Помощ за окомплектоване

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за окомплектоване

Мнениеот spearhead » Пет Окт 08, 2010 11:34 pm

Трябва ми велосипед за каране по улици, шосе и до магазина за бира. Не искам да скачам по стълби, планини и да обикалям света :) Имам много старо Bianchi XC от което ще ползвам само рамката и евентуално каплите, дайте предложения с какво да сменя всичко по него. Мисля, че някой неща мога да взема втора употреба, но ми трябват и нови части. Въпрек, че не ми трябва за екстремни изпълнения не искам да правя големи компромиси с качеството. Разчитам на помощ и съвет, защото сам ще ми е трудно да се справя.
Go To Hell
Аватар
spearhead

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за окомплектоване

Мнениеот SenDog » Пет Окт 08, 2010 11:46 pm

в момента колелото в движение ли е?Ако е , няма смисъл да сменяш май много много.Според мен няма смисъл да се инвестират пари в това колело, смени само неработещите компоненти ако има такива и то с някой които не са особенно скъпи.До магазина за бира и с криви шини,износено средно и заваряван курбел може да се иде :)
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Окт 09, 2010 7:37 am

Аз бих го закарал в сервиз да му сменят сепараторите на челото, средното движение с касета, по една профилактика на главините, нови накладки за спирачките, жила, брони. Но си приготви поне 50лв /2лв сепаратори, 15лв касета за средното, 10лв накладки, жила и брони 15-20лв, работа поне 20лв/
ПП: Велосипеда дали е такъв: Линк

Сега виждам, че ти питаш с какво точно:
-касета за средното VP BC-82;
-жила и брони на шимано, като бронята надлъжна;
-накладките 3-компонентни на Rhyno;
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот spearhead » Съб Окт 09, 2010 1:43 pm

Знам, че велосипеда не е кой знае какво, но искам да му сложа здрави части. Имам два автомобила на по 50г и един на 10г, всичките ми пари отиват за тях, но мога да отделя 200-300лв да си стегна това колело докато реша да си купя по-здраво. Преди 15г карах велосипед всеки ден, но тогава нямаше такъв избор както сега, колко километри съм изминал с един тежък OVER TOP :( Ако взимам нов велосипед ще е нещо от 1000-1300лв и пак ще се съветвам с вас, защото доста съм изпуснал в безмоторните машини :) Днес покарах малко, но всичко ми се струва за смяна :( Според вас и от рамката ли нищо не става ? Поне за каране по шосе не може ли да се ползва ?

Ето го изстрадалия ми Bianchi :)
Изображение
Go To Hell
Аватар
spearhead

Мнениеот ico 1 » Нед Окт 10, 2010 10:13 am

Нищо му няма на колелцето. Ще стане за каране из града. EccentricMOTION ти е казал на кое да обърнеш внимание - движещите части и спирачките. Може и една центровка на каплите, ако се наложи. Рамката си е добре, стига да не е усукана или спукана.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот spearhead » Пон Окт 11, 2010 10:48 pm

Рамката ми се струва здрава, дадох 80лв за това колело, но имам остра нужда от вилка, кормило, колче и там каквото друго е преебано от заварката :(
Изображение

Искам да сменя всичко, което съм снимал, ако някой има вилка и кормило за продаване ще е добре, останалото мисля, че е добре да е ново.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ако има запазени части, подходящи за мен да пише.
Go To Hell
Аватар
spearhead

Мнениеот fantom » Вто Окт 26, 2010 4:24 pm

Спирачките са супер ако не спират смени калодките,командите ги смени обтегача ако работи го остави в курбелите не виждам пробем,средното си смени с кормило имах едно 580мм щях да ти го дам не ми трябва,но не го намирам :dontknow:
spruld0g:п.п а предния шок с ква пружина е ?
Аватар
fantom

Рейтинг: 914

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти