МАРШРУТ ВЕЛИНГРАД ЮНДОЛА! ! ! !

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

МАРШРУТ ВЕЛИНГРАД ЮНДОЛА! ! ! !

Мнениеот deeppurple1 » Сря Авг 25, 2010 10:56 am

Някой може ли да ми каже как да стигна от Велинград до Юндола и колко километра е горе долу.
Мерси предварително.
deeppurple1

Рейтинг: 1200

Re: МАРШРУТ ВЕЛИНГРАД ЮНДОЛА! ! ! !

Мнениеот Admin » Сря Авг 25, 2010 1:40 pm

Нямаше нужда да крещиш (главните букви и удивителните в края) ;)
Най-лесният, но не и най-приятен начин, е по шосето - мисля, че бяха 17 км. Когото и да питаш, ще те упати, а има и пътни табели в града.
Другият вариант е по черен път до гара и село Света Петка и оттам нагоре по шосето до Юндола. До Света Петка има маркировка, поставяна от "Байкария", виж на техния сайт, виж и в картата на Родопите, може и да питаш някой на място.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот mirosr » Сря Авг 25, 2010 1:48 pm

Можеш да пробваш да минеш по поречието на р. Абланица и с. Света Петка. Маршрутът е добре маркиран благодарение на Байкария.

Накратко трябва да направиш следното:
- от Велинград хващаш шосето за Сърница (минава се през кв. Клептуза);
- след ~6km се отделяш по павиран път следващ долината на р. Абланица;
- преди с. Абланица се отделяш от павирания път и следваш пътя покрай жп линията до г. Света Петка;
- за ориентир след гарата пътят става стръмен и излиза в с. Света Петка;
- след селото се изкачваш до шосето Велинград - Юндола и по него след няколко километра пристигаш в Юндола.

По-подробно описание има на сайта на Байкария - http://bikearea.org/velingrad_kostandovo

Имаш и друга алтернатива да минеш изцяло по шосето Велинград - Юндола, но лично аз не ти го препоръчвам.
Моето колело обича...
Изображение
Аватар
mirosr

Рейтинг: 1225

Мнениеот deeppurple1 » Сря Авг 25, 2010 3:15 pm

Извинявам се за главните букви и удивителните.
Аз вчера минах от министерския съвет на горе по пътя за славееви скали и след отбивката вляво за славееви скали има табела "Юндола".
Някой минавал ли е оттам и познава ли маршрута и колко километра е по този път ?
Благодаря отново :)
deeppurple1

Re: маршрут Велинград Юндола

Мнениеот deeppurple1 » Сря Авг 25, 2010 3:29 pm

.
deeppurple1

Мнениеот mirosr » Сря Авг 25, 2010 4:41 pm

В посока Славееви скали за Юндола може да се мине през м. Локвата. Но там денивелацията е сериозна дори за спускане. Не съм сигурен дали ще можеш да караш нагоре. :dontknow:

А каква е твоята цел?! Да стигнеш до Юндола или си търсиш вело маршрути около Велинград? Ако е второто разгледай посочените на сайта на Байкария - http://bikearea.org/region_velingrad
Моето колело обича...
Изображение
Аватар
mirosr

Мнениеот deeppurple1 » Сря Авг 25, 2010 5:10 pm

По скоро търся маршрут около Велинград, но съм си харесал пътя през Славееви скали и утре мисля да мина оттам :)
deeppurple1

Мнениеот outfaced » Сря Авг 25, 2010 8:39 pm

deeppurple1 написа:По скоро търся маршрут около Велинград, но съм си харесал пътя през Славееви скали и утре мисля да мина оттам :)

Път ПРЕЗ славееви не знам да има ... има път ДО там и обратно. Те са на отбивка от главния път за х.Самодивица всъщност. Ако се отбиеш след това от въпросния път на ляво се излиза на м.Локвата. Там е обаче е голяма плетеница от пътища и пътеки. Ако не познаваш района има сериозна вероятност да не излезеш там дет си мислиш :D , но пък от това карането не става по неприятно ... всичко си е готино за каране там.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот deeppurple1 » Сря Авг 25, 2010 8:53 pm

Да пътя стига до някъде след което има друг път, който е за Юндола .. гледах няколко карти и се ориентирах горе долу. И естествено не се минава през скалите, а се продължава направо.
deeppurple1

Мнениеот deeppurple1 » Чет Авг 26, 2010 4:45 pm

Днес минах маршрута, през пътя който минава покрай славееви скали, никой да не прави същата грешка :nono: :D 5 километра се блъска колелото иначе от този път и навръщане по асфалта излезе 44.5 километра :) :beer:
deeppurple1

Мнениеот mirosr » Чет Авг 26, 2010 5:26 pm

deeppurple1 написа:Днес минах маршрута, през пътя който минава покрай славееви скали, никой да не прави същата грешка

Поне в тази тема никой не те е съветвал да минаваш от там. ;)

В крайна сметка постигна ли заветната цел, да стигнеш до Юндола?
Моето колело обича...
Изображение
Аватар
mirosr

Мнениеот deeppurple1 » Чет Авг 26, 2010 6:02 pm

Така е .
Да, стигнах, 22 километра е до Юндола от центъра на Велинград.Но поне пък си хапнах диви ягоди и малини.Аз мисля, че скоро никой не е минавал от този път. :D А спускането по шосето ми хареса най-много :D и бирата в Юндола :D .
deeppurple1

Назад към Общ форум