Препоръки за ъпгрейд за АМ (нисък клас)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръки за ъпгрейд за АМ (нисък клас)

Мнениеот zafirovp » Пон Юли 26, 2010 9:56 pm

Здравейте,
взех си колело за спускане, което е само с една скорост с цел по-ниско тегло. Даже да стигна до лифта е сериозно физическо натоварване за мен. Мисля да отделя 400-500 лв. за ъпгрейд на старото ми колело, за да мога да го карам до Кремиковци или поне по парковете (Монцата и др. подобни). Също ще е добре да става и за леки изкачвания (до Бялата вода примерно). Ако можете да ми дадето препоръки за смяна на части. В момнта те са:

Рамка: Raleigh Мисля че рамка HT2 ще е добре
Вилка: SR Suntour XCT v2 100 mm ход.
Чашки: Cane Creek
Лостчета: Point
Спирачки: Предна: Аvid (V-Brake)
Задна: Shimano Acera
Задължително ще ги сменям с хидравлични.
Педали: VP 556
Команди: Shimano (модела го забравих) Може би Сън рейс от 35 лв (в байк центъра)
Декланшор (заден/преден) Shimano Tourney Аливио или...
Гума (предна) CST Pro 2.4
задна Kenda Desert 2.1
Седалка: Scott
Колче с шок: Zoom
Главини:Нещо за диск с 36 дупки.
Лапа и кормило:?

С червено са отбелязани нещата, който сперд мен трябва да се сменят.

Ще се радвам и вие да дадете препоръките си.

Мерси :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Препоръки за ъпгрейд за АМ (нисък клас)

Мнениеот denises26 » Вто Юли 27, 2010 1:41 pm

Не се разбира много добре за какво искаш да ползваш колелото. :confused: До колкото разбирам имаш колело за спускане и искаш да ъпгрейднеш старото си така, че да става за разходки или общо взето нещо като XC. Не мога да рзбера защо си написал АМ при положение, че споменаваш за парково каране. Като цяло за АМ, конфигурацията, която си споменал не става. :nono: Ако искаш да си направиш градско/XC колело сегашната ти окомплектовка би свършила работа до някъде. Бих ти препоръчал на първо време да се погрижиш за скоростната система. Дерайльора можеш да го смениш с Alivio, който ще е напълно достатъчен, но ако ще сменяш командите можеш да се насочиш към Sram X4/X5. Незнам колко скоростна ти е системата, но предполагам, че венците ти са 7-ца на резба. Можеш да помислиш за смяна на задна главина/капла с такава на шлиц, но оттам идват и нови венци, нова верига, курбели/плочи и става малко дебело. За спирачките ако караш градско/XC, V-brake-а е достатъчен и няма нужда от дискови, камоли пък хидравлични спирачки. Но дотук това са само предложения ако ще караш споменатия от мен стил. Най-добре да кажеш за какъв стил точно ще ползваш колелото за да могат да се дадат по-точни предложения за компоненти. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот zafirovp » Сря Юли 28, 2010 8:22 pm

Ще се кара някаква много лека форма на АМ. Примерно имам доста приятели, които не карат сериозно, а само един, два пъти в месеца колкото за няколко бирички плюс преспиване на Златните мостове и на другия ден спускане. Проблемът е, че със сегашното ми колело (singlespeed) изкачването до Златните мостове би ми отнело 3-4 часа бутане нагоре, пък и цяла вечер трябва да го наглеждам. Колкото до задвижващата система Sram X4/5 ще стане ли на Аливио. Избрал съм SunRace понеже мога да сменям горни/долни команди само с палец, а не едните с показалец а другите с палез както при повечето команди. Причината е, че напрекъснато сменям предвки и 50 процента от времето карам с три пръста(другите два ги използвам за смяна на команди :lol: )

Вчера се спрях на Truvativ IsoFlow за 50 лв ot CRC, но ако има по-добри предложения в този ценови клас моля да пишете (средното ще се сменя също, така че монтажа няма значение). Ако имате части за продаване (втора ръка) от написаните в червено по-горе също моля да пишете на ЛС.

Мерси :beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 28, 2010 10:34 pm

Здравяей,минах по твоя път.От опит ти казвам,по-добре продай старото колело,за колкото можеш и с парите си купи една HT2-ка.Смятал ли си,колко ще ти излезе да направиш това,което си замислил?Рамка нова струва 210лв.,2-ра ръка,в зависимост от състоянието и 100-130 лв.,главини,спирачки.....тн.отиваш над 500-600 лева,с това което искаш да сменяш.Поглеждай,пазара,изпадат много добри оферти за HT2,готови сглобени,сядаш и караш. :agree:
Това,е моята "Черна перла",не ме питай,колко ми излезна,част по част. :D
Желая ти късмет и успех,в избора. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот zafirovp » Чет Юли 29, 2010 5:00 pm

Да, смятъл съм колко ще ми излезне всичко, ако само предната спирачка е нова (Tektro Auriga Pro) и другите компоненти са на старо (Hussefelt лапа+кормило, Truvativ IsoFlow + Power Spline средно, рамка HT2, някакви капли до 100 лв, Аливио и команди) ми излиза към 500-550 лв. Но вероятно и ти знаеш, че няма по-голям кеф от това да караш колело, което сам си сглобил.

:beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот kapitanblood » Чет Юли 29, 2010 5:26 pm

Но вероятно и ти знаеш, че няма по-голям кеф от това да караш колело, което сам си сглобил.

Така е,не отричам..... :nuts:
:beer: :beer: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти