MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот Sartor » Сря Сеп 08, 2010 11:29 am

Admin написа:В Рила винаги има носене по камънаци, освен ако не караш някъде в подножието й. :D

Предния път, като ходихме до Езерата през камъните с маркировка от времето на динозаврите, хич не беше забавно (лично за мен, доколкото разбрах другите са се изкефили :crazy: ) - мисля, че си беше неоснователно бъхтене и вело-алпинизъм, при положение, че можеше да се мине през "царския път" и да ни остане повече време за Зелени Рид. Както и да е, явно ми трябва повече тренинг за такива ексремистки истории - ако ще се кара, супер, а ако ще се носи... ми ще пропусна (еко пътеки, камънаци за катерене)! :nuts:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот g.loumbev » Сря Сеп 08, 2010 12:04 pm

Сещам се за еднодневен маршрут,ама не знам дали няма да ви е скучен.А и е малко далече от София.Начална и крайна точка Кирилова поляна няколко километра след Рилския манастир,след това катерене по черен път от камъни около 12 километра,после бутане по пътеката към хижа Рибни езера,тя нагоре е около 6% караема :evil: а надолу може би около 60% :eyebrow: От хижата има още една пътека нагоре до месността Канарски преслап за по-ентусиазираните фенове на техничните пътечки.Връщането е по същия път.В района на хижата има прекрасни гледки,две красиви езера и мноого камъни :) По пътеката може да има борвинки,ако не са ги изпасли туристите и мечките :roll2:
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

Мнениеот kvelikov » Сря Сеп 08, 2010 12:19 pm

Мишоци, хубаво се точите да орете, браните и сеете, но не забравяйте, че weekend-a времето го предричат доста смотано! :snorkel:
Няма сми да се бие път до Рила, ако ще седим под дъждобрана или пък ще се плицикаме в някоя кална локва.
Да не говорим какво "невероятно" сцепление дава мокрия корено-камънак... :D

Позасмучете си лигите до петък-събота и тогава ще се разбере къде ще е дълбоката оран.
И Витоша душа носи, а на Радо като му се е зараздвижило толкова, може да попробваме маршрута, за който писах малко по-нагоре (апокрифният Ч.В. през Железница).
Така ще се раздвижиш (в двете посоки), че после до Узана няма да искаш да караш... :smash:

Кирчо, камънака да не те плаши - иначе няма да се научиш. Аз още го сричам този учебник, но поне вече познавам някои от буквите.
Но ако не те влече, наистина е по-добре да си караш чистото XC, за да не станат инфекции.
Има страшно много подходящи маршрути за практикуването му, стига компания да се намери (сам е малко тегаво).
Във Форума е пълно с желаещи за чисто ХС и спокойно можеш да направиш един С.К.А.-отряд.
Мога да се обзаложа, че ако карате и зимата, напролет сам ще питаш кой камънак е наред и ще припкаш отгоре му като козел по мартенска тревица... :liplick:

Айде, до довечера!
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот Admin » Сря Сеп 08, 2010 12:34 pm

Sartor написа:
Admin написа:В Рила винаги има носене по камънаци, освен ако не караш някъде в подножието й. :D

Предния път, като ходихме до Езерата през камъните с маркировка от времето на динозаврите, хич не беше забавно (лично за мен, доколкото разбрах другите са се изкефили :crazy: ) - мисля, че си беше неоснователно бъхтене и вело-алпинизъм, при положение, че можеше да се мине през "царския път" и да ни остане повече време за Зелени Рид. Както и да е, явно ми трябва повече тренинг за такива ексремистки истории - ако ще се кара, супер, а ако ще се носи... ми ще пропусна (еко пътеки, камънаци за катерене)! :nuts:

Предишния път наистина е било екстремизъм. Аз никога не бих тръгнал по тази пътека, просто щото я знам, че не става дори за бутане.
НО пак казвам, в Рила лесно няма, ако сте над определена височина. Много хора започнаха да обръщат поглед към нея, когато им доскучаят витошките и крайсофийските баири, защото се стига бързо от София, но бързият достъп не значи лесно каране там.
Моят опит сочи, че във високите й части нагоре почти никъде не се кара - само бутане и носене. Надолу терените са подходящи само за хора с афинитет към много технични и трудни пътеки (и по възможност не само с афинитет, а и с поне някаква доза умения за каране по такива) - в противен случай и надолу е само бутане и носене.
Денят вече се скъсява, възможностите за еднодневен маршрут в Рила (особено за по-големи групи от хора с различно ниво и тренираност) силно намаляват и се ограничават до местата, където може да се ползва лифт като подпомагащ и спестяващ време транспорт. Това са най-вече Боровец и Рилските езера.
Довечера може да го обсъдим и да ви посъветвам за маршрут. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Сря Сеп 08, 2010 1:06 pm

Довечера може да го обсъдим и да ви посъветвам за маршрут.

А,това е приказка...знаем,че Рила ти е слабост...;)
А,защо не,и да ни покажеш... :eyebrow:
НО,найстина времето,го дават,пикливо....може и Ч.В.....
Кире,вярвам в теб,че ще се справяш,с тези препятсвия....всеки,следващ път,по-добре...така се учим всички...друг път няма..само гърч,....и те така... :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот kojota » Сря Сеп 08, 2010 1:24 pm

Аз съм много ЗА ЧВ - през железница. Не че го знам маршрута , просто в събота съм на картофен туризъм на селото на жена ми ( Ковачевци ) и ще ми е екстра да ви пресрещна на Железница и да тръгнем нагоре . :^:
Последна промяна kojota на Сря Сеп 08, 2010 1:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот Sartor » Сря Сеп 08, 2010 1:37 pm

kojota написа:Аз съм много ЗА ЧВ - през железница. Не че го знам маршрута , просто в събота съм на картофен туризъм на селото на жена ми ( Ковачевци ) и ще ми е екстра да ви пресрешна на железница и да тръгнем нагоре . :^:

Маршрута е много приятен и минава през една горичка със стръмна пътека (кара се на места, с почивки - много дълъг бахур е), а след това през цялото време си е на открито, като се минава през х.Академик и нагоре по една тясна пътечка (на места се кара, ако не затънеш в тресавище), минава се през няколко морени на носинг и сме на Черни Връх. :eyebrow:

Спускането го направихме преди две седмици през Бай Кръстьо, първо влязохме през една дооста кална пътека, която се караше на 30% от мен :blush: (обзалагам се, че Добри и Жоро са си я изкарали цялата на 100%). След това почва забавната част през корени и камънаци на относително широка пътека (малко на FR избива на места) - скоростно спускане е, има си на места и приятно серпентини. :nuts:
Аватар
Sartor

Мнениеот kvelikov » Сря Сеп 08, 2010 1:58 pm

Мишок, недей заблуждава електората!
Като казвам, че е апокрифен, значи е апокрифен... :eyebrow:
Никакви Академици няма, никакви тресавища!
Освен това е и доста стръмен нагоре, като спускането ще стане през маршрута на ралито ЧВ, а там има доста камънак...
Освен това, ако искаме да успеем с времето, ще трябва да се кара с темпо.
Аватар
kvelikov

Мнениеот kojota » Сря Сеп 08, 2010 2:03 pm

kvelikov написа:, ще трябва да се кара с темпо.

Това малко ме притеснява - като се има предвид какви спортове съм практикувал последния месец и половина - може да тръгнем порано :)
Ако ш напъвате яко нагоре си кажете че . . .
Аватар
kojota

Мнениеот Sartor » Сря Сеп 08, 2010 2:22 pm

kojota написа:
Това малко ме притеснява - като се има предвид какви спортове съм практикувал последния месец и половина - може да тръгнем порано :)
Ако ш напъвате яко нагоре си кажете че . . .

Споко, аз винаги се влача много.

@Краси: Явно друг маршрут си решил да показваш... няма лошо! :popcorn: :clap:
Аватар
Sartor

Мнениеот kojota » Сря Сеп 08, 2010 2:29 pm

Sartor написа:
Споко, аз винаги се влача много.

E . . . въпроса е , че ако искат да си наложат спортно темпо нагоре аз не бих искал да ги бавя
Аватар
kojota

Мнениеот Admin » Сря Сеп 08, 2010 4:01 pm

Нямя маршрут откъм Железница към Черни връх, който дори да се доближава до понятието "лесен" или "лек". Официално заявявам, че вий сте мазохисти и ще внимавам много като карам с вас. :D
Спускането по маршрута на велорали "Черни връх" наистина е бая технично и много разнообразно. :liplick:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот sos » Сря Сеп 08, 2010 4:04 pm

kvelikov написа:Мишок, недей заблуждава електората!
Като казвам, че е апокрифен, значи е апокрифен... :eyebrow:
Никакви Академици няма, никакви тресавища!
Освен това е и доста стръмен нагоре, като спускането ще стане през маршрута на ралито ЧВ, а там има доста камънак...
Освен това, ако искаме да успеем с времето, ще трябва да се кара с темпо.

Мишок, не заблуждавай електората :D Сигурно искаш да прокарваш нови пътеки :eyebrow: Това право е на Милко и Кроко :rofl: Маршрута е през х.Академика, а след ЧВ кой на каде иска :smash:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 08, 2010 4:12 pm

kvelikov има най-вероятно предвид един черен път, който започва от обръщалото на автобусите над Железница. Този черен път по едно време става пътека, по която нагоре си е бутане дори в повече от това към х. Академика :eyebrow: Едно от по-предишните издания на Велорали Черни връх използваше този маршрут за спускане.

Великов (Вожде :D ;) ), за същото ли говориш? :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Сря Сеп 08, 2010 4:16 pm

И кво - ще се въргалят ли фанатиците от С.К.А. из Витошките дебри през събото-неделята :nuts: :wavey: :bowdown: ???
Щото има разни повредени екземпляри (и те самите и велосипедите им), които се надяват да карат, макар и с риск да си допотрошат кочовете :evil: (всичко това в ед.число) :P
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот Admin » Сря Сеп 08, 2010 4:17 pm

И аз точно в това го заподозрях. ;)
Аватар
Admin

Мнениеот stilo » Сря Сеп 08, 2010 4:20 pm

Не знам дали става дума за същата пътека, но ако е за тази която отива до заслона "Синята стрела" е 100% караемо нагоре. Проверено е лично с женскио "Драг" на жената.
Изображение
Аватар
stilo

Мнениеот kapitanblood » Сря Сеп 08, 2010 4:23 pm

че вий сте мазохисти и ще внимавам много като карам с вас.

Некой,от нас са и садисти...но на повечето,това им АреСвА.... :D
Като,гледам твойте Рилски снимки,не си по-малък ,мазохист от нас... :agree:
Требе си ,гърч,иначе няма да е сладка биричката и С.К.А.рата...;)
Стига,с тия пътеки бре,отживелица сА... :D
Последна промяна kapitanblood на Сря Сеп 08, 2010 4:32 pm, променена общо 1 път
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 08, 2010 4:30 pm

stilo написа:Не знам дали става дума за същата пътека, но ако е за тази която отива до заслона "Синята стрела" е 100% караемо нагоре. Проверено е лично с женскио "Драг" на жената.

За същото, за което аз говоря, става дума. Пътят, който стига почти до Белчева скала, си е караем, разбира се. Но пътеката нагоре до в. Купена - не съм сигурен (с изключение на отделни участъци). Казвам го с уговорката, че съм го карал само отгоре-надолу за последно през 2005 г. Таа, може преценката ми да не е меродавна :D :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kvelikov » Сря Сеп 08, 2010 5:02 pm

Мисля, че става въпрос за същата.
Тази вечер ще го уточним... :D
Аватар
kvelikov

Мнениеот stilo » Сря Сеп 08, 2010 6:56 pm

Ето част от трака дето съм записал, че нямах батерия на телефона.
http://www.sports-tracker.com/#/workout/krasimir/5iqah8j289jlureb
Аватар
stilo

Мнениеот kvelikov » Сря Сеп 08, 2010 10:50 pm

В събота (като се извали) ще се разбере какво, как и защо, така че нека поспрем да спамим... :D

Една птичка от Габрово ми каза, че ще е много щастлива, ако двама от София се включат в щафетното каране в Пловдив този weekend.
Ако има заинтересувани, да пишат на nicky bike.
Аватар
kvelikov

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 09, 2010 4:19 pm

Момциии, аз съм в далечна германия,ама вече ми писна и ми се кара байка. Тук в Мюнхен всяка улица си има велоалея и навсякъде бръмчат с разни трошки, тип старовремски градски велосипед, обаче днес мернах и двама профи МТ байкъра.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот sos » Чет Сеп 09, 2010 4:34 pm

Я вземи им покажи някоя нова "алея" та да се видят в приключение :rofl: И само трябва да се научиш на немски, да ги питаш" ама не я ли виждате?" :rofl: Аиде прибирай се по бързо :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Sartor » Чет Сеп 09, 2010 5:00 pm

taurus13 написа:Момциии, аз съм в далечна германия,ама вече ми писна и ми се кара байка. Тук в Мюнхен всяка улица си има велоалея и навсякъде бръмчат с разни трошки, тип старовремски градски велосипед, обаче днес мернах и двама профи МТ байкъра.

Съчувствам ти - в Дания беше същата гадория... Като бях там, питах къде мога да карам МТВ-то (от университета ми дадоха един Cube Analogue - 2010, защото никой не го искал :crazy: ), та ме изпратиха в тъй нар. МТВ парк... и о, боже какво да видя - пътеките са си баш пътеки и няма от къде да свиеш малко в гората (е, имаше, ама за малко да прегаза една датска влюбена двойка :eyebrow: )... И после се чудя, защо не мога да катеря пътеки и камъни като другите машини тук... :lol:

Тука поне малко си задоволих free rider-ските наклонности като преминах през шумата отгоре...

http://picasaweb.google.com/10801204725 ... enmarkFyn#
http://picasaweb.google.com/10801204725 ... TBDenmark#

На снимките съм още със стария байк. :xx(:
Последна промяна Sartor на Чет Сеп 09, 2010 5:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
Sartor

Мнениеот stilo » Чет Сеп 09, 2010 5:12 pm

Ето трака от днес по сухо от Бистрица до "Синята стрела" и назад. Оттам до ЧВ е по-лекото... :wavey:
На мокро обаче няма как да се катери, защото има трева, чимове и пр. гадости за буксаж.
http://veloxgps.de/velox/index.html?locale=en&trackdetails=9073&token=XV2AfmyR
Аватар
stilo

Мнениеот kvelikov » Чет Сеп 09, 2010 5:46 pm

Sartor написа: ... поне малко си задоволих free rider-ските наклонности като преминах през шумата отгоре...

Мусю Сарторини, пътеките с дупки, корени, камъни и умерен наклон продължават да си бъдат китно ХС... :D
В досегашните "набези" на С.К.А.-групата, никъде не сме имали възможност да практикуваме FR! :nono:
Или ако сме имали, не сме можели... :eyebrow:
Единствено Милко, Жоро Кю, Боби + малцина от делегатите-членове от други клубове (да прощава някой С.К.А.-тер, ако го пропускам) имат такива заложби, но за да не се бърка терминологията, ето едно доста добро определение:
http://en.wikipedia.org/wiki/Freeride

Нека не мешаме стиловете, че някой по-вещ в занаята ще ни се смее... :blush:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Sartor » Чет Сеп 09, 2010 5:48 pm

kvelikov написа:Нека не мешаме стиловете, че някой по-вещ в занаята ще ни се смее... :blush:

Добре, съгласих се :blush: :blush:

Тук може да се каже, че съм се пробвал да си прокарвам път, ама това пак не си е ФР, както вече уточнихме :beer:
Аватар
Sartor

Мнениеот kvelikov » Чет Сеп 09, 2010 5:55 pm

Определено!
Това си е чисто "прескочи дръвцата" гладко каране и то по равно.
Аватар
kvelikov

Мнениеот g.loumbev » Чет Сеп 09, 2010 7:56 pm

Краси браво за компетентното мнение :clap: То не знам и аз колко карам фрийрайд ама ми се иска да карам и повече :eyebrow: но едно е да искаш друго е да можеш и трето да имаш як байк за FR.Аз другата седмица почвам работа и понеже в къщи имам една рамка на която пише FREERIDE и вилка 888 RC3 WC та ша видим какво ще излезе :eyebrow: :eyebrow: :hbang2: :hbang2: :hbang2:
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания