mulltex написа:След като е вземеш и ползваш очакваме да споделиш впечатления.

Както подобава, давам пълен отчет за първото, но доста показателно ползване на палатката:
http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=220:

Спахме на х. Заврачица събота срещу неделя (25.07). Към полунощ затрещя една гръмотевична буря с доста силен дъжд. Валя до 3ч. без да спре. Нямаше кой знае колко силен вятър, но и да имаше, мисля, че нямаше да мръдне - има достатъчно обтяжки и колчета, така че да стои супер стабилна. Палатката се опъва много лесно - окача се на рейките посредством едни пластмасови кукички, които щракат (дано да не старее бързо пластмасата). После горният слой се мята върху палатката и се щрака и опъва с едни катарамки за четирите края (ъгъла). Допълнително се опъва с въженцата, и като е опънат добре не прави контакт никъде с долния слой, което е важно

Понеже не беше твърде студено (пък и човалите ни държат топличко) си бяхме отворили двете прозорчета + комарника. Бяхме затворили предверието и така ни беше доста комфортно. На сутринта бяхме абсолютно сухи, а по никой от двата слоя нямаше и капчица конденз. Единственото мокро нещо беше малка част от стената на палатката, защото бяхме натиснали вътрешния слой с едната раница и той се е допирал през цялото време до външния. Място достатъчно има (2ма човека с 2 ~75 л. раници), като целия багаж беше вътре, а не в предверието, защото не знаехме как ще се представи то. Бях си оставил сандалите в него, умишлено и на сутринта си бяха съвсем сухи, така че може и на него да му се има доверие с едно на ум, защото е без дъно и вътрешен слой, все пак.
Абе, с две думи съм много доволен от палатката