Малко помощ за избирането на новото ми колело.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Малко помощ за избирането на новото ми колело.

Мнениеот CC Designs » Пет Сеп 24, 2010 8:32 pm

Не знам, най-вероятно да. Защо?
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 24, 2010 8:40 pm

защото ако е със същия диаметър (в което се съмнявам), да пробваш с него
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот DragonG » Пет Сеп 24, 2010 8:43 pm

А дали е възможно да се разхлабва от боята на релсите на самата седалка, ако има? И този проблем съм го имал като смених седалката ама го оправих с малко шкурка. :)
Изображение
Аватар
DragonG

Рейтинг: 1240

Мнениеот CC Designs » Пет Сеп 24, 2010 8:57 pm

DragonG написа:А дали е възможно да се разхлабва от боята на релсите на самата седалка, ако има? И този проблем съм го имал като смених седалката ама го оправих с малко шкурка. :)

Какво имаш предвид? Сигурно ще прозвучи много смешно ама какво имаш предвид под "боята на релсите на самата седалка"? Оzzie, седалката на Ferrini ми харесва, а старата дори и да стане, е много ожулена, то аз мога да изровя мекото от нея направо :D Имам предвид, че доста съм падал със старата седалка и не искам да я слагам на новото колело :) Ако не се оправи сигурно ще си взимам друга седалка, защото един приятел със Ферини каза, че това червеното на седалката (оригиналната на Феринито) цапа панталоните :lol:
CC Designs

Мнениеот DragonG » Пет Сеп 24, 2010 9:02 pm

Боята на тези релси дето захващат седалката към колчето понякога са боядисани (незнам точно как се наричат), и като понатегнеш малко и покараш, тази боя започва да се люпи и болта се разхлабва. :)
Изображение
Аватар
DragonG

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 24, 2010 9:03 pm

никой не те кара да сменяш седалка, а само колчето
правиш разлика между двете, нали?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот CC Designs » Пет Сеп 24, 2010 9:06 pm

DragonG написа:Боята на тези релси дето захващат седалката към колчето понякога са боядисани (незнам точно как се наричат), и като понатегнеш малко и покараш, тази боя започва да се люпи и болта се разхлабва. :)

Ааа... Наистина може да е станало така, а иначе това с много затягане ли би трябвало да се оправи? :D

Абе Ози ти ще ме изядеш направо! :D Не разбрах какво имаш предвид :D Ще видим кво ще стане :D
CC Designs

Мнениеот DragonG » Пет Сеп 24, 2010 9:12 pm

Е аз затягах, затягах... Най-накрая ми писна и свалих седалката, изшкурих релсите там където се захващат за колчето, настроих го и затегнах. :D
Изображение
Аватар
DragonG

Мнениеот CC Designs » Нед Сеп 26, 2010 8:30 am

Аз вчера затегнах колкото мога и не мърда повече :lol: Спусках се с колелото на по-леки пътечки и беше невероятно! Остана само 1 нещо. С какво масло да смазвам веригата или става с първото от магазина :D Вилката и нея ли трябва да смазвам и ако да, как точно?

EDIT: Сега се сетих. Може ли да ми предложите някаква ФФ каска и ръкавици общо да струват около 110лв. ?
CC Designs

Мнениеот bio » Нед Сеп 26, 2010 9:10 am

веригата се смазва .... когато трябва да се смаже. може да се смаже с всичко, което смазва ... но по-принцип има специални смазки за верига. аз ползвам тефлонова смазка за вериги на мотор. има и други типове масла за верига, потърси в онлайн магазините.
виж това първото го казах ... за да разбереш, че веригата се смазва само при нужда, след опеделено разстояние ... след измиване на колелото или след каране в дъжд, локви и прочие .... примерно първите 1000 км може да ги минеш без зназване.
цени на fullface не мога да коментирам, предполагам ако каската е стара ще можеш да се вместиш в тази сума. искам да те попитам дали си слагал някога fullface, дали си карал продължително с fullface ...
защо искаш да си сложиш примерно 1 кг на главата и тя да се люшка наляво надясно ...
защо искаш да ти се спари главата
защо искаш да си ограничиш погледа ...
ще трябва да си купиш и маска ...
извинявам се, че го казвам ... ама по-добре карай без каска отколкото с фулфейс.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот CC Designs » Нед Сеп 26, 2010 10:49 am

Значи аз ФФ каската няма да я нося постоянно, а когато се спускам :) Има раница за останалото време :)
CC Designs

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 26, 2010 10:54 am

Падания не стават само при спускане. Вземи си хубава челадинка и ръкавици, за да можеш да караш колкото се може повече време с каска. И просто ще бъдеш внимателен. За 100 лв не можеш да си купиш читав фулфейс. За 50-60 лева можеш да си купиш читава челадинка.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CC Designs » Пон Сеп 27, 2010 2:37 pm

bio написа:веригата се смазва .... когато трябва да се смаже. може да се смаже с всичко, което смазва ... но по-принцип има специални смазки за верига. аз ползвам тефлонова смазка за вериги на мотор. има и други типове масла за верига, потърси в онлайн магазините.
виж това първото го казах ... за да разбереш, че веригата се смазва само при нужда, след опеделено разстояние ... след измиване на колелото или след каране в дъжд, локви и прочие .... примерно първите 1000 км може да ги минеш без зназване.

А иначе ако съм карал из локви например, или в сняг. Ще ми се прецакат ли спирачките и ще трябва ли да смазвам отново веригата, ще трябва ли да махам предишното масло преди да я смажа отново, ако да кога и как, с какво?
CC Designs

Мнениеот bio » Пон Сеп 27, 2010 3:00 pm

приятелю .. ще ти отговоря така
1. четене/търсене му е майката .. разгледай в ЧЗВ
2. сам ще усетиш по звука кога веригата е за смазване.
3. спирачките нищо им няма, в мокро време се износват по-бързо и спирачната сила намалява. потърси трикомпонентни колодки ... мнения има доста за тях.
4. предишно масло няма да ти се наложи да махаш, защото то само ще си е отишло ... има различни техники на почистване на веригата, ако имаш желание може да потърсиш и да прочетеш за тях. дори можеш да си изградиш собствена. идеята, че при работа върху/във веригата се натрупва прах и кал, отмива се смазката и т.н. съответно почва да шумоли и да стърже, да трака и да лопа. почистват се големите мърсотии от веригата, венците, ролките и отвсякъде където минава веригата ... смазва по избор ... и след това се обира ненужната смазка. целта е веригата да се смаже вътрешно, между звената ... отвън да седи сравнително чиста/обезмаслена за да не задържа прах и боклуци.
... виж тук има, доста информация ... научи се да боравиш с нея, защото лично аз ти отговарям за последен път на въпрос, който е обсъждан многократно.
.. не ме питай и кой метод е най-добър ... хората изповядват хиляди религии ... аз съм атеист.
чао.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот DragonG » Вто Сеп 28, 2010 8:49 am

Aма ако настояваш за ФФ каска за тия пари аз видях една - http://screambikes.eu/velosipeden-shlem-drag-zelen-mat.html А иначе може да се огледаш за някоя втора ръка. :)
Изображение
Аватар
DragonG

Мнениеот CC Designs » Сря Сеп 29, 2010 4:40 pm

Здравейте отново пичове, пак имам въпрос и най-вероятно пак ще ме овикате, но ми трябва инфо. Бихте ли ми препоръчали и фар, защото ми се случва да карам нощно време и ми трябва нещо добро, за да не се забия накрая в някое дърво или да не падна в някоя отворена шахта. Мисля да си взема http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=137 това, някой карал ли е с него, доволен ли е? Също, ако имате други предложения проверете дали ги има в същия сайт, за да излезе по-евтино. Благодаря предварително!
CC Designs

Мнениеот hitar_potter » Сря Сеп 29, 2010 4:56 pm

Защо ще сменяш седалката?
За фар мога да препоръчам sigma supraled с комплект батерии и зарядно - излиза малко по-малко от посочения от теб.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CC Designs » Сря Сеп 29, 2010 5:03 pm

Чух, че пуска боя, а и бялото вече е розово :D
CC Designs

Мнениеот CC Designs » Сря Сеп 29, 2010 5:14 pm

За тоя има ли какво да кажеш http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=458 ?
CC Designs

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 30, 2010 6:03 pm

Подобен е на supraled, по-ярък е, но като че ли с по-концентрирана светлина. Между другото, Може би е по-добре да се замислиш за някой по-китайски фар с достатъчно широк сноп, който да ти свети пред колелото, а останалите пари - за концентриран челник, с който да гледаш по-напред. Като си купуваш седалка, гледай да е с канал и да не е много мека (ако смяташ да караш продължително време)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот CC Designs » Чет Сеп 30, 2010 7:03 pm

Погледнах този, който ти ми даде и се замислих дали да не го купя, но е скъпичък, предложи някакъв, ако може да е до 40лв. с по широко такова, демек да виждам пред мен. Благодаря предварително!
CC Designs

Мнениеот hitar_potter » Пет Окт 01, 2010 7:56 pm

Аз загубих моя supraled :V: Сега съм се насочил към нещо такова http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26800 . Ширината на снопа може да се настройва, а фарчето е доста евтино, но получава добри коментари. За нещо, което можеш да намериш по БГ магазините - http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... r-zero.htm - този ми направи прилично впечатление, харесва ми какво петно прави, но не знам колко точно му издържат батериите.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bio » Пет Окт 01, 2010 9:44 pm

hitar_potter написа:Аз загубих моя supraled :V: Сега съм се насочил към нещо такова http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26800 . Ширината на снопа може да се настройва, а фарчето е доста евтино, но получава добри коментари. За нещо, което можеш да намериш по БГ магазините - http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... r-zero.htm - този ми направи прилично впечатление, харесва ми какво петно прави, но не знам колко точно му издържат батериите.

имам втория ... нямам представа точно колко му издържат батериите, но не е 2-3 часа .. пък и не съм го пускал на хубави батериики ... за нормално каране в тъмното-идеален ... под нормално каране ... имам предвид 10-15 км/ч по неосветена улица. петното е макс. 10м напред, след това е тъмница. става за придвижване, но не и за спускане или каране в гората.
първото е автомобилен фар, просто може да ти извади окото. караха зад мен с такова и моето фарче въобще нищо не правеше ...
ако ти трябва да в града и ZERO-то може да ти свърши работа, ако искаш да караш по екстремно, нощно време .. този от dealextreme.
ако ти трябва мега икономичен ... CATEYE
хайде живи и здрави
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот CC Designs » Съб Окт 02, 2010 7:26 am

До 50 часа светене без смяна на батериите .

Ето за този от Dimibikes (който, поне до колкото разбрах, има bio). Значи май него ще го взема, защото е на доста добра цена :) Остана само един въпрос, малко е глупав, но не искам да се прееба накрая: Нали свети, а не мига? Имам предвид, че ако го купя и се окаже, че мига, а не свети ще съм яко преебан.
CC Designs

Мнениеот bio » Съб Окт 02, 2010 8:05 am

до 50 часа ... незнам дали ще издържи. имам CATEYE HL-EL210, който работи с 4хАА батерии и има 5 светодиода ... той свети по-слабо от ZERO-то, но пък издържа много ... забравям кога последно съм сменял батерия ... но пък и там ползвам само Duracell. ZERO-то е с 3хААА и с 8 светодиода .. и прави много хубава точка .. свършва .. и аз незнам за колко изтощава батериите. Има три режима на работа, изключен, включен и икономичен (не се различава много като усещане от нормалния работен режим) ... да ти кажа малко съжалявам, че няма и мигане, защото ... това е много приятен режим за града ... къде всичко е кажи речи осветено, но другите участници в движението трябва да те забележат.
падал съм с колелото и фара закачен на него ... и освен леки деруги нищо му няма, аз самият две седмици бях с корички по раните.
изводите са следните - за парите си ZERO-то е перфе, фарове със същите параметри на други производители ... са 2 пъти по-скъпи ..
имам и мигалка ZERO и от нея съм много доволен ..
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот CC Designs » Пет Окт 15, 2010 2:32 pm

Благодаря! Мисля да си го взема, защото е евтин.

П.П. Ией 140 коментара :D
CC Designs

Re: Въпрос за чашки

Мнениеот CC Designs » Пет Окт 15, 2010 9:49 pm

Здравейте хора! Сълажявам, че ви се натрапвамв темата, но имам въпрос за вилка. Аз съм с RST Gila и въпросът ми е как да махна онзе гумените, за да я смажа?
CC Designs

Re: Въпрос за чашки

Мнениеот bio » Пет Окт 15, 2010 10:42 pm

искаш да я смажеш, да ги махаш или просто да й правиш някаква поддръжка ?!?
ако искаш да я смажеш, вилката се отваря и почиства
ако искаш да ги махаш, не се махат за смазване или поддръжка, а само при подмяна.
ако искаш искаш да си поддържаш вилката описано е във форума многократно. пръскаш и почистваш.
... длъжен съм да кажа, че има и една друга практика, махане на пружината ... ама нещо ми се върти в глава, че тези прахоуловители нямаха ...
и чети малко повече излагаш се направо.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот CC Designs » Пет Окт 15, 2010 11:05 pm

Искам да я почистя и смажа. За да стане както трябва мисля, че трябва да махна гумичките. Обаче не мърдат. Имаше някаква пружинка май. Мръднах я, обаче пак не мърда гумичката. Въпросът ми е как да ги махна, за да си смажа вилката както трябва.
CC Designs

Мнениеот fintara » Съб Окт 16, 2010 11:34 am

CC Designs написа:Искам да я почистя и смажа. За да стане както трябва мисля, че трябва да махна гумичките. Обаче не мърдат. Имаше някаква пружинка май. Мръднах я, обаче пак не мърда гумичката. Въпросът ми е как да ги махна, за да си смажа вилката както трябва.

Човекът ти каза - "ако искаш да ги махаш, не се махат за смазване или поддръжка" :beer:
fintara

Рейтинг: 1202

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти