Вело-рали "Средна Гора -2010"

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Вело-рали "Средна Гора -2010"

Мнениеот bokicha » Пон Окт 04, 2010 8:41 am

Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanya » Пон Окт 04, 2010 9:30 am

Много хубави трасета и двата дена. На мен ми хареса много повече спрямо изкачването към х. Морулей. Разнообразен терен, хубави панорами. Страхотни пътечки имаше също и нагоре и надолу.
Първият ден разни елементи с болен мозък се опитаха да ни помрачат настроението. Първо ни спряха на едно шосе и в продължение на 30 минути се разправяхме кой за какво има право. Точно когато си мислех, че за мен за състезанието вече е свършило напълно, успяхме да преминем. Кофти късмет - да бяхме там 2 минути по-рано, нямаше още да са дошли; ако пък бяхме 2 минути по-късно, вече щяха да са преминали нататък. Тази отсечка от асфалта, на която се засякохме сигурно беше под 1км. След това на места най-нагло махаха и местеха маркировката. Заради тези техни "игрички" доста хора се оказа, че въобще не са минали през подкрепителния пункт, а са заминали директно по шосето. Аз имах късмет там и когато минах маркировката си стоеше. Само няколко минути по-късно отново я е нямало. Момчета от подкрепителния пункт се оплакаха, че няколко пъти им се е наложило да я слагат. След това отново имаше едно място, на което бяха местили маркировката. Много хора, включително иаз, се лутаха там дълго време, въртейки километри напред-назад. Направо не мога да разбера как можеш съвсем съзнателно да вършиш такива неща и да се подсмихваш и да гледаш сеир отстрани.
Вторият ден за наше щастие почти нямахме срещи с такива индивиди.
Иначе си изкрахме чудесно в нашия хотел. Домакинът беше изключително любезен и отзивчив. Компанията беше на ниво :beer: и прекарахме една чудесна вечер.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот snej » Вто Окт 05, 2010 11:09 pm

От името на организаторите искам да се извиня на всички на които по един или друг начин удоволствието от карането бе помрачено заради така наречените ловци и да задам въпрос, било ли е насочвано оръжие към вас за да спрете и слезете от велосипедите си?
Въпросът е важен защото работата стана дебела ,имаше и хора от групичката спрени които снимаха ,по мой спомен човекът с фотоапарата бе Делян Георгиев победителя в група ветерани но може и да греша,та ако имате снимки или някаква информация моля пишете на лично или в темата ,вашата помощ е важна за нас за да се преборим с тази напаст ловците
Поздравления на всички победители. :beer:
snej

Рейтинг: 1492

Мнениеот LandShark » Сря Окт 06, 2010 11:29 am

Малко допълнително инфо.

Първо ще започна с предистория. По време на социализма, извесният и днес покрай скандалите с обгазяването на Стара Загора, полигон Змейово се е разпростирал от с.Змейово на запад в Средна гора почти до х.Каваклийка, Павелбанско. За незапознатите само ще спомена, че това е 30км по права линия по дължина. Огромна част от Сърнена Средна гора е била част от този полигон, и съответно е била зона с ограничен достъп. В днешно време, полигонът е свит в доста по-малък участък, някъде до района на Ново Село, Старазагорско, на около 5 км от Змейово. В района западните му части, тук-таме си личи ограда с разкривени циментови стълбове и разкъсана мрежа, която в много участъци е изпокрадена. Тук таме се среща някоя наблюдателна вишка или бункер, ръждасяли и обрасли. Никъде, буквално никъде, няма една табела - "полигон", "забранено", "охрана". Района, като природни дадености е запазен, поради дългото ограничаване на човешкото присъствие.

Трасето на велорали Средна гора 2010, първия ден пресича на няколко места големия полигон, в частта му която няма огради, няма охрана и т.н. В началото на октомври, уви, се открива и ловния сезон. Поради това, КК Зарата, като част от туристическо дружество, съгласува маршрута си с Ловното дружество, като за целта Ники изпраща писмо с описание на маршрута. Това се е случвало вече няколко години, имаме опит с това, макар че винаги сме имали проблеми с ловци. Всъщност поради това ни се искаше тази година състезанието да е преди ловния сезон, но... поради застъпването с други се принудихме отново да е в началото на октомври. Тази година също бяхме изпратили необходимата информация. И въпреки това, в деня на самото състезание, част от състезателите са били спрени и задържани от група ловци. Може би тук е момента да спомена, че част от ловците са и военни. Николай, който се опитваше да се състезава, и беше малко по-напред по трасето, като най-близо до конфликта се принуди да се върне, и остана при ловците, за да пуснат останалите да карат по трасето. А военните измежду ловците са се обадили на военна полиция от полигона, и съответно Николай е бил отведен до управлението на полигона да дава обяснения. Общо взето след кратък разпит са го освободили. Като цяло отношението на ловците по трасето не беше дружелюбно, самия аз чух подмятания от някои от тях че сме им проваляли лова. Вероятно сметнали за редно да си отмъстят, някои от ловците променяха маркировката на трасето, а и отделно са изгонили контролния и подкрепителен пункт от неговото място. Николай е написал че работата е дебела, защото всъщност се води следствие, и в началото на седмицата него и председателя на туристическото дружество отново са ги викали. Според военните изглежда, въпреки че големия полигон е разграден и неозначен, никой няма право току-така да влиза в него. Изглежда обаче следователите са изненадани от присъствието на ловци в района на полигона. Оттук идва и нуждата от някакъв доказателствен материал (снимки). Интересно как ще се развият нещата оттук насетне.
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот Admin » Сря Окт 06, 2010 3:13 pm

Ехх, когато Господ е раздавал акъл, някои са били на учение, а други на лов... :banghead:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mover » Чет Окт 07, 2010 8:35 am

snej написа:.....Въпросът е важен защото работата стана дебела ,имаше и хора от групичката спрени които снимаха ,по мой спомен човекът с фотоапарата бе Делян Георгиев победителя в група ветерани но може и да греша,та ако имате снимки или някаква информация моля пишете на лично или в темата ,вашата помощ е важна за нас за .....

Здрасти, не разбрах колко е дебела работата. Давайте да помагам.
Всъщност аз снимах случката, но съм в деликатно положение. Вие сигурно не разбрахте, но когато се присъединих към задържаните, кавгата се беше поуталожила, а аз опитах "тиха дипломация". Вече знаех какво се случва и дръпнах единия о.з. ловец настрани да си поговорим. Оказа се, че сме яли от един казан боб чорба, защото сме завършили една и съща специалност във военното у-ще в Шумен, но той - по-напред от мен. След като снимах новото сгорещяване, другият о.з. (с бялата коса) се ядоса, но и той се оказа с моята специалност..... също и командира п/к Марков (той е по-малък от мен 3-4год, аз не го помня, но той сигурно ме знае), а пък зам-командира п/п Маслеков е 1 год след мен - него го познавам мн. добре, макар да не сме се виждали повече от 25год. (аз се уволних още 1990г.)
Като разбраха, че съм "свой", те се поукротиха, даже набраха Маслеков по тел, но той явно беше извън обхват. В това време групата тръгна, аз казах на о.з.-тата да предадат много поздрави от мен и си мислех, че всичко се е разминало, защото е било въпрос на недоразумение. Остана само Ники и май още един колега, защото по-късно той ме задмина.
Това е моята интерпретация на случката, така я видях през 15-тината минути докато присъствах. Помня Маслеков като много разбран мъж, знам че вие сте уговаряли точно с него. Дайте ми неговия тел и ако зависи от него съм сигурен, че ще се разбера.

За състезанието мога да какажа много похвали: за старанието на организаторите от Зарата и за отличния избор на трасе (асфалта накрая беше доста – това го обсъдих с Ники, според него е нямало алтернатива, просто за да се мине по красивата част е трябвало да се „преглътне” асфалтовата). Имам и някои бележки, но предпочитам да ги кажа лично и да не правя дискусия. Запазвам си правото да се пошегувам с „Right Left”.
Съжалявам, че си тръгнах още вечерта в събота, но точно по средата на трасето на 34км се контузих и бързах да ме види доктор.

Поздрави!
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот F1-MAN » Пон Окт 18, 2010 10:10 pm

Малко закъснели снимки.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот igi_stz » Вто Сеп 27, 2011 5:26 pm

Ще съживя малко тази мъртва тема :-) Интересувам се има ли някой трака в GPX формат. Виждам че има линк към sports-tracker.com благодарение на bokichaa, но лошото е че оттам не може да се свали. Ще съм благодарен някой да го прати, че много искам да разуча тези баири.
igi_stz

Рейтинг: 1200

Мнениеот bokicha » Сря Сеп 28, 2011 7:26 am

:wavey:
Прикачени файлове
Sredna_gora__2day.rar
(80.29 KiB) 117 пъти
Sredna_gora__1day.rar
(163.96 KiB) 89 пъти
Аватар
bokicha