Предпазител за венеца на Драг Онтарио ???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Предпазител за венеца на Драг Онтарио ???

Мнениеот Митко » Сря Юни 01, 2005 10:31 am

Има ли начин да се сложи предпазител на венеца на Онтариото. На сервиза ми казаха че на може, но все пак... А не е удобно винаги да си запряташ или стягаш крачолите, пролетта и есента не можеш да караш с къси гащи
Митко

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юни 01, 2005 10:47 am

Ама ти от цапане ли се пазиш или от удар по венеца? Щото ако се пазиш от цапане Онтариото не е най-добрия вариант. По-добре Украйна - те си бяха с фабричен предпазител на веригата.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот shaggy86 » Сря Юни 01, 2005 10:50 am

зависи какво разбираш под думата предпазител,и какви са ти курбелите
1.неразглобяеми и малко кинти-пласмасов предпазител да не ти къса гащите(май това търсиш)
2 разглобяеми ,имаш кинти -http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?manufacturers_id=47&products_id=563
:agree: ако са разглобяеми и караш без много аграрщина(ХС) минаваш на 1:agree:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот bikerider » Сря Юни 01, 2005 11:28 am

[quote="Митко"]

Има ли начин да се сложи предпазител на венеца на Онтариото. На сервиза ми казаха че на може, но все пак... А не е удобно винаги да си запряташ или стягаш крачолите, пролетта и есента не можеш да караш с къси гащи
[/quote]

за пролетта и есента има и друг номер - не си навиваш крачолите, а просто вадиш чорапа над тях. достатъчно е да ти пази крачола и главата... ако не страдаш от модни/естетически притеснения...

другия начин е с метална скоба да си стегнеш крачола... абе схващаш.

предпазителя по принцип е предназначен да пази венците от удар, а не панталоните.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Bodom » Сря Юни 01, 2005 2:48 pm

bikerider: "предпазителя по принцип е предназначен да пази венците от удар, а не панталоните."
Според мен не си прав за това. Име едни пластмасови обръчи дето съвсем не са предназначени да бъдат удряни (на старото колело имах такова и го счупих с удар), а точно да ти пазят крачолите. Един приятел си взе Онтарио наскоро и му се случи точно такава случка - разпра си панталона. Курбелите на въпросното онтарио са НЕразглобяеми (Шимано, ма не знам какви) и имат едни дупки (предполагам има и резба в тях) за които мисля може да се хване такъв предпазен обръч. Но не знам къде и дали продават такива. Според мен тия са те излъгали, че не може да се сложи.
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот shaggy86 » Сря Юни 01, 2005 2:55 pm

[quote="bodom"]

bikerider: "предпазителя по принцип е предназначен да пази венците от удар, а не панталоните."
Според мен не си прав за това. Име едни пластмасови обръчи дето съвсем не са предназначени да бъдат удряни (на старото колело имах такова и го счупих с удар), а точно да ти пазят крачолите. Един приятел си взе Онтарио наскоро и му се случи точно такава случка - разпра си панталона. Курбелите на въпросното онтарио са НЕразглобяеми (Шимано, ма не знам какви) и имат едни дупки (предполагам има и резба в тях) за които мисля може да се хване такъв предпазен обръч. Но не знам къде и дали продават такива. Според мен тия са те излъгали, че не може да се сложи.
[/quote]
:agree:точно това имах предвид по-нагоре,и аз си разпрах гащите на курбел ацера на зх5 ,заради липсата на такова нещо(пласмасовото де),сега карам с панталони с ластици отдолу,стягаш и нема проблем.:bunny:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот bikerider » Сря Юни 01, 2005 3:53 pm

@bodom: може и да става дума за недоразумение, защото аз говоря за Ontario Team Edition, което идва с дебел пластмасов башгард, който по идея пази плочите.
Аватар
bikerider

Мнениеот klmn » Сря Юни 01, 2005 8:11 pm

Тоя курбел е неква междинна серия между Ацера и забравих кво(поне така каза Драго),а от предпазителите (да не се цапаш)фаида нема.Много падат.Абе,това са глупости-навиваи си крачола или се стегни с ластик или щипка за кинти.На мен всичките дьнки са ми нахапани,е...бОли ме....
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот RaveUnit » Сря Юни 01, 2005 10:17 pm

странно, мен точно с такова пластмасово нещо ми се късаха панталоните щото като е без него и е по-широк крачола захапва прави оборота и пуска, а с него директно разкъсва
както и да е, с ring guard не се случват такива простотии освен че пази венците; там точка 2 от препоръките на shaggy86 е сигурното решение.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 02, 2005 8:11 am

[quote="bikerider"]

@bodom: може и да става дума за недоразумение, защото аз говоря за Ontario Team Edition, което идва с дебел пластмасов башгард, който по идея пази плочите.
[/quote]

На моя няма башгард. Има някаква мижава пластмаса, която не се подава над зъбите на венеца и честно казано не се сещам да има някакъв друг ефект освен декоративен. Възможно да пази панталона по някакъв начин, тъй като сечението й е изпъкнало, т.е. възможно е леко да избутва крачола към крака, но дали върши работа не съм сигурен. Аз лично карам със спортен панталон/анцуг, който има възможност за стесняване в подгъва, и до сега не съм го закачал. Само веднъж леко го оцапах със смазка от веригата. Ако обаче Митко кара с дълъг панталон с широк крачол, може да си купи от някоя кинкалерия едни лепки (викат им американски цип или котешки език), които да ползва вместо ластик.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Bodom » Чет Юни 02, 2005 9:05 am

@bikerider
Един друг приятел си взе Ontario Team Edition преди 2 седмици (мисля най-актуалната версия на возилото) и е точно както Ontario, със същите курбели с 3 плочи и няма никви bash или pants guard/ring:D Виж моят Climber е с кубели suntour duro с 2 плочи и има bash ring (пак говоря за окомплектовката, която продават веломания)
:offtopic:
Видяхте ли малкото Climber-че? Вчера ходих до веломания и го видях. Много е сладко :eyebrow: Някой ден като си направя лапе ще му купя таквоз возило :hbang2:
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот bikerider » Чет Юни 02, 2005 9:55 am

Е... това има :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот t_i_t_o » Чет Юни 02, 2005 12:40 pm

Аз карам Ф4 и нqма гащо-предпазител та затова сега десниq ми крачол е леко разпорен ама си карам... идеqта ми е че при мен също ги има тези дупки (които нqмат резба но не е проблем да се нарези или просто да се слозат гаики), и смqтам аз да си направq такав предпазител от алуминиева плоча 1-2мм... абе каквато намерq в нас, така че които не е с много вързани ръце и му се занимава мозе да си направи, а боq баик е от сребристите такаче и на цвqт ще му ходи :)
t_i_t_o

Рейтинг: 1210

Назад към Архив