Рамка Ontario + вилка Duro Tripple?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка Ontario + вилка Duro Tripple?

Мнениеот K.Linch » Съб Окт 09, 2010 3:31 pm

Здравейте,

Чета форума от известно време, и понаучих доста неща за колелата и колоезденето, благодаря за което =)))

Преди няколко дена си купих рамка Drag Ontario, с идеята да мина на твърдо за разнообразие, т.к. напоследък по-често връткам на дълги разстояния по асфалт и нестръмни черни пътища, отколкото нещо по-пресечено (доколкото асфалтовите пътища не са пресечени).
На повечето въпроси успях да си отговоря, преглеждайки форума, но има още нещо, за което не съм сигурен:

Вилката, с която разполагам и мисля да използвам е Duro Triple (+ предна спирачка - механична дискова 160мм). Имам притеснения обаче да не прецакам челото. Та въпросът ми е подходяща ли е тази вилка за рамката, или да търся нещо от рода на XCR/Dart/и т.н.?

:beer:
A good rider has balance, judgment, endurance, and good timing. So does a good lover.
Аватар
K.Linch

Рейтинг: 1225

Re: Рамка Ontario + вилка Duro Tripple?

Мнениеот boybetterknow » Нед Окт 10, 2010 12:41 am

Рамката е здрава, няма да имаш ядове. Особено щом няма да караш по черни терени, НО тази вилка е отвратителна. Първо много тежи, второ работи гадно, трето прави "дрън" като я дръпнеш рязко, тъй като тя е пружинна вилка като XCR, демек, по-добре я продай и си купи един SR Suntour Duro. Защо? Защото дурото е маслено, има ребаунд, има сменяема маслена баня и, защото е по-удобна, тъй като е еднокоронна. Успех :agree:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот K.Linch » Пет Окт 15, 2010 8:29 pm

Благодаря за отговора =)

Да, прав си, че едно Дуро би било далеч по-подходящо. Не ми се ще обаче да инвестирам в това колело повече от необходимото на този етап, т.к. тепърва ще си сглабям нещо по-подходящо за ХС, и предпочитам там да насоча финансите. Да, трипъла е тежък и напълно ненужен за условията, при които мисля да карам с Онтариото, но докато му измисля нещо по-подходящо (без съществени разходи), мисля да карам с него. Единственото ми притеснение е това да не се отрази негативно на рамката, но щом е здравичка, предполагам няма да има проблеми :)
A good rider has balance, judgment, endurance, and good timing. So does a good lover.
Аватар
K.Linch

Рейтинг: 1225

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Окт 19, 2010 4:38 pm

Вилката е с ход 130мм, допустимия на рамката също е 130мм. Друго интересно - разстоянието от оста до короната /ATC-то/ на това дуро е по-малко от колкото на 120мм Epicon, т.е. самата вилка е по-ниска от нормална еднокоронна вилка :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот fantom » Сря Окт 27, 2010 9:16 pm

Според мен е по-добре да си вземеш едно Duro D ще ти пасне идеално :beer:
spruld0g:п.п а предния шок с ква пружина е ?
Аватар
fantom

Рейтинг: 914

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти