съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - есен 2010г.

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - есен 2010г.

Мнениеот marfi » Пон Ное 01, 2010 3:49 pm

kvelikov написа:И понеже доста хора попитаха за зимното издание, отсега леко "захлебвам" как би изглеждал плаката... :eyebrow:
Изображение

Нямам търпение! По-добре лед и замръзнала кал, отколкото лепкава кал! Точа шиповете!
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Ное 01, 2010 5:43 pm

Не е интересно, ако няма гняс!!!
Не се бях забавлявал така в калта от години!!!!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот marfi » Пон Ное 01, 2010 5:53 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Не е интересно, ако няма гняс!

Може би си прав :)

Спецификата на вилката ми и V-брейковете ми събраха толкова кал, че предната гума просто блокира. (задната беше малко по-добре).

Не се чистеше колелото с пръчка, трябваше да замеря Любо с него по баира, за да се позтръска малко по падането надолу.

За следващия път ако има паре дискови или направо lefty :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Ное 01, 2010 6:15 pm

marfi написа:
HepBeH_XaMcTep написа:Не е интересно, ако няма гняс!

Може би си прав :)

Спецификата на вилката ми и V-брейковете ми събраха толкова кал, че предната гума просто блокира. (задната беше малко по-добре).

Не се чистеше колелото с пръчка, трябваше да замеря Любо с него по баира, за да се позтръска малко по падането надолу.

За следващия път ако има паре дискови или направо lefty :)

На лепкавата гняс просто сменяш позата... ти отдолу то отгоре... :)

Минавай бързо на диск! :) Махай тоя вбрейк - след 2-рата кална локва нямаш спираки!
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот jd » Пон Ное 01, 2010 8:53 pm

Vikingonbike написа:
THEZOGGO написа:Ae гадове :D да бяхте оставили малко баница и кекс, и за нас :bawling:
Отсега кандидатствам за съдия на зимното издание. :P :beer:

Що да мръзнеш бе приятелю, ще те взема в транспорта :D Возиш се и ядеш :rofl: :idea:

Аз тогава да се номинирам и аз, ако ще се возят така съдиите? :D
Защото така или иначе до тогава сигурно още няма да мога да карам... :(
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Ное 01, 2010 9:16 pm

Кога ще можем да видим пълно класиране? (не списък с участниците, не първите няколко места)
:beer: :beer: :beer: :beer:
(надявам се да съм последен в моята група!)
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот taurus13 » Пон Ное 01, 2010 10:30 pm

Хм...някак без да сме го искали, взе че стана това дето го бях предложил - яко дърт трасе с много кал и гняз. Виждам, че на всички им хареса - друго си е да финишираш така, че и майка ти да не мож те познае. При всеки приближаващ се участник към финала, всички се извръщат за да оценят по достойнство окраската и грима му - понякога пада голям смях. Аз продължавам да настоявам, следващата есен или пролет да има категория "Мръсници" и "Мръсни кучки" :evil:
Изобщо мисля, че формата трябва да се развива в посока забавление и зрелище за участници и зрители.
...
Интересно, за пръв път след организирано събитие форума не е пълен с упреци и мърморене - аз имам идея защо може да е така. Виновни са кюфтета, бирата, коняка, *екса на Милица :xx(: и пр. - когато на човек му пълен стомаха, той е доволен дори и да се изгуби :D , а като удари и два гълтока...щастието е пълно.
...
Данчо, страшни снимки си направил - отразил си настроението и духа на мероприятието.
...
Доба, ако Краси реши да организира подвижен Мадагаскар, няма начин Габрово да не е първо в списъка. Тогава, повече хора ще могат да опитат южните ви пътечки. Изобщо съм сигурен, че габровци, като най-известните зевзеци на БГ, биха спретнали едно особено забавлително Събитие.
...
Бялата ми фланелка, наистина никога вече няма да е бяла - Краси да преосмисли дизайна - бяла на кафяви точки е изключително устойчив на мърсотия десен. Като втора точка, да се пристъпи към разработването на прахът за пране "С.К.А."
...
Тия младите дето обраха челните места на ФР, браво на тях - друго си е, когато не започваш да се учиш на тази работа на 35+. - като станат на нашата възраст, пожелавам им още да карат с желание. :agree:
...
И на последно засега място - Мърдагаскара си плаче за два дена, особено летния - така ще има и вечерна програма.
...
Краси, това натръшканото на зимнияя плакат прилича на онова от фланелките на ЗЛЕ, ама зле умряло. :rofl:
Изображение
Изображение
Как ще се разберете сега за авторските права не знам.... :dontknow: :roll2:
Последна промяна taurus13 на Пон Ное 01, 2010 11:04 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 01, 2010 11:00 pm

И така ето моето видео от ФъъъР-то.

Първи линк е към компилацията която направих:

http://www.pinkbike.com/video/167803/

И понеже нещо видеото което направих за карането на Кроко, нещо не се е сглобило цялото с останалите, него го качих отделно:

http://www.pinkbike.com/video/167911/

Има и малко видео от ХС-то, него утре може би ще го кача.
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Ное 02, 2010 12:04 am

Наш'то ZLE отдавна е принесено в жертва на ЗЛЕ боговете :D
По-мъртво от това - здраве!!!

п.с.
За плаката има нещо много по-епично!
Изображение
А оставаха само 10 км.....
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот taurus13 » Вто Ное 02, 2010 12:09 am

Тая много арна бе Хамстер...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Ное 02, 2010 12:13 am

Има един много сериозен недостатък....
Не е моя ;)
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bokicha » Вто Ное 02, 2010 12:19 am

Аре аз да измърморя.... :D , то не мое толкоз па убаво само.
Абе, сериозно, форматът е замислен 'джъст фор фън', 60км и 2000м+...оКей, 'ма ние пропуснахме
купона за който се бяхме настроили, толкова много приятели на едно място и не успях да се видя с никой почети... :crap:
останах си само с опъването на каиша.... :boggled: , направо ви завиждам, като ви гледам на снимките, там на слънце...аху-ихи... :)
Сега ше кажете- този пък к'во се оплаква...ами и на мен ми бяха много сладки кифтетата ама не успях да им се насладя...
Другия път ше се пиша в бързи, в про ше карате вие.. :D
Мдам, мислете го в двудневен формат :agree:

Благодарности към всички виновници за осъществявнето на съБитието. Очакваме N2... :bigeyes:
:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот taurus13 » Вто Ное 02, 2010 1:10 am

Ето малко снимки и от мен...ФъР частта е отснета от кака ви Мира. :)

Бокич, Краси се опасяваше да не изядете всичките кифтета и затова ви наби 60км, та ега поизравни шансовете малко. За Уоутър няма шанс, но един Уоутър не може да изяде всички кифтета, пък и опита е показал, че след като спечели, обикновено отива да се мие и къпе, а не напада запасите. :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Aligatorя » Вто Ное 02, 2010 1:41 am

Добре че беше светената вода.. Да оцелеем на този як FR!
Чудесно трасе !
MTB-Club C.K.A
Аватар
Aligatorя

Рейтинг: 1211

Мнениеот bokicha » Вто Ное 02, 2010 7:36 am

taurus13 написа:Бокич, Краси се опасяваше да не изядете всичките кифтета и затова ви наби 60км, та ега поизравни шансовете малко. За Уоутър няма шанс, но един Уоутър не може да изяде всички кифтета, пък и опита е показал, че след като спечели, обикновено отива да се мие и къпе, а не напада запасите. :D

:D
Усетих, аз усетих, как ни го наби...четвъртит даже.
Четири пъти покрай кифтетата да минаваме и после- марш в калта да си играеш.. :xx(:
Чакай сега да ви кажа какво ми роди главата, пък вие ще кажете дали утрото било по- мъдро.
Може би не е нужно трасето за ПРОтата да е най- дългото и най- тежкото. Може да е същото,
ракетите ще могата да демонстрират скоростта си.. :) ...или да е стръмно и технично и нагоре и надоло, но да не е много по- дълго.
Всъщност може и да не ги делите на ПРО и БЪРЗИ на старта, ами да въведете нещо като ПРОцентометър.. :idea: Всеки който иска да се пробва редом
с най-бързите се записва с тях, и който успее се вмести в +30%/примерно/ от времето на най- бързият, бива удостсоен
с титлата ПРО/и награден с Габровски лавров венец/. Така званието ще е извоювано и на следващото съБитие
трябва да бъде защитено....нещо такова... :)
Ако решите, че е удачно да се пробва, тази идея ви я давам само срещу 4/четири/ кифтета и 3/три/ бири.. :beer:
:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Ное 02, 2010 8:00 am

От времената се вижда, че първите три ПРО са значително по-бързи от бързите : - ) Стартирахме късничко и съответно трябваше да се бърза за ФъР частта - другия път записването трябва да е организирано по-стегнато.

Та ПРО групата оправда званието си -> завъртя два пъти по-голямо разстояние за малко повече време.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот ivan_radev1 » Вто Ное 02, 2010 8:12 am

Да, Бокич, напълно си прав. От неделя насам си мисля, че в никаъв случай трасето на про-тата не трябва да бъде двойно по-дълго. Може да е същото, като на другите или удължено с макс. 30%.

Има резон в твоето предложение, но пък нали целта на категориите като "Бързи" и "Лежер" е и други хора, които иначе не биха имали никакъв шанс, да се почувстват победители. Т.е. целта е масовост, затова и в чужбина има категория "Хоби". Трява обаче да има някакъв стимул за хората, които се записват в най-високата категория, тъй като иначе всички след 4-то място в ПРО ще искат да са в "бързи", тъй като първите четирима "бързи" получават награда, а петият ПРО - не, дори да е по-бърз от тях.

Имаше подобна дискуия в темата за календара и аз си мисля, че най-добрият вариант е въвеждането на национална точкова система, като само ПРО да получават точки от всяко състезание и в края на годината да има класиране. Така ще е въпрос на чест да си в лигата на ПРО. За мен например би било от значение в края на дадена одина да видя, че съм да кажем сред първите 30 в цяла България и ще се стремя следващата година да съм поне 20-ти. Освен това трябва да се въведе и условието заелите челни места в дадена категория, задължително да преминават в по-високата, а последните в по-високата категория да получават право да се състезават в по-ниска.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот bokicha » Вто Ное 02, 2010 8:29 am

Тъй, тъй, съгласен съм и с двамата, имах впредвид да си има пак две групи/класирания и награди за всички,
но ако може да бъдата разделени на финала на база резултати... :) Аз примерно предпочитам да съм 4/5 сред най- бързите/протата/
от колкот първи при бързите, не мисля че наградите играят чак толкова голяма роля. Точки/мочки оставетте го това за състезанията,
какъв по- голям стимул за състезател от това да е по- близо до времето на първия, абе де да знам това ми дойде в главата сутринта по тъмно.
Просто ми се ще да се наблегне на забавлението, не на точки, класиране, награди... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот taurus13 » Вто Ное 02, 2010 8:47 am

Е...ееее Иване, спи се бре...категории, точки, годишни класации, UCI лицензи... - къде останаха кифтетата в цялата работа. За ПРО-тата съм съгласен с Бокича - по-стръмно нагоре и по-стръмно надоле и отделно мерене, ама да не кажат пък после, че са ги пратили на DH състезание. Освен това кифтета за ПРО може да станат про-големи. Само на един човек няма много да му хареса, че би карал по-малко, ама той нещо не бил съвсем човек :crazy: ....вий си го знаете. ;)
Освен това може да се въведе и категория "Ящни" там правиш обиколка, хапваш 2 кифтета с една бира и пак тичаш по трасето :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Ное 02, 2010 8:57 am

Кифтета ще са важна част от бъдещите МЪРДАГАСКАРИ.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот ivan_radev1 » Вто Ное 02, 2010 9:22 am

taurus13 написа:Е...ееее Иване, спи се бре...категории, точки, годишни класации, UCI лицензи... - къде останаха кифтетата в цялата работа.

Ми, те точките може да са под формата на кифтета. :beer:

Тъкмо така ще има уравновесяване на силите, защото най-бързите ще трябва да изядат най-много кифтета между обиколките и ще станат по-бавни. (Как се кара с 40 кифтета в стомаха? :rofl: )

П.С.: Само ако може част от кифтетата да са картофени, че някои хора не ядем от другите.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот lostrider@ » Вто Ное 02, 2010 10:59 am

Пийпъл, благодаря Ви от все сърце за перфектното изживяване! Благодаря Ви, че се наехте да организирате всичко това! Благодаря Ви за интересния формат, под който се проведе съБитието, така че да позволи участие на всеки желаещ! Благодаря Ви за доброто настроение! Благодаря Ви за калта! Благодаря Ви за кюфтаците и лютеницата! Не мога да кажа, че съм доволен, защото не е така. Аз съм простоооо :banana: .
Благодарско и на всички участници, без които нямаше да бъде същия купон.
Радвам се, че станах част от всичко това. Много беше арно, да знаете :beer:
Аватар
lostrider@

Мнениеот ko3er » Вто Ное 02, 2010 11:20 am

..я и аз да изкажа моите впечатления..
Най-напред искам да благодаря на Краси,всички С.К.А.тавки, Нашогрупци,Спонсори и въобще всички, които спомогнаха този МТБ Събор да се случи. Евала, че сте първите, които решихте да нарпавите нещо различно и интересно..

Като цяло трасето беше много добро. Кално, на места достатъчно стръмно както нагоре, така и надолу. Спускането почти до сеславци беше забавно и скоростно, с добра и многобройна компания, а катеренето обратно нагоре до намирането на правилния път се оказа не чак толкова лошо. Пътечката след това даряваше достатъчно адреналин за да забравя +10-те км от разходката до сеславци и обратно.Стигнах до старт финала, подкрепих се малко и тръгнах да правя милковото удължение. Не след дълго стигнах до дамата, която ни отклоняваше в началото на пътеката, поспрях да вдигна вилката и да смъкна седалката и тамън когато бях готов да тръгна зад мен се появи баце ви Вуте, потупна ме по гърба и рече нещо окуражително, което в бързината не можах да запомня. В този момент тръгнах надолу и се залепих плътно зад задната гума на Уоутър. Малко преди средата на спускането същият отби леко в дясно и леко намали с думите "you are faster, you are faster" и в този момент изцепих надолу с усмивка до ушите. След малко дойде момента, в който пътеката свърши, стигнахме пътя и Уоутър разбира се показа на какво е способен..За мен милковата пътека се превърна в истинско удоволствие, благодарение на Уоутър, който ме окуражаваше да карам на макс. След това на финала ми сподели, че когато ме е пуснал, карайки пред него не съм го бавил въобще, защото съм бил "a little bit faster on the rocks".Когато стигнах до финала и реших ,че няма смисъл да въртя втора обиколка, защото така или иначе съм много назад, само щях да изгубя ценно време за хапване, пийване, леко измиване на калта от венците и разглеждане на така чаканото ФР трасе.

Та стигнахме и до този момент. Тръгнах нагоре и като видях голямата скала накрая си казах " е тука ще е интересно". Като разгледах трасето до горе вече бях сигурен в това..
Реших да остана малко на трасето при скалите за да видя другите как се спускат, но това май се оказа не чак толкова добра идея. Заради това, че бях един от последните спуснали се както винаги ме няма по снимките и най-вече клипчетата(от целия фр имам 3-4 почти еднакви снимки). Явно хората с камерите са решили, че няма какво по-интересно да се случи и са ме пропуснали..А дори направих още едно спускане специално заради тях..(всъщност заради всички, които ме филмираха "първи си, първи си, ти беше най-бързия") .. Е в крайна сметка не бях най-бързия. Дали заради твърдото колело, дали (както каза Краси) заради по-задната стратова позиция, дали заради леката грешка, която допуснах в началото на скалите. Всъщност е без значение. Така или иначе съдбата не ми се усмихна най-накрая в нещо да съм първи..

Благодаря на всички за приятната компания и очаквам с нетърпение следващите М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р.И
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот kapitanblood » Вто Ное 02, 2010 11:26 am

@Бокич..Иване...прави сте,но това за някое друго състезание.... :D ,нашето е СЪбитиЕ... :agree:
Нашата идея,беше да се събере колкото може повече народ с колела,да бъде весело,интересно...и те така.
Категория ПРО,си беше много точна за вас...машини сте,както доказвате всеки път с появяването си..както и Вуте,Тошко Ангелов...нема друга категория за Вазе.... :D
Още веднъж Ви благодарим,за Участието .... :bowdown:
Безкрайно сме щастливи,че ви е харесало и искате СъБитие номер 2.... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот lostrider@ » Вто Ное 02, 2010 12:03 pm

kapitanblood написа:Безкрайно сме щастливи,че ви е харесало и искате СъБитие номер 2.... :D

...и три, и три!!!
Аватар
lostrider@

Снимки Вивело

Мнениеот marfi » Вто Ное 02, 2010 2:19 pm

Снимките на Иво, Ники и Кирето от Vivelo, може да дръпнете оттук
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Admin » Вто Ное 02, 2010 6:12 pm

На мен също идеята на Бойко ми се струва много добра! При положение, че основната идея в това каране е удоволствието, по-добре е трасето за бързи и П.Р.О. да не е различно. Дали ще се прави разделянето на участниците в тези две категории преди старта или след финиширането (например първите 10-15 души попадат в П.Р.О.), няма чак такова значение, по-важното е всеки да се наслади пълноценно на деня и на всички екстри, които предлага съБитието. Аз съм сигурен, че Уоутър например, като си направи бързо маршрута, ако му се кара още, просто ще го завърти втори път. Ако пък не, ще яде кифтета или ще оглежда FR трасето. :D
Защото този двоен маршрут по показатели наистина си беше достоен за сериозно състезание, а не за каране с приятели. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Reactor » Вто Ное 02, 2010 7:39 pm

То не,че остана много време за снимане,но каквото успях да уловя го споделям с гордост и удоволствие :beer:

СНИМКИ

ВИДЕО
Аватар
Reactor

Мнениеот kvelikov » Вто Ное 02, 2010 8:04 pm

Чета, анализирам.
Пак чета, пак анализирам... :D
Всички казвате по нещо ценно и със сигурност всеки следващ М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. ще е все по-изчистен откъм недоразумения!
Най-важното за мен е, че всички изказали се са харесали идеята на формата "съБитие" и искрено са се забавлявали.
Ако знаете колко кюфтета и хлебчета останаха... :banghead: А на всеки казвахме да хапва на воля...

Използвам, че тази тема е още "гореща" и пускам следното питане:
Има ли желаещи за джърси (DHили XC) на С.К.А., защото скоро може да пуснем нова поръчка. Надявам се цената да е 25 лв. и вместо името на байкъра, ще пише М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. Ако пък някой държи да му пише името, цената, която ще ни поискат е 30 лв.
Нека всеки, който иска джърси, да ми пише ЛС. :agree:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот vpravov » Вто Ное 02, 2010 9:12 pm

ivan_radev1 написа:
vpravov написа:За маркировката:
Към организаторите(Краси) - предварително подробно описание(google earth или подобно), а не на място, ще спести доста от проблемите, особено при ограничения ресурс от хора по разклоните! Вземи за пример публикуваните от Admin маршрути.

Предварително описание би облагодетелствало хората, които живеят наблизо и биха могли да тренират. А вчера имаше равен старт за всички. Доста колеги си мислеха, че щом карам с джърси на СКА, познавам маршрута, което изобщо не беше вярно. Малкото хора, които бяха виждали трасето, не участваха в състезанието.

Предварителното описание може да се пусне в деня преди мероприятието за да не дава възможност за трениране. Може даже да се пуснат и снимки от по-рисковите отклонения, направени при маркирането! Доколкото разбрах, голяма част от хората отклонили се към Сеславци, направо са се отказали от състезанието. Това надали им е направило преживяването по-малко забавно, но е по-добре да не се случва. :agree: Другия вариант е повече хора да се ангажират за постове, но това е можеби най-трудния вариант. Пак искам да благодаря на хората, които седяха по постовете. :bowdown:
Изображение
Аватар
vpravov

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания