Чейнриакшънсайкълс измама?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Чейнриакшънсайкълс измама?

Мнениеот Joker_Here » Чет Авг 19, 2010 12:31 pm

Здравейте.Преди 2 дни поръчах,няколко неща от сайта им.Днес си проверих е-майл-а,и видях,че са ми пратили мейл,в който пише

As part of our security policy we must confirm that we are sending the order to the registered card holder. This is necessary due to an increase in internet card fraud and we take the issue of card security very seriously.

We therefore request that you e-mail the following;

· a scanned copy/digital picture of your credit card used to place this order (blanking out the first 12 digits of the long card number)

· a copy of your credit card statement (with the purchase information removed if you wish).

Това някой друг получавал ли го е? Сериозно ли е ? Ако не им изпратя информацията,няма да ми пратят поръчката? :eek3:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Re: Чейнриакшънсайкълс измама?

Мнениеот jd » Чет Авг 19, 2010 12:36 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Info ... nLargeID=2

Звънкаш, казваш "Ало, добър ден, тъй и тъй"
Незнам защо на първо място плащаш с карта, а не с Paypal. Всичките пъти, когато съм поръчвал от CRC съм плащал през Paypal и никога не са ми искали подобни неща.

Успех!
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 19, 2010 12:55 pm

Нормална процедура, за да се уверят, че картата с която ще бъде извършено плащането е собственост на лицето което поръчва.
И на мен са ми искали преди години от друг чуждестранен on-line магазин подобна сертификация, понеже плащах аз, а друг трябваше да получи пратката.
Няма нищо обезпокоително, нито е измама!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Чет Авг 19, 2010 2:01 pm

Почти всички интернет сайтове, от които съм си пазарувал (и нямат PayPal), искат сканирано копие на кредитната карта. Съветът ми е да не им го пращаш директно в мейл, ами поне го зипни с парола, или го прати по факс. Че мейлите лесно се подслушват, докато пътуват по MX-овете.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potar » Чет Авг 19, 2010 4:10 pm

jd написа:http://www.chainreactioncycles.com/Information.aspx?TranslationLargeID=2

Звънкаш, казваш "Ало, добър ден, тъй и тъй"
Незнам защо на първо място плащаш с карта, а не с Paypal. Всичките пъти, когато съм поръчвал от CRC съм плащал през Paypal и никога не са ми искали подобни неща.

Успех!

мда, пейпал е сигурния начин. но за удоволствието си плащаш малко отгоре - пейпал работи с по-висок курс на валутата, която ползваш по време на разплащането. страшно много съм си ползвал пейпал-акаунта за разплащания и съм го засичал не веднъж и два пъти - курса на паунда примерно, чрез пейпал, е със средно 4 стотинки над този, по които минава транзакцията, ако ползвам директно картата си.
колкото до CRC - гоня 20 поръчки вече, това за около година и половина, нито веднъж не съм платил през пейпал, нито веднъж не съм бил молен да пращам каквито и да е копие на каквито и да са документи, и съм ползвал 3 или 4 различни карти, коя кредитна, коя дебитна, и все от различни банки. и само 1 от тези карти е на мое име. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 19, 2010 5:35 pm

Това с разликата на курса е въпрос на настройка на акаунта, може да се направи да ти изисква от смтката валутата която е плащането и твоята банка да си обработва по курс продава, което ще е еднакво с директно плащане с карта.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Joker_Here » Пет Авг 20, 2010 10:49 am

Всичко е наред,изпратих им е-мейл,с снимки на картата (с покрити кодовете),и всичко е наред,изпратили са ми поръчката. :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот MauiWowie » Пет Авг 20, 2010 12:13 pm

:offtopic: Аз плащам през картата ми но тя минава през Пейпал.Забелязал съм че когато трябва да плащам за нещо в ибей (english version) курса по който ми смятат сумата е доста солен, 4-5 стотинки отгоре.
MauiWowie

Рейтинг: 1216

Мнениеот PtD » Пет Авг 20, 2010 2:32 pm

MauiWowie написа::offtopic: Аз плащам през картата ми но тя минава през Пейпал.Забелязал съм че когато трябва да плащам за нещо в ибей (english version) курса по който ми смятат сумата е доста солен, 4-5 стотинки отгоре.

Прочети по-горе Капоейра какво е обяснил.
Аватар
PtD

Мнениеот MauiWowie » Пет Авг 20, 2010 3:35 pm

Хм, къде са тези настройки :D ? Нещо се рових търсих немога да намеря такова животно :D
MauiWowie

Рейтинг: 1216

Мнениеот PtD » Съб Авг 21, 2010 11:11 pm

MauiWowie написа:Хм, къде са тези настройки :D ? Нещо се рових търсих немога да намеря такова животно :D

Некъде там са, търси по-внимателно
Аватар
PtD

Назад към Общ форум