Fire Eye Griffin рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Fire Eye Griffin рамка

Мнениеот Jazzy » Чет Сеп 16, 2010 12:26 am

Тъи като наскоро чичо доктор ми обясни,че карането на борд и спускането с твърдак не ми се отразява добре на коленцата и самия той ми каза да си взема меко колело или да се откажа от колоезденето (което не е опция :D ),открих фонд "Мекица".В последно време чета,мисля,смятам меки рамки и попаднах на тази http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20286.По принцип съм голям почитател на хром-молибденовите рамки и идеята за такава мекица много ме блазни.Да не говорим,че отстъпката е доста добра.Друг въпрос е дали на тази рамка може ли да се сложи вилка с 200 ход?
От друга страна до сега не съм карал каквато и да е мекица и не мога да определя дали такъв тип окачване ще работи добре,дали е надеждно и общо взето заслужава ли си.Затова се обръщам към вас за да дадете качествен съвет.
Също така бих приел алтернативни предложения в тази ценова листа,като предпочитам да не са втора ръка.
За сега просто проверявам пазара и няма да купувам скоро.
Висок съм 185 и тежа 75 килограма
Благодаря предварително
Молива му е бащата,листа му е майката!
Jazzy

Рейтинг: 1220

Re: Fire Eye Griffin рамка

Мнениеот hitar_potar » Чет Сеп 16, 2010 9:16 am

ами то си пише във впечатленията на хората, които вече са я закупили тая рамка. благодарение на хром-моли предния триъгърник рамката е тежка - 5,6 кила. сравняват я с кона стинки, но точно хром-моли материала добавял някакво допълнително чувство. :dontknow: хода може да бъде 150 или 178мм, което според мен значи, че рамката е мислена за вилка между 160 и 180мм. на тая цена, честно да си кажа, дори да е толкова тежка, май няма конкупенция. единственото, за което се сещам, е РАМ ФР, който в момента май е на промоция, ако не се лъжа. само дето рама е с проходна ос отзаде, което ще рече минимум задна нова главина за него. Грифина е на нормална QR ос. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Чет Сеп 16, 2010 9:37 am

hitar_potar написа: но точно хром-моли материала добавял някакво допълнително чувство. :dontknow:

Хрома все пак се "гъне" малко доколкото да поеме част вибрациите, които се предават доста "по-добре" от алуминия.
В този ред на мисли карбоновата рамка би абсорбирала вибрациите още по-добре...

hitar_potar написа:хода може да бъде 150 или 178мм, което според мен значи, че рамката е мислена за вилка между 160 и 180мм.

:agree:
Ако това ще ти е първото дх/фр колело един тотем / Фокс 180мм биха ти били перфектни!

hitar_potar написа: на тая цена, честно да си кажа, дори да е толкова тежка, май няма конкупенция. единственото, за което се сещам, е РАМ ФР, който в момента май е на промоция, ако не се лъжа. само дето рама е с проходна ос отзаде, което ще рече минимум задна нова главина за него. Грифина е на нормална QR ос. :agree:

:agree:
Аз бих заложил на грифина поради 2 причини.
1) почти сигурно е че е по-здрав имайки предвид конструкцията и материялите
2) НЕ е толкова често използван. Евентуалната му продажба не ни била в среда където се продават още 10 такива рамки...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Jazzy » Чет Сеп 16, 2010 4:37 pm

А под мислена за вилки с ход 160-180 имате предвид,че (примерно) с по-голяма вилка може да и се случи случка на рамката след някое по-силно аграрене или ще се прецака геометрията.Или и двете :dontknow:
Питам защото при положение,че евентуално закупя тази рамка и ми скимне,че искам повечко ход отпред,може ли да се случи нещо нежелано.
Причината да питам толква настървено за вилка с такъв ход е,че след като се поразрових из сайта на фирмата производител попаднах на не една снимка на тази рамка с големи вилки http://www.fireeye-bike.com/gallery_photo.htm и ако закупя рамката и ми попадне възможност да се сдобия с нещо с повечко ход без опасности за мен или колелото (предимно мен) бих се възползвал,тъи като мисля,че ако взема нещо с по-малко ход в един момент може да се окаже,че ми е малко.Пък не съм Рокфелер,че да сменям компоненти през ден и взема ли нещо ще го карам докато вече не става за каране.
Jazzy

Мнениеот airborneone » Чет Сеп 16, 2010 4:47 pm

Jazzy написа:А под мислена за вилки с ход 160-180 имате предвид,че (примерно) с по-голяма вилка може да и се случи случка на рамката след някое по-силно аграрене или ще се прецака геометрията.Или и двете :dontknow:

Реално, в црц не пише нищо за падане на гаранцията при използване на 2коронна вилката, така че мисля, че не трябва да се притесняваш :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Сеп 16, 2010 7:46 pm

airborneone написа:
Реално, в црц не пише нищо за падане на гаранцията при използване на 2коронна вилката, така че мисля, че не трябва да се притесняваш :beer:

Прегледай все пак в сайта на производителя!
Там може друго да пише :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Krismars » Чет Сеп 16, 2010 9:11 pm

, НО ЦРЦ дава гаранцията за продукта, така че ако не пише нищо, значи няма проблем ;)
Аватар
Krismars

Мнениеот Jazzy » Чет Сеп 16, 2010 9:42 pm

Значи е решено!
Остава само да влезнат парички във фонд "Мекица" :D :beer:
Jazzy

Мнениеот Jazzy » Съб Сеп 18, 2010 8:23 pm

Още един въпрос.
Понеже в ЦРЦ рамката може да бъде закупена със Swinger 4-way coil или с Roco TST-R.Кой шок може да се каже,че е по-удачен и как да разбера шока който върви с рамката дали има 150 или 178 ход :dontknow:
Jazzy

Мнениеот zafirovp » Съб Сеп 18, 2010 9:15 pm

А офертата дали ще важи до Ноември, понеже тогава имам рожден ден?
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот hitar_potar » Съб Сеп 18, 2010 9:45 pm

не се знае за офертата колко време ще удържи. мисля, че вече бая време рамката е на тази цена, така че има добър шанс да успееш да я налазиш. колкото до запитването за шоковете, размера на хода отзад няма нищо общо с модела на шока в този случай - размера на хода е до настройка на самото окачване. разликата е, че при едната оферта получаваш роко шок, при другата - маниту. уж рокото е по-добро, но ако не се лъжа, това маниту е от новите - съдя по черния цвят по целия шок. а за новите шокове на маниту само хубави неща се чуват. честно казано, аз лично въобще няма и да погледна офертата за рокото, а ще налазя директно тази с манитуто. но аз изповядвам маниту-религията. :eyebrow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд