Вело-рали "Средна Гора -2010"

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Вело-рали "Средна Гора -2010"

Мнениеот bikezilla » Чет Сеп 23, 2010 11:31 am

Пропуснал съм тез думички. Първия вариант изглежда интригуващо, доста голям скок в сравнение с предишните издания на велоралито. Аз бих гласувал за втория, обаче ;)
Може ли малко информация и за терена на вариантите - черни пътища/пътеки/асфалт?
Аватар
bikezilla

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Чет Сеп 23, 2010 11:38 am

oпределено ще има замръкнали при варинат 1 ...

И още нещо - има ли какво да предложат тия 70км за хората, които не са там за състезанието. Защото 70км еднообразен пейзаж хитч не е оферта, ако не си тръгнал да караш състезателно.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот LandShark » Чет Сеп 23, 2010 1:03 pm

Вариантите са само за първия ден. За втория е предвиден по-кратък маршрут (~30km). Разпределението на видове пътища е както следва:
Вариант 1. Общо 68.0км
Пътеки: 2.3км
Горски пътища: 55.1км
Асфалт: 10.6км

Вариант 2. Общо 62.2км
Пътеки: 1.3км
Горски пътища: 50.3км

Вариант 3. Общо 52.0км
Горски пътища: 40.8км
Асфалт: 9.9км

Смятам че маршрутите има какво да покажат като разнообразие, гледки и т.н. по дължината им, особено ако времето е хубаво, с ясна видимост.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот PowerSlide » Чет Сеп 23, 2010 1:42 pm

Pinky76 написа:А при един ранен старт от 8.00 или най-късно 9.00 ще има време всички по-бавни участници също да завършат успешно.:agree:

:beer: :beer: :beer:

А това значи да потегля в 4 сутринта с колата :eek3: :crazy:
Смятам че третият вариант е напълно приемлив за всички :agree:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Pinky76 » Чет Сеп 23, 2010 4:54 pm

PowerSlide написа:
Pinky76 написа:А при един ранен старт от 8.00 или най-късно 9.00 ще има време всички по-бавни участници също да завършат успешно.:agree:

А това значи да потегля в 4 сутринта с колата :eek3: :crazy:
Смятам че третият вариант е напълно приемлив за всички :agree:

Кой е казал,че трябва да се пътува рано сутринта преди старта.Значи всеки сам си преценя(и на нас ни се е случвало),но се избягва преди състезания да се изминават дълги дистанции с кола,автобус,влак(над 200-300км).Поради простата причина,че краката ти са свити през цялото и после не можеш да покажеш и половината на това,което си способен и каранете се превръща в мъка.Така че сами си преценете хора.
А за масовите и дълги карания в чужбина се тръгва и по зазоряване за да смогнат всички да завършат навреме.

П.С. И един пример от България - Обиколката на Витоша се стартира в 6.00 сутринта.Еми за нас хората от провинцията как ни е да пътуваме през ноща?
Еми просто е,не го правим и сме там предишния ден.А за Стара Загора имах предвид старт в 8.00,а то най-вероятно ще се стартира в 9.00 ако се предпочете средно дългия вариант и това е далеч от 6.00 старт нали?Така че всеки сам си решава и моля ви се не мислете само за себе си,а за благото на самото състезание;как да се развива и да става по-трудно,интересно,публика повече и т.н.:agree:

И за да са всички доволни,аз ще гласувам пак за ето този вариант:
Вариант 2. Общо 62.2км
Горски пътища: 50.3км
макар,че 5-6 км отгоре колко му е. :D

Pinky76

Мнениеот Анелия » Чет Сеп 23, 2010 6:14 pm

Тошко, и ние сме от прованса (PowerSlide е от моя отбор :eyebrow: ) и за всяко състезание тръгваме много рано, понякога се налага от предния ден да се пътува. Нямаме нищо против да пристигнем на предния ден, дори е много по-добре, но това за съжаление е свързано с още разходи за нощувки :crap: Дори на Обиколката не сме ходили никога поради огромното разстояние, което трябва да минем Шумен-София-Шумен. Но не ми беше идеята на поста да се жалвам от дългите ни пътувания където и да тръгнем.
Ще се съглася с Ози, че на състезанието в Стара Загора идваха много хора и не само "състезателите", а и тези, които обичат да карат само за кеф, без да гонят резултати и класиране. Едно 70-километрово трасе с 2000 м денивелация ще откаже доста от тях. И в момента не мисля за себе си, аз също предпочитам ако ще пътувам 500 км до Стара Загора и обратно, карането да е по-дълго.
Но, както обичам да казвам: каквото го направят организаторите, това ще караме и нямаше дори нужда да се допитват до нас, защото 20 души имаме 25 различни мнения :roll2:
Радвам се, че ще се видим пак бандата там и ще покараме...каквото Зарата даде :lol:
Аватар
Анелия

Мнениеот Pinky76 » Чет Сеп 23, 2010 7:19 pm

Права си Ани и напълно ви разбирам за пътуванията и финансите. :agree:
Аз просто изтъквах някои аспекти на такъв вид пътуване,както и че може всички да негодуване първоначално с по-дългите трасета,по-трудните като цяло(това е нормална реакция на психиката ни),но това е пътят на развитие и дори по-бавните пак ще се справят с 10 км отгоре(не говорим за 100км или повече,където вече става трудно за всички ни).За да ни станат лесни 60-70км карания,трябва да се изпита това на състезание.А за как ще ги изкара даден човек,зависи изцяло от него и как ще си разпредели силите.А компания за по-бързите ,за средняците и по-бавните винаги се намира и по трасето и извън него след самото каране. :popcorn:

На всички състезания провеждани в Стара Загора(на които аз поне съм участвал) организаторите се допитват до нас участниците за трасето,дата на провеждане и т.н. ; а много малко други организатори го правят.Затова това са ми любимите състезания и каквото и трасе да изберете,ще е голяма веселба.
Така че давайте в същия дух и чакаме с нетърпение другата седмица да дойде. :agree: :)

Pinky76

Мнениеот LandShark » Пет Сеп 24, 2010 1:29 pm

Благодаря за всички коментари. В крайна сметка наистина организаторите ще вземат решение. Колкото и разнопосочни да са, все пак, вашите мнения са важни и ценни за нас. Относно състезанието: най-вероятно при регистрацията всеки участник ще може да избере сам дали ще кара по по-дълъг или по-къс маршрут. Така тези които идват за удоволствие или се чувстват не достатъчно подготвени, ще могат да карат по по-лек и достъпен маршрут.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот choko73 » Пон Сеп 27, 2010 3:10 pm

И да си носите големите пахари, че традицията с боба продължава :D :beer:
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот prokalnatiq » Пон Сеп 27, 2010 5:57 pm

Ще има ли чешми и пунктове по трасето за да знам дали 1 бидон ще ми стигн. :peace: :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот PowerSlide » Пон Сеп 27, 2010 7:58 pm

Е ли е възможно да се обявят координатите на старт/финала на картата, благодаря :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Келеша » Вто Сеп 28, 2010 7:21 am

Здравейте.Вариянт 1 е доста интригуващ :roll2: защото ще спечелят по издържливите според мен, така наречените бързаци ако наистина бързат ще е за кратко.Трасе до 30км не е нищо сериозно за повечето хора :beer: но при двойно повече нещата са по сложни :popcorn:отделно състезание или поход решават организаторите.Реално се състезават 5 човека при мъжете примерно ,другите си карат за кеф и нямат никакви амбиции :beer: за коети им завиждам много поради простата причина че точно те правят това състезание известно, масата хора която минава като стадо бизони :rofl:Те нещата са ясни кой на кое място ще е горе долу, конкуренция почти няма това е ясно на всички запознати :beer: 10 се бъхтят другите се кефят.Брадъра ми е Пилчока и си кара за кеф на миналото състезание беше с музика в раницата :rofl: и имаше голяма тайфа около него като рояк пчели :rofl:за тази година може да пропуснем :bawling: ще ми липсва боба с наденицата :beer:Поздрави на всички от щурите брадъри.
Келеша

