Моля помагайте за street bike

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля помагайте за street bike

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Авг 22, 2010 1:20 am

Здравейте всички,
за първи път пиша в този раздел (ако не ме лъже паметта), защото мисля да си взимам street bike. Причината не е, че се отказвам от FR-a например, а просто защото съм за една година в Рединг, Англия и тук няма никакви планини наоколо, а байк ми трябва много, защото ще ми е много полезен за придвижване. Не искам city bike, защото е твърде скучно, макар и доста по-комфортно за придвижване...Мисля си за нещо с което ще мога да се придвижвам и ще мога да почна да се уча да правя по-високички бъни хопове, отколкото с трактора поне :)
Със сигурност искам нещо с мека вилка...без излишен ход, естествено. Мисля, че в Рединг има BMX парк, а може и да има някъде dirt jump-ове, така че ми трябва нещо универсално (клаймбър примерно :D )
Висок съм 185, тежа около 73 кг. Хвърлете един поглед на байковете в http://www.chainreactioncycles.com/ и много ще се радвам, ако ми предложите някакви варианти. Байка със сигурност ще си го взема обратно в БГ, така че гледайте за нещо прилично, но не прекалявайте, защото бюджета не е безкраен. Понеже съм абсолютно бос с тези байкове, моля за разбиране и да не ме псувате много, много.
Не съм правил абсолютно никакво проучване нито във форума, нито в интернет въобще и вместо да ме учите как да използвам форума, предлагам да давате конструктивни предложения за конкретни оферти от английски online магазини. Просто нямам никакво време за каквито и да е проучвания...скъсват ми гъза от учене, честно!
Поздрави от мрачна Англия!
Иво

<edit> Какво ще кажете за това чудо:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48604 (Боже, колко смешно ми изглежда :P)
И все пак си мисля, че е малко скъпичко, особено това с нормалните колела. Дали не може да се намери нещо по-евтинко...не съм много претенциозен :)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Re: Моля помагайте за street bike

Мнениеот CrateEngine » Нед Авг 22, 2010 1:35 am

Ако искаш да си вземеш евтино, здраво и леко по-добре се оглеждай за бмх. Ако ли не погледни това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=45935
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Авг 22, 2010 10:02 am

CrateEngine написа:Ако искаш да си вземеш евтино, здраво и леко по-добре се оглеждай за бмх.

Не искам BMX. Просто не мога да карам такова чудо...изглежда ми като за 8 годишни...като се кача на такова изглеждам като палячо с много дълги крака...адски твърдо ми е...абе мани. Просто разликата м/у FR байк и BMX е твъъъърде голяма. Все си мисля, че по-лесно ще ми е да свикна на street bike.

CrateEngine написа:Ако ли не погледни това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=45935

Като размер тая рамка за колко високи хора я дават...мога ли да си вдигна седалката, толкова, че да ми е комфортно (до колкото може) за въртене из града.
Това е без никаква предна спирачка? Може да му се сложи диск така като гледам вилката, ама май главина ще трябва да сменям също и става мам си джейс... Немислимо е да се спускам без предна спирачка (макар, че съм го правил от Езерата до Сепарево, през Скакавица :eyebrow: ), но явно за стреет не е толкова необходима, така ли е?

Мерси за включването! Очаквам още мнения!
Поздрави,
Иво
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот nikitoMTB » Нед Авг 22, 2010 1:10 pm

На мен NS-чето ми изглежда прилично.С тази предавка,която е дадена 30-14 мисля че ще ти е добре за града.Предполагам обаче,че колчето е късо и няма да може да се вдига много нагоре.До спирачката около година съм карал само със задна механика в доста хълмист град и не съм имал кой знае,какви проблеми (стига да не се засилваш като малоумник разбирасе :D ) Байка е с Тектро спирачка и малко ме съмнява спирането,но не съм имал такава и не мога да коментирам.Като цяло ми изглежда добър избор за Urban/street байк :beer:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Gushtera32 » Нед Авг 22, 2010 9:31 pm

Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X вече си има група във вбох-а - http://www.vbox7.com/groups/320ccc0c :smash: Sorry for spam !
Аватар
Gushtera32

Рейтинг: 1080

Re: Моля помагайте за street

Мнениеот angelfish » Нед Авг 22, 2010 11:11 pm

angelfish

Рейтинг: 1190

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Авг 23, 2010 8:01 pm

Глейте сега какво ми предлагат в локъл шопа. Вижте този сайт първо:
http://www.umf-bikes.com/ ->BIKES -> Dirt jump, 4x, urban street -> Hardy Singlespeed 4
Тука му е пълното описание
Цената му е доста прилична в сравнение с тези от CRC - 409 GBP
Кво ще кажете за тоя байк? И какво ще кажете за 24'' колела? И дали наистина singlespeed е ок или да гледам за нещо с дерейльор поне... Ама пък ми идва скъпичко май вече...
Както и да е. Кажете кво мислите!
Мерси предварително :peace:
Поздрави!
Иво
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Авг 26, 2010 12:05 am

Нищо не казвате за това байкче? Как ви се струва...ясно ми е, че не нищо особено, но все пак кажете заслужава ли си парите?
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот teodorchy_sofia » Чет Авг 26, 2010 8:29 am

IVO Jordanov написа:Глейте сега какво ми предлагат в локъл шопа. Вижте този сайт първо:
http://www.umf-bikes.com/ ->BIKES -> Dirt jump, 4x, urban street -> Hardy Singlespeed 4
Тука му е пълното описание
Цената му е доста прилична в сравнение с тези от CRC - 409 GBP
Кво ще кажете за тоя байк? И какво ще кажете за 24'' колела? И дали наистина singlespeed е ок или да гледам за нещо с дерейльор поне... Ама пък ми идва скъпичко май вече...
Както и да е. Кажете кво мислите!
Мерси предварително :peace:
Поздрави!
Иво

Никой не казва нищо за този байк, защото сигурно не отваря сайта, поне на мен не ми го.
Той не е лош байка, ма е алуминиев. За стрийт няма да можеш да го ползваш. Ако няма да се въртиш (180,360..) един Скотт 0.2 също ще ти свърши перфектна работа.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Авг 26, 2010 3:41 pm

teodorchy_sofia написа:Никой не казва нищо за този байк, защото сигурно не отваря сайта, поне на мен не ми го.
Той не е лош байка, ма е алуминиев. За стрийт няма да можеш да го ползваш. Ако няма да се въртиш (180,360..) един Скотт 0.2 също ще ти свърши перфектна работа.

Интересно защо не можете да го отваряте ог БГ :dontknow:
Какво имаш предвид, като казваш, че няма да мога да го плозвам за стрийт? Какви са недостатъците на алуминиевата рамка - не е толкова здрава ли? Аз определено няма да въртя нито 180-ки, камо ли 360-ки, така че ми трябва нещо не толкова специално. Тук (в Англия) Скот не е най-популярната марка...аз дори и в CRC.com не намирам Скотове, така че предложението за Скота отпада :(
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот teodorchy_sofia » Чет Авг 26, 2010 4:47 pm

Алуминиевата рамка ще се усука от градуси (180, 360) пък и ще се сцепи. Стоманената (Cr-Mo, 4130) е по-здрава и няма да се цепи/усуква. Най-удачният вариянт е NS, доказани са, те горе са ти го посочили. :agree:
Аватар
teodorchy_sofia

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Авг 28, 2010 12:55 pm

teodorchy_sofia написа:Алуминиевата рамка ще се усука от градуси (180, 360) пък и ще се сцепи. Стоманената (Cr-Mo, 4130) е по-здрава и няма да се цепи/усуква. Най-удачният вариянт е NS, доказани са, те горе са ти го посочили. :agree:

Да а човека каза, че нито ще върти градуси нито ще прави някакви грандиозни изпълнения, така че предполагам, че това колело ще ти свърши супер работа. :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот IVO Jordanov » Съб Авг 28, 2010 1:14 pm

Мерси за мнението, KiD!

Вижте какво намерих, мисля че са оферта и двaта байка. Кой бихте избрали, ако бяхте на мое място?
Specialized P1 2010
Commencal Absolut CG Chromo 2010
На Commencal-a не са му посочили теглото...частите какво ще кажете? Аз имам един приятел, който е с BB5-ици и е хипер недоволен от тях, ама той кара АМ/FR, все пак. Нещо не мога да разбера колелата 24" ли са? И хич не се ориентирам по зъбите на курбела и венеца отзад какво ще им е поведението като singlespeed. Аз клоня малко повече към Specialized-a, първо защото е малко по-евтин, а и защото имам предпочитания към марката, но пък Commencal-a е намален от 700 на 560. Вие?
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Авг 28, 2010 5:53 pm

Според мен тука вече е въпрос на вкус, защото колелата са с доста сходни части. Аз лично бих взел Specialized, защото ми е по-красив :D . :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Авг 30, 2010 2:42 pm

В крайна сметка се спрях на това байкче:
Specialized P2 Crmo 2010
26" колела, 8 венеца отзад...не е чист street biке, малко тежичък идва за тези цели май (14,68 кг), ама е по-универсален и мисля, че ще е идеален като за първи стъпки в този стил, а за придвижване в града ще ми върши по-добра работа, отколкото single speed. Това е....коментари (като оставим настрана цвета - и на мен не ми харесва много)?
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот teodorchy_sofia » Пон Авг 30, 2010 3:34 pm

Екстра, чудесен избор! Цвета също е хубав, к'во говориш...
Перфектен е!
Аватар
teodorchy_sofia

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X