Предложетеми едни чашки.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Предложетеми едни чашки.

Мнениеот maLaK_bikeR » Чет Окт 14, 2010 8:04 pm

Здравейте, може ли да ми кажете какви чашки да си купя за момята рамка.Нова е SR Suntour M3000 AL 26 TS а рамката е Coyota EHT има луфт при чашките, но само на пред-назад има луф няма на ляво на дясно ето ви размер на челото 11/8 овър сайз е. Ако не е от чашките ми помогнете МОЛЯ ВИ СПЕШНО Е. :crap: :crap: :crap:
Skype:extazy.driftingПишете хора :D Или Телефон:0889664656

Изображение
Аватар
maLaK_bikeR

Рейтинг: 1160

Re: Предложетеми едни чашки.

Мнениеот bio » Пет Окт 15, 2010 8:55 am

виж приятел ... аз не мога да намеря нищо за твоя велосипед ... пък и не ми е това работата ...
информация за различните видове чашки има тук ... : на български и в оригинал.
определяш си типа и размерите и си купуваш. или направо отиваш на сервиз и там ти предлагат подходящи и ти ги сменят.
луфт ... незнам как точно го определи това .... въобще цялата ти концепция е погрешна и объркваща.
първо ... аре заеби няма да те поучавам.
ако луфта е в чашките, може да го обереш. демек не е 100% необходимо да купуваш и сменяш ...
има 4 възможности:
1. имаш луфт във вилката
2. имаш луфт в чашките
3. имаш луфт между рамката и чашките
4. нищо ти няма,а просто си въобразяваш !!!
за първите три е писано достатъчно, може да погледнеш в често задавани въпроси и да използваш търсачката
за 4 ти е необходима лекарска помощ :> майтап ..
хайде жив и здрав.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот d!rt Jumper » Нед Окт 17, 2010 10:41 am

http://screambikes.eu/vilki/chaski-vp-c ... -a42e.html Ето този модел чашки са масово използвани, аз също карам със такива нямат грешка може да си вземеш такива ..
Дано помогнах ! :beer: :peace:
Ride x3m !! Make tricks not war !!
d!rt Jumper

Рейтинг: 1178

Мнениеот bio » Нед Окт 17, 2010 3:33 pm

d!rt Jumper написа:http://screambikes.eu/vilki/chaski-vp-components-a42e.html Ето този модел чашки са масово използвани, аз също карам със такива нямат грешка може да си вземеш такива ..
Дано помогнах ! :beer: :peace:

d!rt Jumper ... от къде да започна ?!?
мнението ти е малко необосновано ... ако знаеш какво е това колело и рамка, веднага бих ти стиснал ръката .... за съжаление от него не личи да си запознат с това или поне не си се постарал да ни уведомиш.
има три типа чашки оувърсайз ... 1 1/8. тези който си посочил са полуинтегрирани, но дали неговото колелото е с полуинтегрирани ... само той може да разбере. затова съм му дал малко инфо да се образова, преди да тръгне по магазините и да купува на сляпо. ще те помоля и теб да прочетеш това/онова преди да даваш съвети.
или ако знаеш каква точно е рамката и си технически грамотен, да се изразяваш по-точно. пример:
"Тази рамката е с полуинтегирани чашки подобни на ТЕЗИ->link. аз карам с тях и съм доволен и т.н. и т.н."
може да използваш и друга форма в зависимост от настроенито.
надявам се да си ме разбрал правилно, нежелая да обиждам или ... незнам си какво. просто ти показвам, че твоят малък съвет може да му струва 25 лв на вятъра, което хич не е приятно ...
желая ти успех и дано занапред да помагаш :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик