Вело краштест (ADAC/Германия)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Вело краштест (ADAC/Германия)

Мнениеот PtD » Пон Ное 08, 2010 10:42 am

Plamen_EM написа:Но поне мога да слезна от колелото и да избутам композицията през бордюра,

След 20-30-тия път ще ти дойде нанагорно.

Аз моето хлапе си го пренасям в една раница за гръб. Пак не е идеално решение, но поне никъде не слизам; с малко повече внимание, няма проблеми.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Пон Ное 08, 2010 11:47 am

Подкарвал съм въпросното ремарке (без дете отзад, беше празно) и цялата композиция иска известно време каране, защото габаритите стават доста странни (не са неудобни - иска привикване). Като цяло се караше доста лесно и приятно, само не знам до колко е комфортно за самото дете. Иначе монтаж и такива ставаха лесно и бързо. Качването на тротоар ми направи впечатление, че ако се извършва бавно и не фронтално не е толкова трудно и става бързо без опасност от обръщане (все пак при мен нямаше товар, а той ще укаже влияние). Но като цяло на улицата, на която го тествах, нито един шофьор не си направи труда да се съобрази с факта, че съм с ремарке и бая се бутаха...

За финал - ремаркето е доста улесняващо и е лесно да караш с него, но по направена велоалея или безопасни улици с малко движение. Също така трябва да се предвидят и бая скорости, защото потеглянето ще трудничко в противен случай и добри спирачки за спиране за ремаркето. Все пак е направено за две деца с общо тегло 25 кг а общата маса е 40 кг с товар по написаното вътре на него... Иначе изглежда измислено добре за деца и стоманената тръбна конструкция изглежда добре за защита.

П.П. Става въпрос за ремаркето, продавано от Веломания.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот neilor » Пон Ное 08, 2010 2:35 pm

Преди години често карах децата отзад на багажника на велосипеда. Имах специална възглавничка. Само че движението беше по-друго, разстоянията бяха къси, а и акълът ми беше друг. Сега не бих го направил.

Виждал съм в чужбина, а и в България доста велосипедисти със столче зад седалката, както и един -два пъти и с подобна каляска.
Ако е по велоалеи и в паркове може всякак.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 2:18 pm

Ей така питам и после си отговарям! :) Да четат младите, че им предстои.
Ремаркето е уникално и изобщо няма място за съпоставяне със столчето. Естествено, едното струва 70 лева другото 470.
Детето се радва несравнимо повече.
Много по-добре караш колело с него, от колкото със столчето. Конкретно за мен, това със столчето си беше мъка.
По-лесно за монтаж.
Усеща се единствено по баирите.
Габаритите не са проблем.
Бордюрите се преодоляват, предимно с "аграрщина". :)
Проблем са падналите дървета ако си сам.
Има място за багаж.
Цената е височка, въпреки че на фона на това дето приличен велосипед започва от 2600 лева, 470-е за ремарке са резонни.
Конструктивно не е издържано на ниво, но пък е единственото с твърд под, което е много, ама много важно.
Недостатък му е явната непопулярност по нашите ширини, което те превръща в център на внимание.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Re:

Мнениеот Боян Бановски » Сря Ное 17, 2010 3:39 pm

mulltex написа:Тогава идва въпроса - изобщо бихте ли си превозвали децата с велосипед до детската градина?

Аз моя пич съм го возил на столче до градината и за него е изключително приятно и забавно. Имам късмета голяма част от маршрута да минава през парк. Останалата се планира внимателно за минимален досег с автомобилното движение, тротоари, подлези, малки улички. Но придвижването в София по този начин е изключително опасно и по тази причина вече се возим само в парка. Жалко, защото ако имаше по-безопасни условия, придвижването по този начин е много по-приятно и за него и за мен!
Аватар
Боян Бановски

Рейтинг: 2000

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 4:24 pm

Горното мнение ме навежда на мисълта, че е възможно да съм подвел някого. Ремаркето е удачно единствено и само за планина, паркове, градинки, велоалеи, малки квартални улички и т.н. Пресичане само до пешеходна пътека.
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот Stancho » Сря Ное 17, 2010 7:54 pm

Ако планината не е с асфалтирана алея като в парк - забрави. Поне на детето няма да му е никак комфортно...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Plamen_EM » Сря Ное 17, 2010 8:49 pm

:) Колегата не ми е проследил мисълта. Аз разказвам къде съм ходил с велосипед, ремарке и дете, а не изказвам предположения. Пътеките и черни пътища са перфектни! Да не споменавам, че моето дете се радва на слизанията от бордюри по особено жесток начин. Все пак сме в МТБ форум и ремаркето е закачено на такъв точно велосипед. :beer:
Аватар
Plamen_EM

Предишна

Назад към Общ форум