Рейтинг: 1282

Мнениеот LandShark » Вто Сеп 28, 2010 7:03 pm

Вода първия ден по трасето ще има на едно място - на около 1/3 от дължината му.

Мястото в близост до старта може да се види на Гугъл мапс оттук.

Трасето в крайна сметка ще е едно за всички. Първия ден около 62км, като ще има възможност на една от контролите, който се почувства много изморен да съкрати половината по асфалт, с цената на отказ от класиране. Втория ден трасето ще е около 30км. Обръщам внимание че и двата дена старта и финала са на едно и също място.
Аватар
LandShark

Мнениеот tanya » Сря Сеп 29, 2010 9:28 am

Има вероятност вместо в някоя от станциите наоколо да спим на палатка. Ники Костадинов беше казал, че в центъра на Минералните бани има баня с топла вода. Дали ще работи в събота и неделя и ще може ли да се ползва?
Ако има къде да се окъпем, варианта със спане на палатка е по-приемлив от даване на луди пари за хотел.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот snej » Сря Сеп 29, 2010 9:33 pm

Днес проверихме най близката станция как стоят нещата ,ще има голяма група и свободните места са ограничени 10-15 може би за 15 лв. на вечер,в Гроди стая 2 легла 30-45 лв.и повече свободни стаи ,утре ще разучим и на друго място и как стои въпроса с банята.
snej

Рейтинг: 1492

Мнениеот cholla » Чет Сеп 30, 2010 12:06 am

tanya написа:Има вероятност вместо в някоя от станциите наоколо да спим на палатка. Ники Костадинов беше казал, че в центъра на Минералните бани има баня с топла вода. Дали ще работи в събота и неделя и ще може ли да се ползва?
Ако има къде да се окъпем, варианта със спане на палатка е по-приемлив от даване на луди пари за хотел.

Таня за палатка има страхотни условия в непосредственна близост до старта, това езеро на картата където го виждаш има чудесни полянки може и въдици да хвърлите ако сте от тези. Весело и безаварийно! :beer:
cholla

Мнениеот snej » Чет Сеп 30, 2010 9:03 pm

Банята ще работи и двата дена от 9:00 до 16:00 така че които е на палатка може да се възползва.

Въпреки падналия обилен дъжд трасетата са сухи .
snej

Мнениеот tanya » Чет Сеп 30, 2010 10:24 pm

Мен ме мори много гадна хрема :bawling:
Имам време, все пак, да се чудя до утре вечер, дали да си стоя вкъщи и да се лекувам или да си подсмърчам и и кашлям по трасето.
А толкова много ми се идва, че Стара Загора си ми е любима дестинация. Пък и вече карания по други места ще има чак напролет.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот snej » Пет Окт 01, 2010 7:16 am

Западна страна почети края на баните ще има маркировка която ще ви заведе до старта ,маркировката е такава каквато ще е и по трасето бало червени ленти и оранжеви стрелки на асвалта .
snej

Мнениеот prokalnatiq » Пет Окт 01, 2010 4:54 pm

Вести от Старазагорски Минерални бани! Преди малко бях на полянато върхо която ще се проведе всичко (почти). Тамън бяха почнали да разтоварват колелата, масите,огнищата и минералната вода. Вече започна регистрацията, но няма декларации и състезателни номера. Утре сутринта вече ще има. Когато си тръгвах Старт финалната табела беше разпъната. А относно маркировката, лесно ще намерите къде е старта, има червено-бели ленти които лесно се забелязват. Ще има и тениски за всеки в 2 цвята- зелени (Берое) и сини (Левски) :D
Поздрави! :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот prokalnatiq » Съб Окт 02, 2010 8:57 pm

