SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот PtD » Пет Окт 15, 2010 3:10 pm

hitar_potar написа:ебати... 415лв. за ремонт на двигателя. :rofl: ма кво да направя, наложи се! отиде ми чакаленето в Ибей за компоненти. :bawling:
Да се готвят следващите 500лв. за ходова част, спирачна система и управление на отопление/климатик. :crazy:

Имаш крава - пиеш мляко! Ама плащаш и за фураж...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Пет Окт 15, 2010 7:45 pm

Каква крава, та тя неговата кола си е цяла кUрва. Бах ти и набутването в което го вкарва. :D
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Пет Окт 15, 2010 7:47 pm

ico 1 написа:Каква крава, та тя неговата кола си е цяла кUрва.

Поне е фрацузойка :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот SeSSion » Пет Окт 15, 2010 8:08 pm

Я някой, който е по- навътре в нещата да каже това вярно ли е, защото аз нищо не разбрах. Как така "ще сядат зад волана" в същото време пише, че в момента се разрешава да се кара курс на 17 години и 9 месеца?
SeSSion

Мнениеот did » Пет Окт 15, 2010 8:14 pm

SeSSion написа:Я някой, който е по- навътре в нещата да каже това вярно ли е, защото аз нищо не разбрах. Как така "ще сядат зад волана" в същото време пише, че в момента се разрешава да се кара курс на 17 години и 9 месеца?

Това е само "стратегия", т.е. нечии "добри" намерения. Не вярвам да се приеме в законова форма, понеже противоречи на куп норми на здравия разум и европейски практики.

Даже и да се приеме, няма да е в близките 1-2 години ( и слава Богу :praying: ).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пет Окт 15, 2010 8:14 pm

Я пак прочети статията!
Има идея да се промени закона, така че да дават книжки и на 16 годишни, както е в някои други страни, ако те ще карат само в присъствие на пълнолетен и то най-вероятно (въпреки че май не е написано, също притежаващ книжка от поне няколко години)
В момента наистина можеш да почнеш курсовете на 17 и 9 месеца, както да си вземеш изпитите преди да си навършил 18, но за книжка ще трябва да чакаш навършване на пълнолетие...
Или пак не схвана :D

Интересно е, ако ще вървим по стъпките на хамериканците, що не вземат да въведат и ограничение в продажбата на алкохол на лица под 21...
Инак може би не е лоша идея това, защото в момента едва ли не като станеш на 18, можеш да вземеш книжка и веднага да летиш с 200...
Така, ако наистина се спазва има голям шанс преди тези 18 вече да е понатрупал стаж, опит, рефлекси и поне малко да му е минала крастата.
Според мен наистина ще е добре, но само при строги санкции и последствия, ако не бъде спазвано...
Инак сега страшно много бащатковци учат децата си са карат и от по-ранна възраст, а има и сумати такива на по 14-16 години, дето сядат зад волана и полицаите само ги предават на родителите им, без да има никакви санкции... (дори за собственика на колата въпреки че има предвидени такива)

Скептичен съм обаче по отношение на спазването, понеже и сега има някакви ограничения за младите шофьори, но определено почти не се следи дали се изпълняват...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kubetata » Пет Окт 15, 2010 9:05 pm

Еми я си представи, че си 16 годишно момче/визирайки мен/ и си на гости у едни твои познати да четете. Само ти оставаш необразован а майка ти и баща ти са на по 1-2 тома. Като няма място къде да спите естествено ти идва на ума, да се прибереш вкъщи и да си нахраниш папагалите защото пак си бързал да излезеш да караш колело и си забравил животинките. Та по път за колата виждаш, че само ти вървиш в права линия и ти идва на ума "Абе по-малък е шанса аз да се блъсна в нещо отколкото някой от родителите ми."!
логика... :popcorn:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот did » Пет Окт 15, 2010 9:12 pm

Защо въобще коментирате тази идиотия?

Щом си зад волана, ти трябва да можеш да носиш отговорност за нанесени вреди на другите, а непълнолетните не могат да бъдат съдени така, както пълнолетните. Няма как отговорност да се носи от човек, който не е зад волана.

В момента се хвърлят някакви фишеци, които всички знаем, че няма СМИСЪЛ и нама НАЧИН да станат законови норми. Даже и да станат, аз няма да позволя на мое дете да кара автомобил преди 18 години. Многото хормони и адреналин в пубертета не помагат на пътя!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potar » Пет Окт 15, 2010 9:12 pm

ico 1 написа:Каква крава, та тя неговата кола си е цяла кUрва. Бах ти и набутването в което го вкарва. :D

Абе като си се замисля, нормални са си тези суми - все пак колата е на малко над 13 години, за последните почти 2 години, в които е карана от мен, доста редовно е товарена с по почти половин тон багаж (багаж, байкове, българи-юнаци/глупаци), и като изключим смяната на масло, филтри, накладки и акумулатор, 1 лев допълнително не е наливан в ремонти, а съм й вземал душичката на моменти.
did написа:
ico 1 написа:Каква крава, та тя неговата кола си е цяла кUрва.

Поне е фрацузойка :D

Ъъъъ, откога Форд Ескорт се произвежда във Франция? И докога? Аз знам, че е немско производството. :beer:

Апропо, относно лапещаци, бръмчащи с коли и законите за тях - личното ми мнение е, че има смисъл да си качиш детето да го понаучиш на основни правила при шофирането, но задължително да си в колата с него, да не го шашкаш, и още по-задължително - само на полигон, по възможност без нито 1 друга кола на него. А пък ако имаш познат-инструктор, да му дадеш някой и друг лев да понаучи хлапето на учебната кола е най-добре според мен. Иначе за каране из града и дума не може да става - те на 18-19 карат като идиотчета, камо ли ако са по-малки. И аз бях на такъв хал, да ме тресе хормона и да мисля за високи скорости, но вкарах мисъл овреме и нарочно си купих по-слабичка кола, за да не мога да правя глупости като диви скорости и шантави ускорения. А и съм си по-спокоен шофер по начало. ;)
Btw, Did, квото и да си говорим, Пежо си е добра марка, независимо от приказките на доста хора. Много мои приятели са карали или карат Пежо и са много доволни. :D
Последна промяна hitar_potar на Пет Окт 15, 2010 9:20 pm, променена общо 3 пъти
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Пет Окт 15, 2010 9:16 pm

hitar_potar написа:Ъъъъ, откога Форд Ескорт се произвежда във Франция? И докога? Аз знам, че е немско производството. :beer:

Оппа. Нещо (не знам защо) реших, че още коментираме несгодите на пежото на ozzie.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пет Окт 15, 2010 9:20 pm

kubetata написа:Еми я си представи... ...логика... :popcorn:

Много ти куца логиката, ама много - решението е TAXI или "Drink and drive" :beer:
А и когато се отива на такива мероприятия, се мисли преди това "как ш'съ прибиамйе", та още повече ти издиша логиката... ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот deather » Пет Окт 15, 2010 9:26 pm

Alpina написа:В момента наистина можеш да почнеш курсовете на 17 и 9 месеца, както да си вземеш изпитите преди да си навършил 18, но за книжка ще трябва да чакаш навършване на пълнолетие...

Малка поправка. Теоретичния изпит пред ДАИ може да се кара след навършени 17 години и 11 месеца, а изпита по кормуване след навършени 18. :beer:

Иначе силно се надявам да НЕ приемат това с издаването на книжки на 16 годишни, според мен дори и книжката за категория М не трябва да се издава на 16 годишни :nono:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот kubetata » Пет Окт 15, 2010 9:27 pm

Alpina написа: решението е TAXI или "Drink and drive" :beer:

did написа:В момента се хвърлят някакви фишеци, които всички знаем, че няма СМИСЪЛ и нама НАЧИН да станат законови норми. Даже и да станат, аз няма да позволя на мое дете да кара автомобил преди 18 години. Многото хормони и адреналин в пубертета не помагат на пътя!

:agree: :agree: :beer:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 15, 2010 9:42 pm

hitar_potar написа:Btw, Did, квото и да си говорим, Пежо си е добра марка, независимо от приказките на доста хора. Много мои приятели са карали или карат Пежо и са много доволни. :D

чакай да го обезглавим моя в неделя и ще ти кажа дали съм доволен или не
до тук 30 000 км. ми върши добра работа, макар че и много иска за поддръжка :(
та почвам да се замислям, колко е рентабилно да се наливат пари в нея, за да върви
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Пет Окт 15, 2010 10:23 pm

Ozzie написа:до тук 30 000 км. ми върши добра работа, макар че и много иска за поддръжка :(
та почвам да се замислям, колко е рентабилно да се наливат пари в нея, за да върви

Да ти кажа, хич не се оплаквай, че ако ти кажа колко дадох миналия месец само за предни дискове, накладки и смяна на масло, ще паднеш от стола!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 15, 2010 10:33 pm

ама твоята каляска поне струва нещо
моята вече навлезе в 13-тата си година
та съотнесено към пазарната и стойност, ремонтите наистина изглеждат солидна цифра (и са)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот daf4ov » Пет Окт 15, 2010 10:47 pm

Alpina написа:Инак сега страшно много бащатковци учат децата си са карат и от по-ранна възраст, а има и сумати такива на по 14-16 години

Аз карам от 13 годишен...Лошо има ли?
Спомням си как на 13 години паркирах един голям бус на баща ми на френски гараж и всички на около не повярваха как такова малко момче тогава успя да го паркира почти перфектно :)
Не виждам кое лошото да съм способен да карам много преди да имам книжка.
И до ден днешен ми се налага да правя някакви невъзможни маневри с колата при паркиране.
Имам 2 месеца до книжа.
И аз съм правил глупости да вземам колата и да карам из кварталите...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Alpina » Съб Окт 16, 2010 12:39 am

В това, което си цитирал не виждам какво лошо има... Ама в това, което ти си написал... да почвам ли? :evil:
Пък и какво е това "налага ми се" :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ico 1 » Съб Окт 16, 2010 6:49 pm

slav007 написа:Незнам, ама мойте кости са много леки (с 10 санта сам по-висок и по-едър, от някой деца макар те да са с 10 санта по-ниски и по-малки :)
Гениална мисъл. Точка!
Аватар
ico 1

Мнениеот CC Designs » Съб Окт 16, 2010 6:56 pm

slav007 написа:(с 10 санта сам по-висок и по-едър, от някой деца макар те да са с 10 санта по-ниски и по-малки :)

Не, ти си с 10см по-висок, а те са с 15см по-ниски :D
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот azze » Съб Окт 16, 2010 7:28 pm

ico 1 написа:
slav007 написа:Незнам, ама мойте кости са много леки (с 10 санта сам по-висок и по-едър, от някой деца макар те да са с 10 санта по-ниски и по-малки :)
Гениална мисъл. Точка!

Аз не разбрах съвсем мисълта.Опростена май трябва да е "Аз съм по-голям от Пешо,въпреки че той е по-малък от мен." :dontknow:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот CC Designs » Съб Окт 16, 2010 7:53 pm

azze написа:
ico 1 написа:
Гениална мисъл. Точка!

Аз не разбрах съвсем мисълта.Опростена май трябва да е "Аз съм по-голям от Пешо,въпреки че той е по-малък от мен." :dontknow:

Toчно това разбрах и аз :D
CC Designs

Мнениеот ico 1 » Съб Окт 16, 2010 8:04 pm

"Аз разбрах, че нищо не разбрах"
Аватар
ico 1

Мнениеот evgeni_vd » Съб Окт 16, 2010 9:20 pm

ico 1 написа:"Аз разбрах, че нищо не разбрах"
:D :D :D :D :D
И аз така!
evgeni_vd

Рейтинг: 975

Мнениеот daf4ov » Нед Окт 17, 2010 9:51 am

Alpina написа:В това, което си цитирал не виждам какво лошо има... Ама в това, което ти си написал... да почвам ли? :evil:
Пък и какво е това "налага ми се" :dontknow:

Карането...на кола изобщо шофирането ми е много голяма страст...и можеш да си представиш колко много ми се кара...аа пък ми остава малко време до книжка.Трудно е да повярвам че съм търпял толкова много години...аз съм карал сравнително малко...
Отностно 'налага ми се'...ами сам си го правя да ми се налага...редовно като паркирам,е някъде по на тясно стига да има място точно да влезе.Или пък коронния ми номер е като ме возят...ооо дай да я натикам ей там колата...
Квото и да ти пиша няма да ме разбереш...
В твойте очи съм пишлеме което кара без книжка.
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот CC Designs » Нед Окт 17, 2010 10:10 am

Аз не мога да разбера защо ако не си на 18 не можеш да караш? Според мен ако си над 170см. спокойно можеш да започнеш да се учиш да караш. Това, че не си на 18 не те прави по-малоумен. Аз до сега не съм карал кола, но спокойно си стигам педалите и виждам над таблото, като съм 165см. На 12 съм, и? Вие така го казвате все едно, че като навършиш 18 получаваш някакъв супер мозък и супер умения на шофьор :D
CC Designs

Мнениеот NWD » Нед Окт 17, 2010 10:32 am

По закон, като навършиш 18 взимаш книжка- ходи се оплаквай сега на Арменския поп :bowdown:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот ico 1 » Нед Окт 17, 2010 10:37 am

Това независимо дали си карал шофЕрски курс ли е? :)
Аватар
ico 1

Мнениеот NWD » Нед Окт 17, 2010 10:44 am

Да, първо взимаш шофьорски курс-ако го издъжиш де..после вече идва ред и на книжката.. Казвам просто, че това е закон и няма как да се измени просто ей така... Има страни в които книжка можеш да вземеш чак на 21 :crazy:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот did » Нед Окт 17, 2010 10:48 am

NWD написа:Има страни в които книжка можеш да вземеш чак на 21 :crazy:

... което е едно много разумно решение! На 21 вече действията не са продиктувани от бушуващи хормони и импулсивни решения и започват да се появяват първите признаци на трезв здрав разум.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла