е тая,злоба събрана във вас,към кучетата.Приемете,че всяко куче,си пази територията и затова лае.Продават едни машинки,с ултра звук,вярно е ,че ако са дресирани,няма да има много ефект.Няма нужда от камъни,палки,бухалки....и тн.
Минавайки с колелото,покрай куче,го провокирате да лае,защото си пази територията,а не,че не сте му симпатични.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот hrissim » Съб Юли 24, 2010 7:44 pm

Карам си оня ден по пътя от Говедарци към почивните станции над селото посока планината и от един строеж през оградата два огромни песа се сурнаха и ме нападнаха на улицата - мнооо съм бърз с патлака :qright:
Не си пазеха територията - навлязоха в моята. Като видят човек на колело и налитат. Ако бях без колело със сигурност нямаше да ме нападнат - отсреща седеше някакъв човек, който след пукотевицата ме окуражи - явно не е севте на тия цета.
Та така се пазя от кучетата.
:beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот PtD » Съб Юли 24, 2010 8:49 pm

kapitanblood написа:Каква е тая,злоба събрана във вас,към кучетата.Приемете,че всяко куче,си пази територията и затова лае.Продават едни машинки,с ултра звук,вярно е ,че ако са дресирани,няма да има много ефект.Няма нужда от камъни,палки,бухалки....и тн.
Минавайки с колелото,покрай куче,го провокирате да лае,защото си пази територията,а не,че не сте му симпатични.

Дали се сещаш колко ме вълнува какво си защитава кучето, когато си защитавам живота. Нямам намерение да чакам, за да видя какви са му намеренията. Щом атакува - лае или се хвърля да хапе, то ще бъде неутрализирано. Който го е възпитал така, да си носи отговорността...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот barcode_hc » Съб Юли 24, 2010 9:08 pm

joropc написа::offtopic: След последните 2-3 поста, в които бяха изброени-палки,гранати, самурайски мечове и подобни бойни единици, се запитвам - дали не е редно и кучетата да прочетат темата........за да видят какво ги чака....горките :( :offtopic:

Не става въпрос да се въоръжиш като Рамбо, да излезеш на улицата и да изтребваш всички възможни песове по най-кървавия възможен начин. Това е инструмент за самозащита. Малко ли хора, изпохапани, че дори и убити (!!!) от улични кучета има?!
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 11:59 pm

joropc написа:
OXUS написа:
:... Peace и мислете повече моля!..

Явно ти е трудно да четеш между редовете.Според мен децата пък и възрастните, трябва повечко да ги е страх от такива като твоя приятел, който се разкарва със самурайски меч...не мислиш ли?
Айде, че оспамихме темата.

Явно ли е? Ок :lol: . Aз да ти кажа изобщо не мога да чета нито м-у редове, нито м-у нищо :lol: .

А относно моя приятел, ще му целуваш .ъза през целия си живот ако случайно твойто дете го нападнат кучета и той е наблизо :lol: . Не го познаваш така, че не говори повече дали е по-опасен от озлобено псе, ОК? :D Пък и тази вилна зона и по-спецялно махалата в която има много кучета си е наистина опасно нещо. Повечето от тях са породисти, голями и дресирани спецялно да бъдат злобни и си имат места под оградата от където излизат, което е много лошо. Аз веднъж го бях закъсал точно там, няма лаене ами директно ти скачат да те ядат и като са повече ела се брани!
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот mirror » Нед Юли 25, 2010 9:29 am

лично аз много обичам кучета и даже си имам домашно :doggy: :) но когато изборът е аз или то надали има разумен човек които да се замисли дали не е по добре да се остави да го нахапят понеже видиш ли минал покраи "територията им" :crazy: един вид компенсация :D
а по темата мога да препоръчам и ето този модел спреи :agree:
http://images.bidorbuy.co.za/user_image ... -SPRAY.jpg
изключително ефективен :agree: специално "JET"-а хвърля струя на 4-6 метра :flamethr: и може да се ползва даже в движение ;)
с "FOG" версията ( прави разпръсната струя и е подходящ за близка употреба под 3метра ) съм се отбранявал от изтървана немска овчарка и ефекта е моментален както физически така и психологически :nuts: кучето избяга и после не смееше дори до стопанина си да се доближи :D
и колеги в никакъв случаи не показваите страх :nono: кучетата усещат и това още повече ги настървява специално уличните ! докато домашните ( визирам охранителните породи ) решат ли че са затрашени те или стопанинът им нападнат и тях трудно ше сплашите с крясаци и психо тактики :) там си трябват физически средства :smash: особенно ако стопанинът го няма или не реагира адекватно за да спре кучето !
Аватар
mirror

Рейтинг: 1210

Мнениеот icemanlovers » Нед Юли 25, 2010 9:20 pm

Преди често ходех да спускам Беклемето,но вече сам не тръгвам.
Послетната ми случка беше кошмар,аз срещу 5ет овчарски песа,отарвах се без драскотина,но видите ли кучета махаите маските и каските и ги глидаите в очите,говорете им и не им обръщаите гръб.
Това дето ми се случи ще го помня цял живот,тея 5ет кучета моище да ме изядат :crap:
Аватар
icemanlovers

Рейтинг: 1030

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 9:52 pm

Според мен българския байкър си е направо НИНДЖА с този експириънс тук :D. То не са само злобните помяри пуснати на свобода.

icemanlovers радвам се искрено, че не са те докопали :beer:
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Antares » Пон Юли 26, 2010 11:02 am

Многократно е разисквано - тия спрейове и всякакви методи за "отърваване" от кучета може да доведат до обратния ефект. Защото в повечето ситуации кучето се опитва само да ви уплаши. А когато има директна атака срещу него - това може да провокира истинска агресия и да нападне. Има кучета, специално обучени да не реагират на кучегони. Въпросният спрей атакува очите, а зрението въобще не е най-силното сетиво на кучето, напротив.
В повечето случаи кучетата атакуват, защото не осъзнават, че това странното нещо е човек. За тях велосипедиста е странна комбинация на вид, звук и миризма. А нормалната реакция на по-плашливи/агресивни кучета към непознатото е агресия, с цел прикриване на неувереността си. Ако слезнете от колелото (в по-добрия вариант - колелото между вас и кучето) - вероятността да ви оставят на мира е доста голяма. Ако им говорите спокойно, за да чуят човешка реч и да се успокоят - шанса нараства. Случвало се е куче, с което съм в добри отношения (като ме види ми върти опашка, ако спра - ми е облизало физиономията и ме е заиграло на момента) като ме види на колело да лае и да се хвърля. Слезна ли, чуе ли гласа ми - се кротва моментално и опашката е 90 rpm.
Бягството е безопасен вариант, само ако сте сигурни, че можете за около 30 секунди-минута да развиете по-висока скорост от кучето - обикновено е достатъчно за да се откаже/излезнете от "територията му". Но в повечето случаи кучетата нападат наистина само ако усетят страх, паника у вас.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот barcode_hc » Пон Юли 26, 2010 11:26 am

Antares написа:Ако слезнете от колелото (в по-добрия вариант - колелото между вас и кучето) - вероятността да ви оставят на мира е доста голяма.

А ако имам лошия късмет да попадна в по-малката вероятност? Да хвана wi-fi от Рая/Ада и да се оплача в темата, че не си прав ли? :popcorn: Примерът с любвеобилния пес и разярения звяр в зависимост дали си на колело или не и аз мога да ти го дам. Това не изключва възможността да попаднеш на разярено и разсърдено на живота куче, което да те нахапе до смърт. А рискът заслужава ли си, колкото и малък да е?

Колкото до спрея - въпросът е, че ще му налюти на очите и ще му повлияе на нервната система. Не вярвам, че в такова си състояние кучето е възможно да продължи да те преследва. А ако го направи, тогава по-добре вади самурайския меч, защото явно ще е по-добре да отървеш обществото от такова адско създание. ;)
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот mirror » Пон Юли 26, 2010 12:44 pm

лютивите спреичета не дават никакъв шанс на кучето атакуват не само очите но и наи силното им сетиво - обонянието ! напръскано куче моментално забравя за всичко наоколо и започва отчаяно да си търка моцуната с лапи или в тревата ако има такава в близост :) човек има достатъчно време спокоино да се отдалечи без никаква опастност ;) само трябва да се внимава с посоката на вятъра че .... :nuts: никак не са приятни тия спреичета :evil: казвам го от личен опит :deal:
Аватар
mirror

Рейтинг: 1210

Мнениеот novice » Пон Юли 26, 2010 5:30 pm

Като му изръмжиш насреща също толкова злобно, колкото той на тебе, бяга и се плаши! :D :rofl: :beer:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот msniki » Пон Юли 26, 2010 6:46 pm

novice написа:Като му изръмжиш насреща също толкова злобно, колкото той на тебе, бяга и се плаши! :D :rofl: :beer:

:agree:
Точно.
Като тръгват да ми налитат до 2-3 кучета като се обърна(особено ако съм с колело) не мога смогнат да бягат. :evil:
Като малък са ме гонили постояно. Даже имах голям страх от кучета до преди 2 години.
Вече даже ми е кеф тея песове които са ме гонили да ми изкарам акъла после. :nuts:
Попринцип обичам кучетата,обаче зависи как е настроено кучето към мен.
:)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Backo_ZX5 » Пон Юли 26, 2010 7:36 pm

Смърт за гадните песове, БСП и Доган! :smash:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот Joker_Here » Пон Юли 26, 2010 7:47 pm

Е вчера си карам в борисовата,по-навътре накачулен с фулфейс и наколенки,и по едно време бате едно каче като ме залая и то какво куче ли ? > САНБЕРНАР ПО ДЯВОЛИТЕ :crazy: Сега сериозно ако някой разумен човек не си изкара акъла,че куче стъпило на земята с четири крака е високо малко над рамката на байка ми и е на 3-4 метра от мен и ме лае: Е не може да не ми се е** майката от страх...Добре че беше собственика да го махне... :crazy: :eek3:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот niki_can133 » Вто Юли 27, 2010 7:31 pm

mors написа:Ефективно средство за кучета е да им покажеш, че си склонен на повече насилие от тях. Демек спираш и/или тръгваш срещу тях. При нужда можеш да използваш седалка или цялото колело като оръжие :D Изпробвано е до 3 кучета. За големи глутници нямам представа.

За движението в града gofren е прав. Евентуално, можеш да вземаш левите завои като буташ по пешеходните пътеки.

Аз използвам каската за тая работа. Като са до мен един удар с каската и спират да гонат
Изображение
niki_can133

Рейтинг: 986

Мнениеот perso » Съб Юли 31, 2010 5:15 pm

По оръжейните магазини се продават малки газови пистолети 25- 3... лв. патрони за псета и решаваш проблема!
perso

Рейтинг: 1160

Мнениеот kubetata » Пон Авг 02, 2010 9:45 pm

аз ги газя директно :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот pascalaa623 » Вто Авг 03, 2010 12:37 am

novice написа:Като му изръмжиш насреща също толкова злобно, колкото той на тебе, бяга и се плаши! :D :rofl: :beer:

:agree: :D
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот labogzer » Чет Авг 12, 2010 11:31 pm

аз хуу че карам бмх та ми дойде идеята се науча на tailwhip и да ги праскам през муцуната :evil: иначе си имам и табелка ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА на рамката (стикер от баумах май). За мое съжеление кучетата го игнорират ( ще трябва да ги догладвам някъде) и аз просто спирам и кфото има на земята, ако няма свалям обувки :^: но те най често бягат като спра :agree: , седалката ше са ме изръфали ако тръгна да я свалям, освен да им кажа "имате ли шестограм" и ако имат да ги помоля да ми го дадат и да изчакат 5 минутки :bowdown:
labogzer

Рейтинг: 1200

Мнениеот satori » Пет Авг 13, 2010 8:55 pm

Изображение
Аватар
satori

Рейтинг: 1200

Мнениеот al » Вто Окт 19, 2010 10:11 pm

Това беше резултата от карането по Джендем тепе с bio тази вечер.Готина Каракачанка ухапа и двама ни, мен малко повече.
Утре с медицинското ще подам жалба в полицията, както си му е реда и ако те нищо не направят по въпроса, бедна ви е фантазията, какво ще му се случи на изкуфялия дъртак ,който не си държи вързано кучето.

И още нещо да знаете, когато потърсите съдействието на полицията на тел 912, кажете че има смъртен случай , иначе никога няма да дойдат.Сигурно не казвам нищо ново, но това е реалноста...
Изображение
Аватар
al

Рейтинг: 1255

Мнениеот Joker_Here » Вто Окт 19, 2010 11:38 pm

:offtopic:

Егати гадоста,дано нямате нещо проблеми заради ухапването (инфекции глупости).Оправяйте се бързо! :peace: :beer:

Он-топик:

Значи от няколко месеца съм в Чехия,и си карам постоянно из града,из гората всеки ден.Най-интересното е,че като видя куче,първия път си казах:Сега ще се лаем ли,какво ще прайм? Мне,никаква реакция отстрана на кучето.Тук кучетата обучени ли си какво са не знам,но толкова кучета съм засяквал(тука няма бездомни между другото),минавал съм на сантиметри от тях и никаква реакция. :beer: :bowdown:
Аватар
Joker_Here

Мнениеот Alpina » Сря Окт 20, 2010 7:01 am

Не знам как е точно там, но в много страни - кучетото проявява ли някаква агресия, която не може да бъде контролирана - или го превъзпитаваш, или взимаш съответните предпазни мерки, или скоро няма да го има, заедно с доста от паричките ти а може и с повече да се разделиш.
Тука пак по най-малоумния начин - кучето ти тежи повече от 10кг - наморник... нищо че и 3кг такова може да направи като в случая с al...
Няма да се оправим - трябва още много деца да бъдат убити, по-възрастни хора осакатени или сериозно ранени, преди да видим решението и на този проблем... до тогава - трябва само да се надяваме, че няма да сме ние или някой наш близък...

@al - ако е само това на снимката - разминали сте се с малко, защото само е искало да ви сплаши, но определено трябва да направите всичко възможно собственика му да го отнесе, защото следващия път може да не е само сплашване...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Backo_ZX5 » Сря Окт 20, 2010 8:58 am

Backo_ZX5 написа:Смърт за гадните песове, БСП и Доган! :smash:

Again! :smash:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот CC Designs » Сря Окт 20, 2010 8:53 pm

За темата с кучетата. Наскоро ме подгони едно докато се спусках по едно баирче с асвалт. Тогава си кзаха, че няма да спирам и ще си продължа. Когато ме подгони някой малък пес намалявам, но не спирам съвсем, а веднъж ме подгони едно огромно чудовище и веднага спрях. Остави ме намира. Когато бях малък с едно малко колело си спомням, че се затичаха към мен някакви огромни кучета, 3 или 4 май бяха и като спрях веднага ме оставиха на мира. Иначе е много гадно, когато те подгони някое малко куче и тръгва да ти влиза под гумите. Днес щях да прегазя едно такова, но успях да го избегна (затича се към мен и щеше да влезе м/у двете колела).
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот Joker_Here » Сря Окт 20, 2010 11:30 pm

Alpina написа:Не знам как е точно там, но в много страни - кучетото проявява ли някаква агресия, която не може да бъде контролирана - или го превъзпитаваш, или взимаш съответните предпазни мерки, или скоро няма да го има, заедно с доста от паричките ти а може и с повече да се разделиш.
Тука пак по най-малоумния начин - кучето ти тежи повече от 10кг - наморник... нищо че и 3кг такова може да направи като в случая с al...
Няма да се оправим - трябва още много деца да бъдат убити, по-възрастни хора осакатени или сериозно ранени, преди да видим решението и на този проблем... до тогава - трябва само да се надяваме, че няма да сме ние или някой наш близък...

@al - ако е само това на снимката - разминали сте се с малко, защото само е искало да ви сплаши, но определено трябва да направите всичко възможно собственика му да го отнесе, защото следващия път може да не е само сплашване...

Ами тук,като че ли ги обучават защото никое куче досега не е проявявало агресия към мен като карам,няма значение каква порода и малко или голямо...А тук ако нещо стане отиваш в полицията и виновника получава стабилна глоба и наказание ... ;)
Аватар
Joker_Here

Мнениеот рс » Чет Окт 21, 2010 12:53 am

Joker_Here написа:Ами тук,като че ли ги обучават защото никое куче досега не е проявявало агресия към мен като карам,няма значение каква порода и малко или голямо...А тук ако нещо стане отиваш в полицията и виновника получава стабилна глоба и наказание ... ;)

Просто са като стопаните си. И в Бг , и другаде.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум