Странни случки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Странни случки

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 16, 2010 5:33 pm

Имаше такава тема за сънища, но дали имаше такава за истински случки? Ако има , моля за извинение, ако ли не...Ето една истинска случка от днес.

История с ... костенурка.

Това е истинска история която ми бе разказана днес. Имах работа в едно село до София с една бабка, от онзи жилав съхурнен тип състезателни селски бабенца.
Оправях праспорта на кучето й (ветеринарен лекар съм) и взех да я разпитвам за животинките които знаех, че по –рано е отглеждала. Сетих се, че миналата година бяха намерили в местната река една доста едра червенобуза костенурка. Ето какво жизнерадостно ми разказа бабката:
„ Аааа костенурката , ами бяхме я оставили зимата в едно корито под стряхата и тя замръзнала в леда. Много интересно, тия дни я поразчукахме от леда. Цялата се беше напукала, и взе да кърви. Два дена я държахме ама тя не щеше да мърда. А иначе си беше жива. После я занесох насред реката и я сложих на един камък, на втория ден я нямаше..... От училището на внучката я искаха, но не я дадохме , защото много я обичаме. На внучката и беше много мъчно.”
Аз- „Добре, де бабо , а внучката като те пита през зимата къде е костенурката какво и казахте?”
Бабката – „Как какво? Че е замрънала в леда в коритото!?!”
Бабката ми благодари пак за услугата която и бях направил, грабна двете торби с които беше и заподтичва весело към къщата си.
Аз седях на селския площад и едновременно ми беше смешно и странно. Представях си детенцето което често е минавало покрай коритото със замръзанлата (и стояла цяла зима в леда) в него любима костенурка.
Представях си с каква грижовност бабката е „очуквала от леда” корубестото хапливо животинче. Как състрадателно го е слагала на камъка в реката. Как сигурно е била радостта когато костенурката я е отнямало и сигурно е живнала във водата. Странна любов, странна грижовност, странна история.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Странни случки

Мнениеот hrissim » Вто Мар 16, 2010 5:54 pm

Много показателна история, Явка. Шопите са невероятно жестоки с животните, от които няма пряка полза. Не знам дали си чел автобиографичната книга на Асен Христофоров "Мацакурци". Става на въпрос за престоя му в с.Говедарци. В нея са описани няколко случки с кучета.
Ако представлява интерес я прикачам сканирана.
Прикачени файлове
Macakurci.pdf
(721.25 KiB) 964 пъти
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Antares » Сря Мар 17, 2010 3:30 pm

Ами... веднъж, докато експериментирах с нова пътечка в околносите на София - една "пътечка", отклоняваща се от обиколната... Та... докато си спусках - се врязах в снимките на реклама на Vivatel...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот ico 1 » Сря Мар 17, 2010 10:15 pm

Това се случи преди две седмици. Вървя си аз и изведнъж някой ме ритна силно отзад в прасеца. Обръщам се и виждам някъкъв изрод (приличащ на скинар), който държи фас в ръката си. Изродът ме гледаше страшно и промълви: "Сега ще вървиш пред мен и ще го хвърлиш в най-близкият кош"(става въпрос за фаса).
Дотук всичко като на сън, особено като се има впредвид, че фасът не беше мой, и че не бях провокирал гологлавият по никакъв начин.
В един момент, обаче изведнъж сънят свърши и разкърших говедото със мощен ритник в главата (без завъртане) :lol2: . Тоя се сви и държейки се за главата започна да се извинява, като казваше, че не бил виновен за станалото, бил се спънал в мен без да иска и разни такива.
Какво ли щеше да стане, ако бях паднал на земята след "спъването" и ме беше заритал. Сигурно и за това щеше да намери оправдание после.
Ето това ми се случи на стари години - да бъда поставен в просташка ситуация и да се бия по улиците. Най-странното е, че след като го ударих се почувствах много добре и разбрах, че боят ми липсва (не тренирам от 10 - 11 години)
От тогава насам, постоянно се обръщам назад.
Моля ви не ме смятайте за откачен все още. Дълго се чудих дали да споделя странната си случка. :blush:
Аватар
ico 1

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Мар 17, 2010 11:51 pm

Постъпил си си много правилно. :agree: Без обидени ако има във форума но скиновете са си боклуци.Говоря общо, защото повечето са такива тъпанари и не заслужават да се отнася човек по друг начин със тях.Са вярно има бройки които са си ок и са пичове но повечето......
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Jaboka » Нед Мар 21, 2010 9:41 pm

KiD_WiTh_GuN написа: има бройки които са си ок и са пичове

Не познавам такива, имам приятели с анти семитски наклонности но нацисти , фашисти и тн не
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот Antares » Пон Мар 22, 2010 6:15 pm

М'да, покрай метъл средите доста скинове познавам - нито един не струва повече от подметка... на гуменка... runners...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот X_NRG » Пон Мар 22, 2010 7:33 pm

Matstar?
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот sluchki » Сря Юли 28, 2010 10:19 pm

Хей, приятели вижте новият сайт за Вашите преживявания и случки!

http://WWW.SLUCHKI.COM
Смешни, тъжни, страшни , забавни, любовни , секс, инциденти, измама и още в новият забавен сайт!

С Л У Ч К И . К О М :wavey:
sluchki

Рейтинг: 1200

Мнениеот cvb » Чет Юли 29, 2010 2:58 pm

АВТОРА :agree: едва ли знае че земноводните-жаби се капсаловат в слуз и `умират`докато не падне дъжд :agree: :deal: :magnify: :) :clap:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Назад към Други