Един въпрос от новак

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Един въпрос от новак

Мнениеот rinti » Вто Ное 16, 2010 11:54 pm

Здвейте ! Първо, не съм сигурен дали съм уцелил раздела, ако не съм моля да бъда извинен и темата да бъде преместена, ако е нужно. Става дума че брат ми, който е на 12 заедно с негови приятели са се "зарибили" да ходят има направени в Хасково някакви скокове, нещо подобно, несъм ходил все още. Въпроса е че преди да мина на мотори преди няколко години имах едно Raleigh Oxford и му го дадох, като почетох малко информация из форума мисля че май въобще не е за това направено, аз си го бях взел за каране в града и някоя пътечка през гората за което ми вършеше идеална работа. Не вярвам въпросните скокове да са кой знае колко сериозни, но ще гледам скоро да ида да ги видя. Въпроса ми е че са му предложиви явно някакви по-големи рамка - Drag Climber като са му казали че е била по-добре и по-лека и т.н ама той лесно се връзва, но може и да е така не отричам. Въпроса ми е заслужава ли си такава подмяма и въобще другите части от Releigh-то ще станат ли на тази рамка ?

Поздрави ! :beer:
rinti

Рейтинг: 1200

Re: Един въпрос от новак

Мнениеот azze » Сря Ное 17, 2010 12:11 am

Здравей.
Като за начало няма да е лошо някога да отидеш с него да видиш къде и как кара.
Наистина Drag Climber е много по-добра рамка от сегашната му.По-лека е и е предназначена за скокове.
На въпросът дали си струва тази подмяна аз категорично бих казал "Не".Просто няма смисъл да местиш частите на Oxford,които са от нисък клас,на друга рамка.По принцип най-доброто решение в този случай е да се купи ново колело,но брат ти е на 12,което означава (ако съдя по себе си,като бях на 12),че много лесно може да му мине зарибяването. :D
Ако имаш възможност,може да му вземеш един Drag Climber Comp или нещо втора ръка,ако нямаш - оставяш го да кара това колело.Важно е да има каска на главата!
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Ное 17, 2010 12:18 am

azze написа:...брат ти е на 12,което означава,че много лесно може да му мине зарибяването...
...оставяш го да кара това колело...
Важно е да има каска на главата!

:agree:

ПП: Ако не е само моментно залитане на пролет мислите какво да взимате ;)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот rinti » Сря Ное 17, 2010 10:05 pm

Блогодаря и на двамата :agree: И аз като бях на тази възраст с приятелите колко хобита сменихме не е истина, така че няма да му позволявам да пипа нищо за момента, а ако мине определено време и тогава още има мерак, ще я мислим пак :)

:beer:
rinti

Рейтинг: 1200

Мнениеот yoanmilenkov » Сря Ное 17, 2010 11:06 pm

Гледай да не стане скейтър :rofl: а и да стане пак каска :agree:
NS Bikes Holy Guacamole
Аватар
yoanmilenkov

Рейтинг: 1114

Мнениеот rinti » Чет Ное 18, 2010 6:58 pm