ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 17, 2010 5:06 pm

Joker_Here написа:А,ти големия философ,кво щеше да направиш?И аз ако бях на пича на мястото нямаше да направя нищо.Ти какво?Щеше да му дигнеш скандал?Като ги знам куките,какви са раздразнителни всички,като нищо ще ти измисли нещо и ще в вкара в участъка...

Що се оплакваш тогава?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Пет Сеп 17, 2010 7:04 pm

Мен ме засякоха на велоалеята на Витошка с патрулката и така ме спекоха,че спрях на предна гуми и ги впечатлих.После направих забележка,те се извиниха и това беше.Бяха свестни и слаби :D Бях с пуснат фар на мигане при това,с който ме виждат отдалеч,ама тия просто май не ме очакваха.
Аватар
subritual

Мнениеот zafirovp » Нед Сеп 19, 2010 8:14 pm

Имало ли е смъртни случай, без намеса на 2-ро лице, тоест примерно някой да се се спускал и да се е пребил фатално в България.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот did » Нед Сеп 19, 2010 8:28 pm

zafirovp написа:Имало ли е смъртни случай, без намеса на 2-ро лице, тоест примерно някой да се се спускал и да се е пребил фатално в България.

Да. Аз знам за поне 4-5 - повечето в Стара Загора и всичките без каски.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zafirovp » Нед Сеп 19, 2010 9:05 pm

Жалко наистина, вероятно млади момчета са били. И все пак за какъв период от време говориш?
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот airborneone » Пон Сеп 20, 2010 10:56 am

zafirovp написа:Жалко наистина, вероятно млади момчета са били. И все пак за какъв период от време говориш?

Имали значение за какъв период щом се отнася за ПРЕЖДЕВРЕМЕННА смърт причинена от глупост? :wavey:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 20, 2010 11:09 am

Вчера, до колкото разбрах, заради велосипедист са се нахакали двата тролея :(!: Предният (от новите шкоди) е набил спирачки, а отзад икарус го е нахакал.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот LIL » Вто Сеп 21, 2010 9:32 am

Абе, пълни глупости- Задния си е бъркал в носа и просто е нахакал предния, интервюирания водач се чудеше каква глупост да измисли за да оправдае нелепия инцидент и факта, че са пострадали две деца. Реплика на водача на тролея- '' мина ми некъв колоездач...аз не знам, тия колоездачи требва да ги махнат''. Човека сигурно има идея да се вкарат в лагери или нещо подобно не знам.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 21, 2010 10:51 am

Хех, бива те в цитирането - признавам те за майстор... :crazy: http://vbox7.com/play:42a5041b
На мястото на водача на първия тролей (този дето уж цитираш) бих бил много по-красноречив относно колоездача...
Нистина - какво толкова някакъв перко да ти се метне пред гумите и да се мъчиш :dontknow:
Хич не е важен факта, че вместо по локалното, е решил да си перка по BUS лентата - и за това сигурно са виновни от Общината... :D
Жалко, че не са го размазали...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот LIL » Вто Сеп 21, 2010 11:04 am

Алпина, да нямаш погребално бюро бе нещо много се радваш като загине някой. Явно е, че ти не правиш грешки и е невъзможно да претърпиш инцидент. Все пак се надявам никога да не разбереш колко глупаво самонадеян си.
Не мога да гледам клипове от тук и не знам какво си ми пуснал, едва ли мога 100% точно да цитирам видеорепортаж но аз го гледах по новините и ясно чух репликата на тролеяджията.

Ти си бил там и си видял как колоездача се МЕТНАЛ някъде!? Никога не съм смятал,че колоездачите са винаги прави и често съм кги критикувал и аз ма айде пък и да не ги смятаме и по презумпция виновни нали щото само ние знаем с как се кара правилно колело.

п.п. Веднъж се бях наредил в крайно дясна лента и се оказа, че преча на някакъв във средната лента само защото той беше една кола ЗАД мен!!! По какво разбрах че му преча ли...ами почна да свирка и да ми подвиква кво съм праве най отпред :dontknow: значи, тоя хубавец ако се беше ударил някъде сед кръстовището щеше да обясни, че някакъв колоездач му се е изметкал гаранция а не щото карат все едно се борят за полпозишън.
Аватар
LIL

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 21, 2010 11:23 am

Виж сега, ако винаги трябва да сме преки очевидци - то май трябва да се изтрият 99% от мненията в такива теми и не само...

Ще ме извиняваш за клишета от сорта на "явно се смяташ за безгрешен" ама точно на това място обикновенно минавам с 40-50км/ч и директно влизам в локалното, и гледам за кола от първата пряка...

Колоездачи най-редовно си карат по BUS лентите и даже в средата им, макар наличието на локално платно - не виждам смисъла да живеят такива хора - или трябва да страдат други заради малоумието им?

Ето едно примерче:
Изображение
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот LIL » Вто Сеп 21, 2010 11:41 am

Като ще заставаме 100% зад правилника, тролея отзад е виновен въпреки всички обстоятелстава, щом не е успял да спре навреме -движил се е с превишена скорост и не е спазвал дистанция точка! Няма колоездачи, няма птички и пчелички.

Ти щом влизаш в локалното, значи караш и по цариградско нали? И като караш по цариградско не се движиш плътно в дясно (независимо бус лента или не) а караш в дясна лента като автомобилче така ли?

п.п. Доста е просташко да проявяваш задоволство защото някой е загинал или може да загине защото е допуснал грешка, защото всички грешим, следователно и ти, което пък значи, че не е невъзможно да се споминеш преждевременно...хубаво нека е банално но е факт. Съгласен съм има немалко хора, които са брутални на пътя и застрашават освен своя най вече чуждия живот и може би си заслужават или просят подобна участ, но да изпитваме блаженство защото някой за момента е сглупил...не впечатлява, напротив отвращава.
Аватар
LIL

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 21, 2010 12:12 pm

Хе-хе-хе-хе... хайде пак - "ама и други са виновни" - да, тролея отзад също е виновен за неспазване на дистанция, ама нека не измиваме вината на колоездача с това и не виждам някъде да се твърди обратното... Ако ако инцидента беше само по вина на тролея отзад, то едно че нямаше да го обсъждаме тук, второ че неспазената дисанция едва ли щеше да доведе изобщо до него, ако не се беше появил и колоездача... ;)

А относно - "влизам в локалното" - ще ти помогна със снимчици, че явно си забравил каква е ситуацията в този район...
На първата се вижда как започва локалното и вместо да влезне/продължи в него, така почитания от теб колоездач се е насочил в BUS лентата... Също и наличието на знак, забраняваш движението на велосипедисти в ляво от него...
bla.jpg
bla.jpg (21.93 KiB) Прегледано 6744 пъти

А на втората се вижда как свършва преди надлеза над бул.Яворов и локалнаото платно става лента става 4-та лента в инак 3 лентовото Цариградско шосе и движението по нея отнема ни повече, ни по-малко от 150 метра, преди да се прибереш още по-навътре и да минеш точно 100 метра преди да се появи отново обособеното локално платно...
bla2.jpg
bla2.jpg (238.97 KiB) Прегледано 2330 пъти

Та криви се, сучи се, от 10 кладенеца вода донеси, но така както аз карам в този район е достатъчно безопасно, ако погледнеш околното движение на точно 4 места в рамките на 350 метра...

Сега изкарвайте, че е виновен тролея, че си се движи направо в обособеното за него платно и не се съобразява с божествените, колоездачи... дето щом стане инцидент, независимо от обстоятелствата - стига другото да е кола или някакво МПС - то е виновно...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 21, 2010 1:05 pm

LIL, ако за теб констатацията, че нарушилия правилника си е заслужил инцидента е "просташко самодоволство", то за мен е очевидна причинно-следствена връзка. Не виждам какво целиш с тези нападки, явно емоционалната част от мозъка ти е по-активна от мислещата. Целта на тази тема не е да си мерим пишките. А целта на Alpina е да покаже какъв огромен процент (в пъти повече от водачите на МПС) от колоездачите са тотално неграмотни по отношение на правилата.

Никой не е длъжен да се съобразява с нарушители. Дистанция спрямо ППС, чието място не е там? За какво си говорим? Ти като срещнеш човек по "велоалеите" караш зад него на дистанция ли?

Можеш и по-сериозно да се отнесеш към темата. Тук си говорим за нетърпимост към нарушителите, и то на първо място колоездачите. Ако според теб трябва тролеите да да карат с 15-20 км/ч в бус-лентата, а водачите им да се оглеждат за разни елементи (виждал съм дори НОЩЕМ неосветени да се спускат точно пред Полиграфическия), докъде ще я докараме. Правилата са за всички и само "просташкото самодоволство" ще породи нетърпимост към подобни глупави хора, които не си дават сметка какво правят с имиджа на колоездачите пред останалата част от обществото.

Иначе неуместни и откровено недомислени квалификации и епитети може да мята всеки.
Последна промяна bikerider на Вто Сеп 21, 2010 1:09 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 21, 2010 1:07 pm

ЪЪм, само да вметна, че по цариградско е забранено да се кара велосипед. Преди години не знаех това и съм карал. Никога не ме е било по-страх... Там място за велосипеди няма. Колоездачът е виновен, че е бил там, къде не му е работата, а задният тролейбус - че не се е движил на таков разстояние, че да може да спре. Жалко за шкодата...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 21, 2010 1:10 pm

Пак искам да подчертая - никой не е ДЛЪЖЕН да се съобразява с нарушител - колоездача НЕ ТРЯБВА да го има там. Ако някой се съобразява с такива хора, то е от чиста хуманност и предпазливост да не се затрие живот, защото въпреки че не му е било там мястото, ако някой го беше ударил тоз хубостник щеше да лежи в затвора. Заради един дебил, който най-нахално (или просто невменяемо) си кара по Цариградско.
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Вто Сеп 21, 2010 10:20 pm

bikerider написа:Пак искам да подчертая - никой не е ДЛЪЖЕН да се съобразява с нарушител - колоездача НЕ ТРЯБВА да го има там. Ако някой се съобразява с такива хора, то е от чиста хуманност и предпазливост да не се затрие живот, защото въпреки че не му е било там мястото, ако някой го беше ударил тоз хубостник щеше да лежи в затвора. Заради един дебил, който най-нахално (или просто невменяемо) си кара по Цариградско.

Абе, ти да не си програмист? :rofl:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот sergeh » Вто Сеп 21, 2010 11:38 pm

bikerider написа:Пак искам да подчертая - никой не е ДЛЪЖЕН да се съобразява с нарушител ...

Хм, май малко пресолихте манджата :D. По тая логика автомобилите могат спокойно (с чиста съвест) да мачкат и блъскат всеки пешеходец, не пресичащ на пешеходна пътека. Преди да си шофьор, колоездач или свободен електрон, носещ се из пространството, все пак си човек и си ДЛЪЖЕН да се стараеш да пазиш хората, дори когато са нарушители. Нещо като хапче преди лягане, за спокоен сън :eyebrow:
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 22, 2010 3:40 am

@hlebarka: :clap: :smash: :lol2:

sergeh написа:
bikerider написа:Пак искам да подчертая - никой не е ДЛЪЖЕН да се съобразява с нарушител ...

Хм, май малко пресолихте манджата :D. По тая логика автомобилите могат спокойно (с чиста съвест) да мачкат и блъскат всеки пешеходец, не пресичащ на пешеходна пътека.

Тая логика я има само в твоята глава. По принцип на света има и други цветове освен черно и бяло.
Аватар
bikerider

Мнениеот Frida » Пет Сеп 24, 2010 11:10 am

"Аз като шофьор и колоездач в града съм забелязъл , че големия проблем е незнанието на правилата за движение - пешеходците и колоездачите дето не са шофьори немогат да разберат какво точно се случва и каво да правят и да не правят на пътя ."
+1...........и аз разбрах колко нарушения съм правила преди :blush:
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот Runaway » Пет Сеп 24, 2010 1:31 pm

Чета и гледам и си мисля... ок - всеки има някаква доза правота - и тези, които се застъпват почти "сляпо" за велосипедистите, и тези, които ги сочат с пръст и крещят "нарушитееееел, нарушитеееел! Да мре!"... и освен това и всяка страна не е напълно права..

Та, за да не изпадам и аз в дълбоко - философски разсъждения "Що е това нарушител и имали право да живее, нито пък що е това перфектен супер-колоездач или супер-шофьор и имат ли те почва у нас ... да не говорим това пък дали Правилникът за движението е адекватен на обстановката, а още по-малко дали се спазва - добър или лош... ..."

Ще кажа една единствена дума, която би ни помогнала много повече от всичко, особено в ситуация на абсолютна неуреденост на пътищата и движението на всичко по тях в БГ:

ТОЛЕРАНТНОСТ!!!
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 24, 2010 3:04 pm

Много правилно. Нетолерирането, от която и да е от двете страни довежда до неприятности. Както и нарушенията, от която и да е от двете страни :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 25, 2010 10:58 pm

Толерантността не помага в тъмното. Толерирането на нарушителите води до още по-зловещи изцепки.
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 26, 2010 12:01 am

В тъмното, първо колоездачът трябва да бъде толерантен към останалите участници в движението и да подсигури видимостта си ;) И след това, Шофьорите трябва да бъдат толерантни към изрядните колоездачи :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CrateEngine » Пон Сеп 27, 2010 12:39 am

На връщане от Боровец беше станала сериозна катастрофа. На най-смачканата кола отзад имаше колело на един от участниците. Искрено се надявам всички да са живи и здрави... Карайте внимателно!
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Сеп 27, 2010 8:11 am

CrateEngine написа:На връщане от Боровец беше станала сериозна катастрофа. На най-смачканата кола отзад имаше колело на един от участниците. Искрено се надявам всички да са живи и здрави... Карайте внимателно!

Пътните условия бяха отвратителни! :)
Сутринта на път за Боровец от Ихтиман се обърнахме в дерето... при това изобщо не карахме бързо....
На завоя беше пълно със стъкла от 2 предишни катастрофи (Шофьора от пътна помощ спомена...)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот taurus13 » Пон Сеп 27, 2010 8:52 am

HepBeH_XaMcTep написа:
CrateEngine написа:На връщане от Боровец беше станала сериозна катастрофа. На най-смачканата кола отзад имаше колело на един от участниците. Искрено се надявам всички да са живи и здрави... Карайте внимателно!

Пътните условия бяха отвратителни! :)
Сутринта на път за Боровец от Ихтиман се обърнахме в дерето... при това изобщо не карахме бързо....
На завоя беше пълно със стъкла от 2 предишни катастрофи (Шофьора от пътна помощ спомена...)

Бе явно все пак е било бързо. Аз самият за малко да отлетя в язовира, пред 3 години заради хлъзгав участък на един завой(пътя беше сух като цяло), но инстинктивно навих волана докрай и колата се завъртя като пумпал около 10 пъти на пътя, та с божия помощ се разминах само с дребни повреди по ламарината. Иначе карах с около 65км/ч в момента. Много е опасен тоя път, а много и изпреварват неправилно. Добре, че сте оцеляли.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот airborneone » Пон Сеп 27, 2010 9:14 am

Били са 3ма малки байкъри с родителите си. 2ма са братя + техен приятел.
Родителите бяха с опастност за живота. Видях майката снощи в пирогов и беше упоена.
До колкото разбрах бащата е в св. Йоана с опасения за загуба на крака.
За децата знам, че има 1 с черепно-мозъчна травма и 1 със счупен крак.
До колкото знам всички са много зле.

Вчера беше черна неделя
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот hrissim » Пон Сеп 27, 2010 9:57 am

София-Щъркелово Гнездо-Самоков-Боровец, Ихтиман-Самоков /около язовир Искър/ и Самоков - Дупница /слизането от с.Клисура/ са участъците около Самоков, които са най-опасни - всяка година по тях стават много ПТП, за съжаление в доста от тях има загинали хора. :crap:
Аз предпочитам да не ги ползвам.
Започна ремонт на пътя от София през Ярема :clap:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот PtD » Пон Сеп 27, 2010 10:26 am

airborneone написа:Вчера беше черна неделя

Никога не съм виждал толкова хлъзгав път. :bigeyes: