Палатка Easy Camp?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Палатка Easy Camp?

Мнениеот IVO Jordanov » Пет Юли 02, 2010 3:56 pm

Някой да има впечатления от палатките на Easy Camp?
Спрял съм се на Изображение, като основно ще се ползва от двама, но избирам 3-местна, за да има място и за багаж вътре. Разбира се, тази палатка ще се ползва лятно време. Теглото и е нереално ниско - 2,8 кг. Мисля, че е добър вариант, след като направих кратко проучване на по-познатите ни марки, предлагани на пазара. Въпросът е дали този 1500мм воден стълб ще е достатъчен при един обилен валеж и дали няма да се образува характерния за еднослойните палатки конденз. Въобще има ли еднослойни палатки, в които не се образува конденз.
Как мислите вие, заслужава ли си въобще такъв "междинен" вариант или по-добре, като си търся евтино да взимам една от метро и поне да знам, че като вали ще ми тече на врато?
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Re: Палатка Easy Camp?

Мнениеот IVO Jordanov » Пет Юли 02, 2010 4:32 pm

Бюджета е накъде около 100 лв. Като 140 лв. е таван. В Метро палатките от този ранг, всъщност, колко струват?

Други оферти, които си струва да се видят са:
http://www.stenata.com/palatki/produkti/igloo
http://www.tashev.bg/bul/new_page_32.htm
http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=220

Мнения?
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот pe60t0 » Пет Юли 02, 2010 4:40 pm

Мойто мнение е че от еднослойна палатка няма никакъв смисъл, освен ако не е от качествените. Няма как да не се получава конденз, а при по-сериозен дъжд водата вътре е гарантирана. Ако искаш да вземеш такава, за да я използваш само на сухо време, най-добре си вземи един по-хубав чувал и се наслаждавай на звездите.

Аз имам hideway S на Cavery, и нямам забележки. Отлична палатка за цената си. Igloo модела, който си посочил е почти еднотипен с мойта и гласувам за него :popcorn:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hrissim » Пет Юли 02, 2010 7:23 pm

Разгледай и тука.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот tanya » Съб Юли 03, 2010 8:41 am

Аз съм се ориентирала към тази. Alpha 300 на Vango
Влиза ти в бюджета. Малко по-тежка е, но аз не смятам да я нося на гръб. Двуслойна е и има предверие за багажа. Аз също искам триместна, въпреки че основно ще се ползва от двама.
Спала съм много пъти в различни еднослойни палатки и винаги е имало конденз, когато сме били в планината и през нощта е по-студено.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот mulltex » Съб Юли 03, 2010 11:12 am

Тъй като преди време имах същите лутания за палатка, моите препоръки са следните:
- Ако искаш надежден продукт, който ще те държи на сухо и след сериозен проливен дъжд, си вземи с поне 3000мм стълб.
- В момента на пазара могат да се намерят продукти от най-различни марки, но те съветвам да вземеш нещо качествено на eurika, salewa, hannah(cavery), ferrino и т.н. При избора на палатка избягвай всякакви ненужни, допълнителни предверия, навеси, PVC прозорци и т.н. Не стига, че добавят излишно тегло, но и не ти са необходими.
- Имам несполучлив опит с продукти на Vango - едно е на снимка, друго е като го пипнеш и видиш на живо. Всъщност проблемът явно е че те не произвеждат туристическа екипировка, а правят къмпинг оборудване.
- От по-горните предложения, аз също бих гласувал за Cavery Igloo
- Провери тази тема - viewtopic.php?f=9&t=56658
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Юли 04, 2010 10:11 am

Благодаря ви за мненията!

В краен случай в играта останаха тези два играча:

http://www.stenata.com/palatki/produkti/igloo:
Изображение

http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=220:
Изображение

Няма да казвам към кой клоня, за да чуя вашите безпристрастни мнения :)
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот jd » Нед Юли 04, 2010 11:35 am

Иво, ако говорим за хубава и бюджетна еднослойка, виж ето това:
http://www.adventuresport-bg.com/produc ... iopopiupiu
Наскоро един приятел си взе такава и мисля, е доста добро решение като за еднослойка. Вярно, че е двуместна, но цената си е много добра (говорим за този клас все пак).

Иначе това ти е малко над бюджета, но мисля, че също може да ти свърши добра работа:
http://www.adventuresport-bg.com/products.php?dfsr
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот mulltex » Нед Юли 04, 2010 11:47 am

Както писах по-горе - препоръчвам ти Hannah-та (Cavery). Имам няколко продукта на марката и съм останал доволен от тях. Но даже и да избереш Trimm не вярвам да останеш разочарован. И двата производителя идват от Чехия.
Бих те посъветвал да провериш производителя на циповете и на двете палатки - ако едната е с японските YKK, избери нея пред другата, тъй като това е едно от слабите места на всяка палатка.

След като е вземеш и ползваш очакваме да споделиш впечатления. :)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Юли 04, 2010 4:58 pm

@jd
Тая NEVADA не е ли нещо огромно? Аз все пак търся нещо леко...ще се носи на гръб ;)
Колкото до малката High Peak, много добър вариант е, компактна, лека и т.н., но май се отказахме от еднослойна палатка. Пък и си е доста тесничка. Трябваше да се прегръщаме с един авер, като спахме двамата в нея, а място за багаж вътре никакво. Може и да се бъркам, но мисля, че беше същата палатката му.

@mulltex
И все пак, май ще взема trimm-а, защото приятелката ми я харесва повече...за мен са еднакви. Ще погледна и циповете, мерси за бележката!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот pe60t0 » Нед Юли 04, 2010 5:08 pm

IVO Jordanov написа:..за мен са еднакви

:agree:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юли 26, 2010 11:54 am

mulltex написа:След като е вземеш и ползваш очакваме да споделиш впечатления. :)

Както подобава, давам пълен отчет за първото, но доста показателно ползване на палатката:
http://ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=220:
Изображение
Спахме на х. Заврачица събота срещу неделя (25.07). Към полунощ затрещя една гръмотевична буря с доста силен дъжд. Валя до 3ч. без да спре. Нямаше кой знае колко силен вятър, но и да имаше, мисля, че нямаше да мръдне - има достатъчно обтяжки и колчета, така че да стои супер стабилна. Палатката се опъва много лесно - окача се на рейките посредством едни пластмасови кукички, които щракат (дано да не старее бързо пластмасата). После горният слой се мята върху палатката и се щрака и опъва с едни катарамки за четирите края (ъгъла). Допълнително се опъва с въженцата, и като е опънат добре не прави контакт никъде с долния слой, което е важно :) Понеже не беше твърде студено (пък и човалите ни държат топличко) си бяхме отворили двете прозорчета + комарника. Бяхме затворили предверието и така ни беше доста комфортно. На сутринта бяхме абсолютно сухи, а по никой от двата слоя нямаше и капчица конденз. Единственото мокро нещо беше малка част от стената на палатката, защото бяхме натиснали вътрешния слой с едната раница и той се е допирал през цялото време до външния. Място достатъчно има (2ма човека с 2 ~75 л. раници), като целия багаж беше вътре, а не в предверието, защото не знаехме как ще се представи то. Бях си оставил сандалите в него, умишлено и на сутринта си бяха съвсем сухи, така че може и на него да му се има доверие с едно на ум, защото е без дъно и вътрешен слой, все пак.
Абе, с две думи съм много доволен от палатката :clap:
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Gasolin » Нед Сеп 19, 2010 9:11 pm

Абе реших да попитам в тая тема, да не правя нова. Някой може ли да ми предложи нещо евтино за трима? Няма да слагам ограничения, но мисля че ще искаме да се движим някъде около 100-ина лева ако може и по-малко даже по-добре! Не гоня тегло, нито пък имам намерение да я ползвам на мокро! Мерси предварително.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Yavkata » Пон Сеп 20, 2010 8:03 am

http://www.sportdepot.bg/products/turiz ... 15-palatka
Може би тогава това е твоята палатка :agree:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Назад към Други