Финалът на сагата - Епизод 3

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Май 28, 2005 10:35 pm

Ммм,да.Може да се каже,че лафещите си Дройди дори пред лицето на "смърта"(раздробяване) са меко казано дразнещи.
Елемент който даже незнам как се е озовала във филма.Лукас сигурно е бил на някви хапчета и всичко му е било розово и си е казал"колко яко ще е да сложим елемти който да се харесат на лигавите туентиет сенчъри нуубз(днешната подрастваща младеж).Фък олд скуул феновете."

Та така.Нещо се разсеях та забравих още какво "умно" исках да пиша.

Ай!
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот LoshBoch » Пон Май 30, 2005 10:33 am

Общо взето сравнен със съвременните бози филма е много добър. За съжаление не може да се сравнява със старите епизоди, все пак кино индустрията далеч не е същата. Добре че има добри режисьори които успяват до известна степен да позабършат лайната на сценаристите. Ама май напоследък и това не помага, пример: "Александър" може би най-слабия филм на Оливър Стоун, забравих Ридли Скот с какво се беше изложил напоследък. Така че каквото и да говорим конюнктурата е такава. Лукас едва ли е загубил уменията си да прави хубави и стойностни филми, просто няма на кой да ги продава.
LoshBoch

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 12:22 pm

[quote="LoshBoch"]
забравих Ридли Скот с какво се беше изложил напоследък.
[/quote]

Kingdom of Heaven например?

[quote="LoshBoch"]
Така че каквото и да говорим конюнктурата е такава. Лукас едва ли е загубил уменията си да прави хубави и стойностни филми, просто няма на кой да ги продава.
[/quote]

За конюктурата си прав по принцип, но помисли кой изгражда масовите вкусове? Самите зрители? Едва ли... пазара се прави. Утрешните зрители на sci-fi ще имат още по-пошли предпочитания точно заради филми като този.
Не може един добър вкус да изникне от нищото. Като няма стойностни филми, няма и зрители с вкус. Омагьосан кръг е това и само режисьора може да го разреже. Така че, за мен нищо не оправдава агресивния пошъл чалга стил и комерсиализиран подход на продуцентите и режисьорите. Човек започва да си задава въпроса толкова ли са се изродили Техните вкусове или...?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот marshall__ » Пон Май 30, 2005 12:28 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
в 1/2/3 много ме дразни фактът, че бойни дроиди си пускат лафове......*(особено в 1)
[/quote]

Мен пък точно това много ме кефи, въпреки жанра и смисъла на филма, има моменти в които човек просто.... се смее :D:agree:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 30, 2005 12:35 pm

[quote="marshall__"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
в 1/2/3 много ме дразни фактът, че бойни дроиди си пускат лафове......*(особено в 1)
[/quote]

Мен пък точно това много ме кефи, въпреки жанра и смисъла на филма, има моменти в които човек просто.... се смее :D:agree:
[/quote]

Може да е от възрастта ми, но честно казано в епизоди 1, 2 и 3 не намерих много места за смеене.Особено, ако ги сравняваш с предишната тройка епизоди, в новата сценаристите са се проявили като яки сухари.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот LoshBoch » Пон Май 30, 2005 12:40 pm

@bikerider :thumbu: тъжно но истина. Отговора го знаят само продуцентите. Не съм сигурен но мисля че "След утрешния ден" беше филма с по голям бюджет за реклама, отколкото за производството ...
LoshBoch

Мнениеот marshall__ » Пон Май 30, 2005 12:47 pm

[quote="NovemberCharlie"]
Може да е от възрастта ми, но честно казано в епизоди 1, 2 и 3 не намерих много места за смеене
[/quote]

Не казвам, че трябва да се спукаш от смях като дроидите си разменят 2 реплики, просто става по-забавно така.

Едит: Един вид просто нямам нищо против такива елементи във филма.

Едит 2: И като казваш "много места за смеене" - то и аз не намерих МНОГО места за смеене :D
Аватар
marshall__

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 30, 2005 12:48 pm

Това и аз исках да кажа - че ми липсваха свежите моменти от първата тройка:beer:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Cveti » Пон Май 30, 2005 1:00 pm

В първата тройка r2d2 беше страхотен сладур,наистина:D!Разговорите му с Трипио бяха върхът,а и двамата бяха роботи с индивидуалност и стил-:)Според мен r2d2 като герой беше една от най-свежите идеи на Лукас.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот marshall__ » Пон Май 30, 2005 1:11 pm

[quote="Cveti"]

Според мен r2d2 като герой беше една от най-свежите идеи на Лукас.
[/quote]

Ммда, определено. наистина R2D2 и Трипио са важен елемент във филма, браво на Джордж :D

:beer:
Аватар
marshall__

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 1:30 pm

[quote="LoshBoch"]

@bikerider :thumbu: тъжно но истина. Отговора го знаят само продуцентите. Не съм сигурен но мисля че "След утрешния ден" беше филма с по голям бюджет за реклама, отколкото за производството ...
[/quote]

мда, и аз точно за тези тенденции говоря :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 1:33 pm

[quote="Cveti"]
[/quote]

След което го осени идеята за Джа-джа... :puke:
Доколкото съм информиран в Щатите има доста потребители, които протестират срещу изперверзяването на младото поколение чрез кукли на Джа-джа облечени в РОКЛИ! И това е обща тенденция, Лукас просто следва конюктурата...

Зя мен лично чалга-тенденцията беше ясно видима още от Епизод 1...
Аватар
bikerider

Мнениеот LoshBoch » Пон Май 30, 2005 1:40 pm

На мен Р2Д2 и 3ПО ми се струват малко като донадени в новите епизоди, нямаше нужда чак толкова, филмите губят от самостоятелната си стойност от опитите да се свържат със старите.
LoshBoch

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 30, 2005 1:49 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Cveti"]
[/quote]

[/quote]

Нещо не го мернах в последния епизод. За сметка на това от нищото се пръкна Чубака.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 2:02 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Cveti"]
[/quote]

[/quote]

Нещо не го мернах в последния епизод.
[/quote]

E той си fulfill-на destiny-то в Епизод 2...

"Мeesa propose that the Senate gives immediately emergency powers to the Supreme Chancellor..." :crazy:

Е... Чубака също яко ме издразни... Люк (пардон Лука :lol:) СкайДжониУокър едва се роди а той изглеждаше както в Епизод 4... бахти безсмъртните уукита... абе заеби... не ми се коментира повече...
Аватар
bikerider

Мнениеот KiZZo » Пон Май 30, 2005 3:05 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Cveti"]
[/quote]

[/quote]

Нещо не го мернах в последния епизод. За сметка на това от нищото се пръкна Чубака.
[/quote]

Имаше го , като част от пейзажа , без реплики за щастие. Попадал съм на доста хейтърски сайтове за Джар Джар Бинкс - най-мразения персонаж в SW :)
KiZZo

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 4:23 pm

има защо... :qright:
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 30, 2005 4:35 pm

Джар-Джар(Буркан-Буркан) е като моха лайнарка.Нема отърване,а как дразни...направо не ми се коментира.
Даже се учудих на Лукас от къде смелоста да го покаже ПАК дори за няколкото секунди и в Епизод 3 при все критиките и масовите самоубийства заради този персонаж.

Вече е късно да се гожворят такива неща,но какво пък.Какви Нови Епизоди можеха да бъдат...направо да пометат всичко.А накрая излезна няква Холивудска боза.
Май единствентото бъдеще на Star Wars сагата ще е на хартия и на персонални компютри.Филм по сагата който да доближи по магия първите три епизода май никога няма да излезне.
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот bikerider » Пон Май 30, 2005 5:11 pm

и тук изниква прелюбопитния въпрос защо Лукас е постъпил така - първо епичния край на сагата и после пошлото начало??? по мои наблюдения няма случайни неща там...
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 30, 2005 6:02 pm

[quote="bikerider"]

и тук изниква прелюбопитния въпрос защо Лукас е постъпил така - първо епичния край на сагата и после пошлото начало??? по мои наблюдения няма случайни неща там...
[/quote]

Може,може.Правилно мислиш викам аз:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Cveti » Вто Май 31, 2005 5:55 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

Но тогава защо???
Cveti

Мнениеот bikerider » Сря Юни 01, 2005 12:15 pm

Мога да дам само моя отговор, но той излиза от рамките на една чисто фенска дискусия и не касае само филма, затова ще го спестя на аудиторията на MTB форума.
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други