Нови вести от Старозагорски минерални бани! Днеска старта малко се позабави (само това да му беше кусура :D ). Времето бе с нас (поне до края). Трасето беше 62,4 км (моя километраж толкова го изкара). Маркировката беше перфектна (поне за мен). Имаше много продължителни изкачвание, толкова продължителни че ми се стори че се катерми 2 пъти повече от колкото спускаме. Аз хич не се представих добре, просто не бях подготвен за тези километри, завърших за 4,46 мин. (само каране). Пукнах 1 път гума, много гадно ми се схвана безименния пръст и пръстите на краката, и един път жабата(после само ме болеше малко). На 10,4 километра бяхме спряни от 4 -5 джипа на военните (ловджиите) които ни обясняваха че сме имали опастност за живота ако минем през полигона и че никой не ги бил предупредил. Били сме крадци, а някои се обади "Не, не сме ние а ония оксидираните (леко мургави) " :D . Имало техника за милиярди. А тези който са минали (преди нас) са срещнали заместник директора на полигона и е разрешил да минем през района. И така си изгубихме времето, около 30-40 мин. Според мен го направиха това за да не им провалим ловът (неска или вчера е открит ловният сезон). И накрая на финала разбрах че май щели да съдят организаторите. Прекарах си много добре (като изключим 15те минути в които ме валя и беше бая студено) маркировка, организация, трасе всичко беше ок. Само 1 мъничка забелешка-според мен подкрепителния пункт трябваше да е по-рано към 20 доо 35 километар (нз дали е имало възможност затова никого не обвинявам). А относно спирането ни - не са виновни организаорите а военните които ни спряха, тяхно задължение е да разберат дали ше се прави нещо (за което се знае от месеци). Най ми се ослади боба с наденицата :bowdown: :liplick: :liplick:
Това е засека от тук! :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот dimitrov » Нед Окт 03, 2010 4:57 pm

:wavey: Поздрави ,на всички истинско крос -кънтри стана ,жалко че втория ден изпуснах пелетона :D ,ама много карат тия момчета бе ,голям бой /борба/ ще ше да стане ,иначе за атмосферата за която пряко са виновни организаторите от Зарата :bowdown: ,новото трасе е супер, класика в жанра, време е за :beer: /масти../ :nuts:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот bokicha » Нед Окт 03, 2010 6:55 pm

Обичам Стара Загора, обичам СТАРОЗАГОРЦИ, БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
..масти..
Аватар
bokicha

Мнениеот dimitrov » Нед Окт 03, 2010 7:35 pm

:offtopic: :nuts:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот Pinky76 » Нед Окт 03, 2010 7:53 pm

Айде и аз да се включа в темата,че Мамутите сами си честитят на масти....,не че има нещо лошо. :D
Точно обратното и за мен беше чест и удоволствие да карам и да се боря с тях по трасетата 2-та дни както и компанията им извън състезанието.Но е редно май да спомена за тези,които не са били с няколко думи как протече мероприятието.

С изключение на няколко момчета от София,които по обясними причини предпочетоха Черни Връх и окупираха естествено подиума с много добро представяне( и браво на абсолютно всички участвали на Черни Връх,евала :bowdown: ).Гледах клипчетата,браво :agree: :beer:
Останалите естествено бяхме в Стара Загора и стана много силно състезание,особено 2-я ден и за това са виновни самите участници.Има невероятно голям напредък при повечето от най-добрите и конкуренцията става все по-силна,а и естествено състезанията все по-интересни.И затова е жалко,че се проведе и Черни Връх по същото време,но това е друга тема.

Та - Уолтър спечели както се и очакваше,първия ден с много поради много причини,но втория ден аз и Деско финиширахме на 3-4 минути след него и останалите момчета,с които се и борехме през повечето време в една обща група,включваща и Уолтър на моменти на още 3-4 минути след нас.Така,че много силно каране и да поздравя и Венко за много доброто представяне;супер кара момчето,дано има още по 10 от всеки град като него. :agree:

За подробности очаквайте от Админ и бокич като чета мнението ти в другата тема си прав,но с хора и ентусиасти като теб,Николай Стамболийски,а и Колъо от Стара Загора,който организира състезанието и още няколко(дано стават все повече) ще имаме напредък и развитие.

Наздраве
Pinky76

Мнениеот Анелия » Нед Окт 03, 2010 8:22 pm

bokichaa написа:Обичам Стара Загора, обичам СТАРОЗАГОРЦИ, БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Не обичам да цитирам мнения и после да казвам "И аз така мисля", но този път май ще го направя :) Много ми хареса и определението на Митко "есенна класика".
Всичко беше чудесно, с изключение на неприятната случка, която някои от състезателите са имали събота.
Трасето беше XC, не беше много трудно и поради това средната скорост беше висока. Имаше приятни есенни гледки, както и 1-2 приятни пътечки за спускане :beer: Събота вечер решихме да го даваме "цивилизовано" и се разходихме по центъра на Стара Загора. Много приятен парк, зеленина, фонтани, спокойствие, в същото време и цивилизация и светлини. Супер си беше като цялостно преживяване, не само като състезание. Съжалявам само, че не можах да остана по-дълго при палатката на организаторите. Там се вихреше денонощен невероятен купон, но май съм остаряла и рано ми свършват батериите и мислех за възглавница повече, отколкото за партито.
Зарата, надявам се всяка година да имате възможност и желание да ни каните на велоралита, цял сезон ги чакаме. Това се доказа и от силното участие на доста добри български и не само XC участници.
:beer: :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 03, 2010 8:36 pm

Анелия написа:Всичко беше чудесно, с изключение на неприятната случка, която някои от състезателите са имали събота

Може ли, малко повече информация ?
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот 307wrc » Нед Окт 03, 2010 8:45 pm

Аватар
307wrc

Рейтинг: 1295

Мнениеот Pinky76 » Нед Окт 03, 2010 9:29 pm

eMcKu написа:
Анелия написа:Всичко беше чудесно, с изключение на неприятната случка, която някои от състезателите са имали събота

Може ли, малко повече информация ?

Еми имаше малък проблем с едни военни/ловджии по трасето,които махаха маркировка и я слагаха на грешните разклони,с което особено на едно място ни накараха мен и още поне 5-6 души да се лутаме с десетки минути на едно място.Беше голяма забава :D А пък други ги спряха изобщо да минат. :boggled: :crazy:

Както и да е,това се забравя и остават хубавите спомени накрая. :agree:
Pinky76

Мнениеот F1-MAN » Нед Окт 03, 2010 9:47 pm

Ох, аз съм изключително очарован от тазгодишното трасе, много готино, разчупено, нормално тежко за такъв тип състезание, с шорткът за не толкова подготвените, изобщо 100км общо, които се взимат на един дъх. Перфектна маркировка първия ден, досатъчна (за мен, първите я бяха оправили) втория, дори и особено неинтелигетните представилите на ловджиите не успяха да ми(а предполагам и на останалите) помрачат карането, добре че ня успяха да изгубят сериозно някого с великите им идеи да сменят маркировка...с което само повече лутаха хората из местата, които искаха да напуснат :banghead:

Така с базов лагер за двата дни се получава доста добре според мен, дано и догодина има възможност да се организира състезанието, защото с ловджиите и полигона неясно защо берем доста ядове, макар да са напълно информирани за маршрута и да не са възразили предварително.

Браво на старозагорци!!!
Аватар
F1-MAN

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания