Сглобяване на байк

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Сглобяване на байк

Мнениеот meleandro » Чет Авг 26, 2010 9:59 am

Здравейте,
От няколко дена попивам форума стабилно и се изумявам колко неща съм пропуснал последните 7-8 години :)
Посмях се на курбелите, лапите и дерайльорите ама като са нови думички за мен - така е ;)

От 4-5 години ако не и повече мъча един Sprint със стоманена рамка 26х1.9 гуми , вилка с аморт ама от обикновените предполагам
и някакъв съспенжън на който подскача задната гума. Скоростите никога не са работели като хората в интерес на истината но колелото
чинно си ме превозва до ден днешен из града, тук-таме паркчета и поляни ;) Средното движение май се разпада, притраква странно и
се чудя кога ще ме кара да го бутам из улиците :crap: До момента само седалка е сменяна, и това му е единствената сервизна дейност to date.

Та като че ли си мисля за ново колело. Гледах и разглеждах из форума, фенщина има и тук явно, както е и във всеки специализиран форум.
Дилемата е да се занимавам с покупката на отделни части или да се забия с някоя готова сглобка от магазините.
В този сайт има уизард за намиране на подходящ модел и с него ми излиза този модел.
За градско не знам дискови спирачки дали ще ми трябват, а пък и ми се струва че те изискват и повече поддръжка ;)
Другия вариант е да си сменя средното на стария добър Sprint и да се кара до разпадане :evil:

Приемам всякакви мнения в рамките на 0.7-0.8к лева ;)
Аватар
meleandro

Рейтинг: 1200

Re: Сглобяване на байк

Мнениеот pro-adrenaline » Чет Авг 26, 2010 10:28 am

Има няколко вариянта, които бих ти предложил:

1. http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=2704
2. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 635&lang=2
3. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 597&lang=2
4. http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... ch=apolon&

За твоя бюджет, не е препоръчително да се взима колело с шок, т.е меко колело (или по друг начин казано със заден амортисьор). За дисковите спирачки, зависи какви са те, ако са механични е нужно само смяна на накладки, а ако са хидравлични от време на време е нужно и обезвъздушаване и смяна на накладки. До колкото разбрах твоя стил на каране е крос кънтри или казано по друг начин ХС и съответно трябва да си търсиш колело за този стил. Аз лично бих ти препоръчал да пенсионираш старото ти возило и да си вземеш нещо ново.
Последна промяна pro-adrenaline на Чет Авг 26, 2010 10:34 am, променена общо 1 път
pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот Drag4o0 » Чет Авг 26, 2010 10:28 am

Здравей.За какво ще се ползва колелото, колко си висок, колко тежиш.Сподели първо тези неща, пък после офертите ще дойдат.... :beer:
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот azze » Чет Авг 26, 2010 10:39 am

Здравей.
Не мисля,че има смисъл да наливаш пари в стария Спринт.

meleandro написа:Дилемата е да се занимавам с покупката на отделни части или да се забия с някоя готова сглобка от магазините.

По-добре си вземи сглобено колело и не се занимавай с части.Ще си спестиш доста време и пари.Казвам го от личен опит.

За посоченият бюджет RAM HT 1.1 е много добър вариант.

Ето и два значително по-евтини велосипеда,които пак биха ти свършили работа,според мен:
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... o-pro.html
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1985

За щастие,има доста голям избор на велосипеди с такава цена.Няма начин да изредя всички.Разгледай някои он-лайн магазини и не обръщай никакво внимание на колела с двойно окачване!

Успех!
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот meleandro » Чет Авг 26, 2010 12:12 pm

Мда забравих за размерите,
сутрин съм към 187см, привечер по-малко ;)
Килата не съм мерил скоро но поне 90 трябва да имам :D :agree:
Значи до тук да разбирам че няма смисъл да взимам колело
на части и да си го сглобявам сам?!
Аватар
meleandro

Рейтинг: 1200

Мнениеот PowerSlide » Чет Авг 26, 2010 7:36 pm

meleandro написа:Значи до тук да разбирам че няма смисъл да взимам колело
на части и да си го сглобявам сам?!

Абсолютно!
Според мен Онтарио про е доста добър вариант, за теб остава да го пробваш и да избереш размер.
А с останалите пари от бюджета - екипировка :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Drag4o0 » Чет Авг 26, 2010 9:50 pm

http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=3880 Това според мен ще ти "легне на сърцето" .Здрава и лека рамка, надеждни и читави дискови спирачки за парите си, отлична скоростна система(отново за парите си).Каплите също са хубави(карам с такива, скачам, дропя(от половин до 1 метър-не се подбиват и кривят).От вилката има какво да се желае, но за тези пари- толкоз.Размер "L" мисля, че ще ти е идеален.ИМА само 1 НЕДОСТАТЪК-малко надхвърля бюджета ти.Но посъбери още малко пари и няма да съжаляваш!НАЙ-добре го пробвай на място.Подкрепям мненията и на съфорумниците :beer:

Толкоз от мен.Надявам се да съм ти бил полезен.Лека вечер на всички. :beer: :sleeping:
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 26, 2010 9:54 pm

Само цяло. Никога не сглобявай на части. Ще имаш проблем със съвместимост, пари... ZX5цата е страхотна машина, ако не успееш може да погледнеш модела Ontario Pro/TE
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 26, 2010 10:33 pm

+1 за Zx5, дори и със v-brake спирачки. Само не зная с каква вилка е в момента, но като знам какви ги слагат от драг, аз бих я сменил.. :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Falcor » Пет Авг 27, 2010 8:03 am

Новите ZX5, които са със V-brake, са сглобени с главини за диск. При по нататъшно надграждане това ще ти е от голяма полза. :agree:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот Drag4o0 » Пет Авг 27, 2010 9:56 am

:offtopic: :offtopic: За пръв път(може би) някой подкрепя мнението ми. :beer:
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот Backo_ZX5 » Пет Авг 27, 2010 4:03 pm

EccentricMOTION написа:Само цяло. Никога не сглобявай на части. Ще имаш проблем със съвместимост, пари... ZX5цата е страхотна машина, ако не успееш може да погледнеш модела Ontario Pro/TE

:agree: :agree: :agree:
Няма как и аз карам ZX5, е вече съм направил някой подобрения, а и рамката е мн.добра за цената си :beer:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти