Споделяне на опит

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Споделяне на опит

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 5:22 pm

Здравейте :) , моите поздравления за сайта и форума, много полезни са. Колоезденето ми е голяма страст и съм сигурен ВЕЧНА, и имам няколко въпроса към вас :).

- Кои са добрите магазини в София за вело-пазаруване :magnify: ? Търсих такава тема тук, но не намерих.
- Препоръчайте каска около 30 лева :).
- Колко струва да сложа задна дискова спирачка? Искам да си стегна колелцето.
- Сега създаваме с един съмишленик клуб за колоездене в Перник и ще бъдем много благодарни за съвети от опит (skype: vladislav.stoilov ) . Главната кауза ни е организиране на велопоходи и да популяризираме колоезденето.

Предварително много благодаря! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Re: Споделяне на опит

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 6:10 pm

1. Здравей
2. Радвам се, че е така
3. Потърси повече, не знам дали темата не се намира и на тази страница даже (я, проверих и се оказа че е сред първите на следващата страница)
4. Каска за около 30лв, няма лично аз да ти препоръчам, съмняваме и друг да го направи виж за 50-60лв, вече може :beer:
5. Предната ти вече дискова ли е? Ако да - отдели си поне 100-тина лева (за продукти втора ръка), но в зависимост от колелото ти (хубаво е да го споменеш) може за ти трябват и 200+, пак за продукти втора ръка
6. Искренно се съмнявам, че от идеята ви с твоя приятел да създавате велоклуб с тези ви цели ще излезне нещо хубаво!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 6:59 pm

Искренно се съмнявам, че от идеята ви с твоя приятел да създавате велоклуб с тези ви цели ще излезне нещо хубаво!!!

Най-малко писах тук да ми казва някой струва или не струва идеята за клуба :lol: .

Каска за около 30лв, няма лично аз да ти препоръчам, съмняваме и друг да го направи виж за 50-60лв, вече може :beer:

Окей, нека бъде 50-60лв ако не може за около 30 :)

Поздрави,
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 7:22 pm

(я, проверих и се оказа че е сред първите на следващата страница)

И коя е следващата страница? :D
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 7:31 pm

Въпрос - какво ти трябва, за да си сложиш дискова спирачка (освен нея разбира се)?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 10:08 pm

Нямам представа, все още не съм запознат със механиката на дисковата спирачка. Но ми изглежда твърде скъпо 200 кинта и то на старо само за да сложа една спирачка, все пак тя не е нова технология от оня ден и за самолети :bigeyes: .
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 24, 2010 10:13 pm

е ти пък сега, 200 лв. за спирачка на старо... или не си разбрал или не си гледал където трябва
за толкова можеш да си вземеш две нови механични спирачки и пак ще ти останат парички :beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 10:27 pm

Ами представи си следната ситуация - почти на 90% ще му трябва нова главина, покрай нея може да се наложат нови венци, заради тях верига -> курбели... същи почти задължително ще му трябва нова команда за дерайльора и още... едва ли ще може да смени тези неще сам, та и парички за сервиз... :D
Демек за едната спирачка да смени половината "колело"... не за друго - при старото ми беше такова положение и се отказах просто...

Но както и да е - човека няма елементарни познания - велоклуб вече прави :evil:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 11:17 pm

Alpina получаваш едно голямо освиркване от мен :) . Можеш ли да си го представиш? УУУУУУУУУУ хахахах ;). Аз съм културен, няма да има цензура :lol: . А също така и игнорче, така че не си прави повече "благородния" труд да ми пишеш.

За сглобяването хора нямам проблеми и няма да ми трябва сервиз. Пък и ако се наложи вие за какво сте, така да се каже :D . Ще помагате със съвети, пък аз ще черпя разбира се :beer: . Това, че не разбирам от дискови спирачки не означава, че нищо не разбирам. Просто до сега не съм имал колело с такива екстри, а също така и някой около мен.
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 11:23 pm

Добре, зададох ти елементарни въпроси, ти не отговори на тях - какво очакваш след това -> не знам. Тука нито гледаме на боб, нито имаме други подобно способности

Основните бяха:
Имаш ли вече предна такава?
Какво ти е колелото...

Като не си задаваш въпросите правилно, ако щеш да ги напишеш и с 10 пъти по-голям шрифт, стойностни отговори няма да получиш!
Спирачка както казах можеш да си слжиш за много малко пари, може да се наложи и да дадеш една доста солидна сума - всичко зависи от това, какво ти е колелото, ама понеже ти не щеш да кажеш - няма да получиш адекватен отговор... Пък тропай с краче и обяснявай, че нямало да станат 200лв... Защото вероятно няма да иде реч само за нея!
Даже забравих най-основното - може изобщо да не можеш да си сложиш дискова спирачка... но всичко това ще стане ясно, само ако си кажеш какво ти е колелото...
Или поне не предоставиш снимка на задницата му...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот OXUS » Съб Юли 24, 2010 11:45 pm

Ozzie написа:е ти пък сега, 200 лв. за спирачка на старо... или не си разбрал или не си гледал където трябва
за толкова можеш да си вземеш две нови механични спирачки и пак ще ти останат парички :beer:

Alpina не е разбрала , Alpina :lol: . Беше ме отказала за една бройка хахах...

Ето и снимка на старото ми байкче:

http://prikachi.com/images/477/2359477X.jpg
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Alpina » Съб Юли 24, 2010 11:52 pm

Давай! Купи си спирачка, да видим как/на какво ще я монтираш и колко ще ти излезне накрая... :D

P.S. И пак не отговори - имаш ли предна дискова спирачка :D
Сигурно е ужасяващо трудно, при положение че за трети път ти задавам въпроса, а отговора може да ти спести сумАти главоболия и средства...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 12:05 am

Това мнение е публикувано от Alpina , който е в списъка с врагове. Покажи мнението.

Ти не разбра ли вече, че съм те игнорнал ? :confused:
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот MTB-Master » Нед Юли 25, 2010 9:35 am

Ако може стига сте се заяждали и после OXUS би ли ни показал повече снимки и да споделиш какво ти е bike-чето :dontknow:
Аватар
MTB-Master

Рейтинг: 1034

Мнениеот _SoRa_ » Нед Юли 25, 2010 9:46 am

OXUS написа:...
- Колко струва да сложа задна дискова спирачка? Искам да си стегна колелцето.

Зависи от човека/сервиза. Може 20лв ако имаш закупена спирачка и искаш само да ти я монтират, а може и 200лв ако нямаш спирачка и искаш да си купиш в момента .
Главината не става за дискова спирачка /няма къде да го сложиш ротора/.
Защо изобщо искаш дискова спирачка? Така като я гледам тая задна гума и другото около нея, ми се струва, че караш крос квартал с елементи на даунбордюр :D
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 10:15 am

Ми просто искам да направя нещо, като отплата за това колелце, къде ли не ме е закарало и винаги ми е било верно. Нищо, че му разбих педал, оптегач, седалка, счупих кормило :D (но го правя после!). Пък и да ви кажа, честно с тез спирачки не се чувствам никак сигурен, а аз карам доста агресивно и някой ден може да ме стържат с мистрийка от някоя стена/кола :lol: .

MTB-Master написа:Ако може стига сте се заяждали и после OXUS би ли ни показал повече снимки и да споделиш какво ти е bike-чето :dontknow:

Сигурно е светотатство в този форум да го кажа, но: не знам какъв ми е байка. Купих го някъде преди 2005-та на промоция от едно спецялизирано вело магазинче. Май беше маде ин Бг, но не съм сигурен.

ОК, щом не може да се монтира дискова спирачка на тоя байк я зачеркваме темата. Остават:

OXUS написа:
- Кои са добрите магазини в София за вело-пазаруване :magnify: ? Търсих такава тема тук, но не намерих.
- Препоръчайте каска около 30-50 лева :).
- Сега създаваме с един съмишленик клуб за колоездене в Перник и ще бъдем много благодарни за съвети от опит (skype: vladislav.stoilov ) . Главната кауза ни е организиране на велопоходи и да популяризираме колоезденето.

Предварително много благодаря! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот _SoRa_ » Нед Юли 25, 2010 10:35 am

Няма особен смисъл да слагаш дискова спирачка на този велосипед.
За да спираш по- добре със сегашните си, може би трябва да смениш накалодките /гумичките/, жилото и лостчето. :dontknow:
Не си ли ходил до някой велосервиз да те посъветват какво да промениш/ ъпгрейдваш по байка си и има ли смисъл да го правиш?
Не знам в Перник дали и колко има такива, но в София, поне според коментарите на съфорумците има доста такива.
_SoRa_

Мнениеот MTB-Master » Нед Юли 25, 2010 10:37 am

еми значи аз съм много доволен от тези http://www.mtb-bg.com/old/news/Press/press0021.html колкото то каската отиди в магазина и си харесай нещо :eyebrow: :eyebrow:
Аватар
MTB-Master

Мнениеот mors » Нед Юли 25, 2010 10:38 am

От по-евтините каски добър избор е Bell Ukon. Имай в предвид, че каска не се купува всеки ден, така че по-добре избери тази, която ти пасва най-добре, дори и да се наложи да дадеш повечко пари.

За велоклуб не мисля, че има достатъчно хора в Перник. Пък и за да е успешен един такъв трябват много знания и работа. Можеш да поразгледаш инициативите на "Нашата група" и "Крива спица".
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 12:00 pm

_SoRa_ написа:Няма особен смисъл да слагаш дискова спирачка на този велосипед.
За да спираш по- добре със сегашните си, може би трябва да смениш накалодките /гумичките/, жилото и лостчето. :dontknow:
Не си ли ходил до някой велосервиз да те посъветват какво да промениш/ ъпгрейдваш по байка си и има ли смисъл да го правиш?
Не знам в Перник дали и колко има такива, но в София, поне според коментарите на съфорумците има доста такива.

Не съм ходил, защото в Перник няма. Иначе аз знам много добре какво да им направя на тези спирачки, просто исках нещо по-сигурно.

mors написа:От по-евтините каски добър избор е Bell Ukon. Имай в предвид, че каска не се купува всеки ден, така че по-добре избери тази, която ти пасва най-добре, дори и да се наложи да дадеш повечко пари.

За велоклуб не мисля, че има достатъчно хора в Перник. Пък и за да е успешен един такъв трябват много знания и работа. Можеш да поразгледаш инициативите на "Нашата група" и "Крива спица".

Благодаря за съвета за каската. За клуба какво да кажа? Нямаме състезателни мераци или пък някакви грандиозни цели. Целта е само веломаните в града да направят връзка помежду си и да си организират общи караня. Едно е сам да караш(аз от много време съм така), а друго с компания. Пък лично на мен дори ми е интересно да се покаже на общността, че дори в един град, като Перник има свестни хора, а не само гамени, които се мислят за богове.

Досататъчно хора? Ми тепърва започваме и дори и аз съм приятно изненадан. Мислех си, че само пияници има в тоя град, а то изникват един по един все готини хора :). Само имаме проблем с рекламите, лепим по центъра, а някой ни ги разлепва :lol: .

Благодаря и на MTB-Master за поста ;) .
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Alpina » Нед Юли 25, 2010 12:58 pm

OXUS написа:Не съм ходил, защото в Перник няма.

:rofl: :rofl: :rofl:
Човека няма елементарни познания и култура, тръгнал клуб да прави...

Рече и отсече... аз дето не съм от този град знам да има и то не един (това за сервизите също се подразбира) :D
Един в центъра и един в... забравих кой квартал, които са като дилъри на Драг...
Съвсем бегло търсене за минута показа и
TOP MASTER ул. Струма 33 (Sprint+)
ЕТ Румен Златанов ул „Търговска” 14 (Cross+)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Joker_Here » Нед Юли 25, 2010 1:12 pm

:offtopic: Абе тези дни се позамислих как работи дисковата спирачка,и не стигнах до решение..

Като натиснеш лостчето то стиска спирачката която стиска диска,и диска спира главината ?

Само до това стигнах и исках да попитам.

П.С. МОЛЯ ВИ,не ме нападайте или нещо подобно,просто питам защото не знам как става,пък и нали за това е форума: питаш-получаваш отговор :) :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот MTB-Master » Нед Юли 25, 2010 1:37 pm

joker_here за твоя вапрос немога да ти помогна но тоя нахалник Alpina кво е трагнал само да напада OXUS иска да си направи вело клуб нека си прави ти ли ще му кажеш да не си прай и колкото до култура и общи познания нали за това пита
Аватар
MTB-Master

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 4:18 pm

Joker_Here написа:П.С. МОЛЯ ВИ,не ме нападайте или нещо подобно,просто питам защото не знам как става,пък и нали за това е форума: питаш-получаваш отговор :) :beer:

Братле, хич да не ти пука от комплексарите, които си избиват по тоя начин комплексите и се опитват да си докажат сами пред себе си, че струват нещо. Най-често това са някои пъпчасали сдухльовци при които има някой близък(примерно баща), който се държи с тях точно по същия начин и те си мислят, че това е НОРМАЛНОТО общуване :) .

съветче: едно игнорче върши чудесна работа ;) .Само гледаш от постовете на другите, че игнорирания продължава да джафка, а ти не му виждаш простотиите :lol: .
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот MTB-Master » Нед Юли 25, 2010 4:42 pm

OXUS написа:
Joker_Here написа:П.С. МОЛЯ ВИ,не ме нападайте или нещо подобно,просто питам защото не знам как става,пък и нали за това е форума: питаш-получаваш отговор :) :beer:

Братле, хич да не ти пука от комплексарите, които си избиват по тоя начин комплексите и се опитват да си докажат сами пред себе си, че струват нещо. Най-често това са някои пъпчасали сдухльовци при които има някой близък(примерно баща), който се държи с тях точно по същия начин и те си мислят, че това е НОРМАЛНОТО общуване :) .

съветче: едно игнорче върши чудесна работа ;) .Само гледаш от постовете на другите, че игнорирания продължава да джафка, а ти не му виждаш простотиите :lol: .

OXUS точно така :D :agree: :banghead: жалко че има такива
Аватар
MTB-Master

Мнениеот sergeh » Нед Юли 25, 2010 8:40 pm

OXUS, хубаво е, че се интересуваш и че полагаш усилия до допринесеш нещо за планинското колоездене в родния си град. Също така хубаво ще е да попрочетеш някой основни статии от сайта, където тези основни неща са обяснени и да си обогатиш познанията, както и да намериш и влезеш във връзка с веломагазините/сервизите в Перник, каквито, оказва се, има - ще е полезно и за теб и за бъдещата дейност на клуба.

Що се отнася до дисковата спирачка - колегите не напразно те питаха - имаш ли вече предна дискова. Най-вероятно нямаш, а трябва да знаеш, че по-препоръчителната комбинация, ако ще се сложи само една дискова спирачка, то тя да е предна, а не задна - ще върши много по-добре работа.
Доколкото виждам от снимката, на рамката ти има възможност за закачване на задна дискова спирачка. Зависи каква ти е вилката - за предна трябва да провериш ще може ли да се слага. Но както ти казаха, дисковата спирачка изисква поне главината да има място за закачване на ротора (който се стиска от накладките на спирачката и по този начин се осигурява спирането). Казаха ти и за останалите елементи, да не повтарям. Но доколкото схващам, вече се отказа от идеята. Аз не съм голям специалист, просто по-опитните едва ли ще ти отговорят, защото ти е много неориентиран въпроса.

Успехи!
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот joropc » Нед Юли 25, 2010 9:00 pm

sergeh написа:... просто по-опитните едва ли ще ти отговорят....

Е, те по-опитните се опитаха по-горе да отговорят, но слуша ли ги някой ?
Така и не разбрах смисъла на тая тема, при условие,че когато някой се опитваше да даде съвет, автора го "игнорираше"(както той се изразява).
....дали вече не е време темата да се заключи. :peace:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот OXUS » Нед Юли 25, 2010 9:46 pm

sergeh написа:OXUS, хубаво е, че се интересуваш и че полагаш усилия до допринесеш нещо за планинското колоездене в родния си град.

- Не сме се ограничили само с планинското колоездене.

sergeh написа:както и да намериш и влезеш във връзка с веломагазините/сервизите в Перник, каквито, оказва се, има - ще е полезно и за теб и за бъдещата дейност на клуба.

- Така без да си ходил в така наречените СЕРВИЗИ за колела в Перник е много лесно и безрасъдно да кажеш, че ИМА :lol: . Знам ги всичките до един и имам само един магазин, който одобрявам. Зад бившото ни кино и в него има детски байкове, части за колела и всякакви битови машинарии, като най-ценното е собственика, който си разбира човекаот работата според мен, свестен е, и + това изправя капли :).

Що се отнася до дисковата спирачка - колегите не напразно те питаха - имаш ли вече предна дискова.

- Нека да не почват вече измислиците, моля! колеГА, не колеги :) . И той ми каза, че на моя байк НЕ МОЖЕ да се сложи дискова, а ти ми казваш, че може.
joropc написа:
sergeh написа:... просто по-опитните едва ли ще ти отговорят....

Е, те по-опитните се опитаха по-горе да отговорят, но слуша ли ги някой ?
Така и не разбрах смисъла на тая тема, при условие,че когато някой се опитваше да даде съвет, автора го "игнорираше"(както той се изразява).
....дали вече не е време темата да се заключи. :peace:

- моля тези, които се виждат в думите ми, където споменах за комплексарите, да не приемат нещата лично! I love you guys and PEACE ! :peace: :peace: :peace:
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот hrissim » Нед Юли 25, 2010 9:59 pm

Успех в начинанието, колега!
Контакта ти в тази тема с МТБ обществото подсказва, че по традиция нещата в региона ще станат единствено с лепенки, надписи и визуален тунинг.
Ето една вярна в случая /от Школьник прави АМ машина!!!/:
Изображение
Дано имаш поне чувство за хумор...
:peace:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот kapitanblood » Нед Юли 25, 2010 10:27 pm

Колега,следя ти темата.Радвам се,че имате желание да направите МТБ клуб в Перник,но само с желание и приказки не се получава.@Alpina,бе с добри намерения и искаше да ти помогне,а ти в отговор си го игнорнал...и кво от това...мислиш ли че му дреме на някой,които не те познава,и няма да те види сигурно никога,че си го игнорнал.Тук,старите членове,а и от по-новите,се познават лично,карат заедно,виждат се,и всеки си има мнение за другите,това,че ти ги смята[за комплексари си е твое мнение...
На втория ти въпрос, ДА можеш,ама важното е на каква цена.....
Като искаш отговор,сложи една снимка,или кажи какво ти е колелото,да ти дадът адекватен отговор....а не да врачуват какво е то.
:offtopic: @Joker_Here,може ли,този човек да пише в раздела"Фрийрайд и Даунхилл",да задава този въпрос тук????Как работела спирачката... :offtopic: :offtopic:
Един съвет,прочети форума основно,и тогава питай,каквото не ти е ясно.За каските е писано много,има и още такива като теб,ентусиасти,да правят клубове трасета и тн... :agree:
П.П.Прочети и правилата на форума....полезно е за теб.
Успех в стягането на байка.
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Следваща

Назад към Общ форум