Търся информация за колело си

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Търся информация за колело си

Мнениеот vlado123456789 » Сря Сеп 15, 2010 2:01 pm

Здравейте! Наскоро си купих колело втора ръка, но някаква неизвестна ръка явно го е произвела, защото никъде не мога да открия инфо за него. Може би е било пребоядисвано, не зная, но на рамката има само един стикер с надпис HiTen Quality frame и някакви остатъци от друг на немски, които не се четат. Не си правя илюзии, че съм се сдобил с нещо кой знае колко качествено, но на мен ми трябва да ми върши работа из града и ако се наложи понякога да се покатери по Витоша. Но все пак искам да събера от знаещите колко се може повече информация относно това творение на техническата мисъл :D Публикувал съм няколко снимки за онези които откликнат, ако по тях разтълкуват замисъла на конструктора, защото естествено си имам няколко технически проблема, които трябва да реша. Ето тук можете да ги видите: http://vlado1.snimka.bg/business/razni.301837.20616977. Най-важния ми проблем е задната спирачка. Беше с някакви накладки GIGAPOWER Ceramic brake shoes, но не държаха никак. Смених ги с някакви които уж ми ги препоръча продавача, но същата работа. Разглобих и смазах жилото-пак никакво подобрение. Уж са добре регулирани, не изкривяват каплата при натискане на страни ... :dontknow: Някакъв съвет или предложени, различни от велосервиз?
vlado123456789

Рейтинг: 1178

Re: Търся информация за колело си

Мнениеот v.zarev » Сря Сеп 15, 2010 2:28 pm

Колелото е желязно, тежко, с кекави едностенни капли, продънена, неработеща вилка, спирачките са ненадеждни и морално остарели, педалите са пластмасови, лесно чупещи се от нищото, наличието на заден амортисьор е минус. За града става да се кара спокойно, ако не се нацелват дупки и шахти с каплите няма да има проблеми, за пътеки по Витоша (визирам лек крос кънтри) и по-дълго каране аз не бих разчитал на такова колело - може и да издържи зависи от карането - ако е много много леко и внимателно :dontknow:

А до спирачките - решението е В-образни спирачки, имаш възможност за монтаж и не са скъпи. Дори Тектро с обикновените калодки си спира задоволително.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот vlado123456789 » Сря Сеп 15, 2010 5:06 pm

Благодаря! За спирачките и аз се замислям за V-brake, че този модел нещо не ми вдъхва доверие. Има малко подобрение след като размених местата на ръкохватките, че някой незнайно защо ги бе обърнал, но има какво още да се желае. Можеш ли да ми кажеш ориентировачна цена на някой евтин работещ модел? За задния амортисьор точно той се държи в момента прилично след като му обрах луфта. И учудващо работи! Що се отнася до предната вилка си е почти блокирала и след профилактиката. Но поне няма луфт и се държи добре засега. Каплите бяха с хлабави спици и след като ги притегнах и регулирах надявам се да изкарат дълго. Все пак нямам намерение умишлено да падам в шахти. А за Витоша нямам намерение на трезва глава да се пущам по каменната река. :D А и се имам, че умея да пазя колелото, защото сам съм си техник, така че е в мой интерес да го правя. Също и фиксаторите на скоростите не ми харесва как работят. Някой има ли идея за евтини работещи фиксатори?
vlado123456789

Мнениеот v.zarev » Сря Сеп 15, 2010 6:57 pm

Ами най-евтиното което знам, а и да е надеждно, издръжливо и да върши работата са тези ръкохватки от снимката (не правя реклама, вече са продадени)
http://prikachi.com/images/382/2510382d.jpg взимал съм ги от Веломания по 4-5 лв май, не помня точно. Зависи ти до колко пари можеш да отделиш. Амортсьора щом ти харесва е хубаво, но мисълта ми се върти около това да не би повече да ти пречи при педалирането, от колкото да си върши работата и да е полезен. За каплите съм имал таквизи и от по-грубо слизане от бордюр/качване, нацелване на леко потънала бг шахта се гънат като кашкавал. Щом го пазиш може и да може, пробвай, но с каска, да не те подведе.
Какво имаш предвид под фиксатори? Тея дето местат веригата(преден декланшор и заден дерайльор) или тези на кормилото които опъват жилата(команди)? :beer:

:offtopic: Защо аджеба имам минусче на предишното мнение? Необяснимо е някак си... поне този дето го е хакнал да беше написал нещо... :praying:
Изображение
Аватар
v.zarev

Мнениеот vlado123456789 » Сря Сеп 15, 2010 11:13 pm

Да, точно командите имам впредвид. Алтус-а засега се държи добре. Още малко реглаж и мисля че ще заработи истински, но тези команди ме изнервят. При най малкото движение на китката и се превключват самопроизволно. Аз на Мерида-та съм с едни с по два лоста - нагоре и надолу и съм много доволен. Спирачките 4-5 лв звучи добре, но комплект челюсти или какво? Ръкохватките засега ще ги оставя същите. Другото времето ще покаже.
vlado123456789

Мнениеот v.zarev » Чет Сеп 16, 2010 7:42 am

Лостчетата само са по 4-5 лв бр. Най-евтините и стабилни в-брейкове които аз съм ползвал е това тектро от снимката която съм дал - 18лв нови комплект предна + задна(те са еднакви де) в-образна спирачка (без лостчета, жила и брони за тях). За команди - въртящите са си специфични, ако имаш възможност си търси палцови команди от рода на shimano acera/shimano alivio - във пазара на форума изпадат оферти за по 20-25 лв комплекта комади.
Изображение
Аватар
v.zarev

Мнениеот vlado123456789 » Чет Сеп 16, 2010 9:18 am

OK! Благодаря за съвета и инфото! Приемам идеята за минаване към V-brake и започвам да търся нещо по джоба ми. По битаците гледам има веломагазини които предлагат доста неща и на добри цени, така че ще се ориентирам първо към тях да видим какво ще предложат като продукти и цени. Съвет относно лостчетата пластмаси или метал? А командите уж си имат някакви настройки HARD и SOFT, но подобрение няма и при двете. Ще проверя и за решение на този проблем с палцови команди. Да видим какви китайски команди ще ми предложат.
vlado123456789

Мнениеот vlado123456789 » Чет Сеп 16, 2010 4:29 pm

V-brake направо кърти асфалта :clap: Проблема със задната спирачка го реших. Някой ден и предната ще последва примера и. Сега остава да наредя Altus-а. Някой може ли да даде линкче как се регулира дерайльор Altus?
vlado123456789

Мнениеот v.zarev » Чет Сеп 16, 2010 6:14 pm

Изображение
Аватар
v.zarev

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 16, 2010 6:42 pm

vlado123456789 написа:V-brake направо кърти асфалта :clap: Проблема със задната спирачка го реших. Някой ден и предната ще последва примера и. Сега остава да наредя Altus-а. Някой може ли да даде линкче как се регулира дерайльор Altus?

като всички Шимански дерайльори
разрови из сайта на "Шимано", мисля, че можеш да намериш достатъчно полезна и нагледна информация
даже май имаше и на български :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vlado123456789 » Чет Сеп 16, 2010 6:51 pm

Благодаря! Някой ден ще се запретна и с това.
vlado123456789

Мнениеот vlado123456789 » Вто Окт 05, 2010 10:19 am

Вече съм с два V-brake и нови жила на спирачките. Коват! Предната вилка сега ми е проблема. Единия амортисьор нещо задира и не мога да го отворя за да го разгледам. Замислям направо нова амортисьорна вилка. Намерих по 25 лв, но не бях сигурен в размера и не я взех. Аз нямам шублер и с ролетката премерих Ф24мм на тръбата, но ми казаха че няма такъв размер. Били или 22,5 или 25 мм. Сега ще се наложи да я сваля от рамката за да премеря добре. Предложения за евтина работеща такава?
vlado123456789

Мнениеот ico 1 » Вто Окт 05, 2010 8:35 pm

Какво стана с "мерида"-та? Тя сякаш по-арна беше. :dontknow:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот vlado123456789 » Сря Окт 06, 2010 1:47 pm

Tя верно е по арна. Ами карам си я, добре е. И по нея хвърлих малко труд и пари, но поне се отплаща. А по това още има. Меридата е в провинцията, а това го стягам за София. Вчера ходих до Младост да гледам вилките. Бе гледам и тук са по 25 кинта, но не ги зная дали са добри. В Димитровград на пазара гледах едни други и те на тая цена, но съдейки по цените тук и там каква е разликата за другите неща, предполагам че онези тука биха стрували повече. Нещата които там ги купувам по 5лв, тук ги гледам po 10-15 лв. Тва си е над 100% надценка. Та не зная от къде да си купя. Те продавачите ми викат, че всичко си е китайско. И блока задни зъбчатки където ги купих бяха SHIMANO по 12 лв, но казаха че са правени в Китай. Някой знае ли на Илиянци дали могат да се намерят части за велосипеди на по нормални цени? Щом масовите всички са китайски, то поне да са евтини. :dontknow:
vlado123456789

Мнениеот maLaK_bikeR » Чет Окт 14, 2010 7:59 pm

Здравейте, може ли да ми кажете някакви дании за тая вилка SR Suntour M3000 AL 26 TS
Skype:extazy.driftingПишете хора :D Или Телефон:0889664656

Изображение
Аватар
maLaK_bikeR

Рейтинг: 1160

Мнениеот azze » Чет Окт 14, 2010 8:38 pm

maLaK_bikeR написа:Здравейте, може ли да ми кажете някакви дании за тая вилка SR Suntour M3000 AL 26 TS

http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si ... &tnid=2640
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот maLaK_bikeR » Чет Окт 14, 2010 9:16 pm

azze написа:
maLaK_bikeR написа:Здравейте, може ли да ми кажете някакви дании за тая вилка SR Suntour M3000 AL 26 TS

Мии мислех да ми кажеш колко милиметра вход...такива данни не някаф линкове !!

Изображение
Аватар
maLaK_bikeR

Мнениеот shaady » Чет Окт 14, 2010 9:17 pm

maLaK_bikeR написа:
azze написа:

Мии мислех да ми кажеш колко милиметра вход...такива данни не някаф линкове !!

Вход вилката, няма
има ХОД!
И не искай всичко наготово, мързел..

И кое от:

Travel 63 mm

не разбра?!
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот maLaK_bikeR » Съб Окт 16, 2010 1:00 pm

Мерси за информацията и не чакам на готово всичко !! просто не знаех !!

Изображение
Аватар
maLaK_bikeR

Назад към Бла - Бла