Според мен за сега БКС не трябва да се намесва впланинското колоездене, защото още шосейното не са оправили! Слагат някакви тренъорчета които нищо не разбират, и чакат някой друг да има сварши работата. Аз имам голям пример. Преди около година и половина се записах в К.К. Сините Камъни (в Сливен). Много се зарадвах като още докато отида и ме приеха (тренъора). Дадоха ми колело (нищо че беше поне на 20г) , екип (не пълен но става). Аз трябваше да си купя само каска, пулсомер, шпайкове и километраж (но аз имах от преди). Купих си и екип само за тренировки, за да запазя другия за състезания. Започнах да тренирам с много желание, след 1-2 седмици реших да си копувам шосейка и казах на тренъора, той каза че нямало смисъл за тези пари (1300), и каза че ще ми даде по-хубаво колело. Следващата седмица вече имах много по-добро колело, от някой който се е отказал. Тренировките бяха всеки ден от 10 часа (за втора смяна) и от 2 или 3 (за 1ва). Събота и неделя от 10 (понякога почивахме в неделя понякога в понеделник). Но по това време се бях записъл на курсове по английски 2 дена от седмицата (само 1 път пречеше на тренировката), бях казал на тренера и той каза, че няма проблем, но винаги ми викаше що не дойде на тренировка. Още не бях си намерил пулсомер и преди една тренировка ме извика по-рано и ми каза на ти пулсомер утре ни донеси парите ( 40 лева за сигма ПС3) без кутия без нищо ми го даде (преди 1 месец го намокрих на чешмата и отказа (уж е водоустойчиф)). От училище трябваше да ходим на зелен лагер в Турция за 1 седмица и следователно нямаше как да отида на тренировките, казах му 1 месец по рано и той ми се разивка. Да не говоря, че имаше бая почивни дни (празници) и трябваше да отучваме събота и пак нямаше как да дойда. Отивам на училище и той ми звани айде няма ли да идваш на тренировка, и аз му казвам как да отида като съм на училище и той вика ми кажи на госпожата или намери начин. Не отидох естествено на тренировката и пак ми викаше и ми каза да си подредя интересите първо английският ли ще е, училището или колоезденето. Едва ли не да избирам между учението и колоезденето. Тук си замълчах. Повечето шини на клубът са с доста висок борд и затова трябва по-дълги вентили. А той като ни дава резервни гуми които ПОЧТИ винаги бяха с по къс=> няма как да ги напмпим (90%), казваме му и той пак същото си знае. Имаше един случей отиваме към едно село и един нов се е записъл в клубът и нали ние сме свикнали да си сочим дупките по пътя за да не влизаме в тях и да не трошим колелата и да не пукаме гуми. И този път така процедирахме. всички посочихме 1 голяма дупка и тоя новия се едно му казахме влизай, и той мина директно през нея => спукана гума. Ние продължихме и на връщане тренера ми вика нали имаш помпа и щанги спри да му смениш гумата аз съм му оставил резервна (при което много се ядосах защото той носи направо нови капли в багажника на колата, и едва ли не аз съм му служител), спрях започнах да я сменям и познайте, вентила къс (да не ви разправям колко се ядосах). Звъня му и викам к'во да правя той вика ми до вас има ли някой с резервна гума, казах му не и той затвори (без нищо да каже), звъня му 2ри път пак го питам и той ми вика след 20 мин ще мие 1 колоездач и ще ви даде гума

. И аз кво да правя да не го оставям сам изчаках, сменихме я и трагнах. На 1 тренировка докато свалям от 2рия на 1вия венец отпред ми влезе обтегача (мигновено) в спиците, звъня му на тренера казах му и ме пита къде съм, обясних му, дойде и ми вика ти нарочно си го вкарал (при което побеснях). Този ден беше неделя и ми каза понеделник преди обяд да му званна за да се разберем да оправим обтегача, въннах му към 11:30 не отговатя (2-3 пъти звънях) на отиване към училище минах през фитнеса му, но него го нямаше. И вечерта ми звъни и ми вика що не се обади!

. И аз му казах че съм звънял, така ме въртя 2 седмици и накрая му казах да ми дава пулсомера и километража бидона и кошницата. Пак ме въртя 1 седмица и накрая ми дава пулсомера, киломеража и бидона (без кошничка и поставка за пулсомер), казах му и той вика мини някой път да си ги земеш. И накрая завърши с думите " мене никой не ми плаща имай едно на ум че имаш да даваш 40 лева за обтегача" (който съм счупил).
Този безкрайно тъп тренъор ме отказа от шосейното колоездене (военен е).Колко пари за телефони съм дал заради него. Да ви дам за пример момче което тренира 7 години след като смениха тренера напусна. Какво да говорим. Но до някъде се радвам защото се запалих по планинското колоездене !