Компютър

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Компютър

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Ное 21, 2010 10:13 pm

Здравейте! Понеже не съм много на ти със компютърния хардуер пък видях, че във форума ги има такива дето разбират, ми се върти един въпрос в главата. Ето тази машина http://plesio.bg/gotovi-konfiguratsii-c ... 80316.html дали си заслужава парите, ще я вземам като отделен компютър без монитор и всичките му работи и ще се приспадне ДДС-то, защото е към фирмата, въпроса ми е дали за тези пари мога да взема нещо по-добро или това ми е оптималното решение. Също и да попитам Intel Core i5 760 този процесор дали е duo или quad! :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Re: Компютър

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 21, 2010 10:16 pm

Абе вчера с едно приятелче обикаляхме из Технополис-Русе и видяхме нещо подобно, но някои от параметрите бяха по-кепави, затова цената беше леко по-ниска. Ама що той ми каза, че i5 е 5-ядрен процесор... :dontknow:
ЕДИТ: Явно той е бил в грешка. i5 го има в дву- и четири-ядрена конфигурация, зависи от модела. Ебати, докъде стигнали технологиите, като не се интересува човек... :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Ное 21, 2010 10:28 pm

А за този процесор имаш ли някаква идея колко "яйчен" е. :D
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот nofear921 » Нед Ное 21, 2010 10:38 pm

Първо поясни за какво искаш машината. Игри, мултимедия или офис. Второ определи бюджет. Винаги е по-евтино и лесно да събереш една машина част по част и да имаш избор сам да подбереш производителя и модела. Относоно процесора, това е 4-ри ядрен с 4нишки (има модели процесори с двоен брой нишки) който за игри е добър, въпреки малко ниската си честота.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот hitar_potar » Нед Ное 21, 2010 10:39 pm

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=48496
Според тая информация има 4 ядра. Има и изнесени другите му характеристики. А ако се поразтърсиш малко за сравнения, може и да успееш сам да си отговориш на въпроса заслужава ли си конфигурацията. Инфо из нета бол. Иначе най-лесния вариант е бате ти Антарес да се включи с едно мнение - той е луд компютърджия. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Ное 21, 2010 10:49 pm

Ами мене този компютър ще ми трябва за игри и за учене, нищо повече. По простата причина, че машината ми вмомента е най-гнусната щайга която можете да си представите, че сега използвам докато още съм с мама и тате да се сдобия с нещо. :D Таа да само за игри, учене и интернет. :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 22, 2010 10:18 am

KiD_WiTh_GuN написа:Въпроса ми е дали за тези пари мога да взема нещо по-добро
Да, може.
KiD_WiTh_GuN написа:или това ми е оптималното решение.
Не, не е оптималното решение. ( освен това в посочената конфигурация, липсва каквато и да било допълнителна информация, и не можем да знаем, какви са конфигурираните елементи в нея )
KiD_WiTh_GuN написа:Също и да попитам Intel Core i5 760 този процесор дали е duo или quad!
Както вече стана ясно Intel Core i5 760 ( последния от i5 700 серията, но не най-мощния ) е процесор с 4 физически ядра ( Lynnfield core ) ( за съжаление без поддръжка на Hyper-Threading заради което е и 4-нишков, вместо 8 ).
...
KiD_WiTh_GuN написа:само за игри, учене и интернет
Това е като да кажеш " ще карам предимно градско, понякога DH и малко XC ". :)
Компютър за учене и интернет, може да бъде и тройно по-евтин, но тъй като си написал на първо място игри, предполагам че за това ще го ползваш приоритетно.
А и със сигурност "компютър за игри" ще може да се ползва освен за игране и за другите две дейности.
Айде сега напши, каква е максималната сума, която са готови да отделят вашите, и ми напиши три игри които смяташ да играеш на новия си компютър.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 22, 2010 12:34 pm

Ами сумата е тази там към 1300-1400лв. игри нови, каквото се сетиш :D Като тръгнеш от новото NFS до новото CoD и MoH също така, се чака да излиза Fable 3 за компютър. :D Заради тъпият ми компютър още нямах шанса да разцъкам Assasins Creed но сега ще се случи, новият Prince of Persia и т.н. защото ако продължа да изреждам ще стане ебахти поста :D
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 22, 2010 12:55 pm

Добре, малко по-късно ще ти напиша примерна конфигурация за около 1400лв., защото сега имам малко работа, а и от сутринта не съм ставал от лаптопа.
Аватар
25thframe

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 22, 2010 12:58 pm

Няма смисъл да пишеш, обадих се сега на майка ми а тя вече поръчала........ :V: Няма значение както и да е, все пак много благодаря за указаната помощ. :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот Joker_Here » Пон Ное 22, 2010 1:24 pm

Човееек,за тея пари,ако знаеш как да си сглобиш сам комп-а,може да сглобиш 2-3 пъти по-добър комп... :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 22, 2010 1:53 pm

KiD_WiTh_GuN написа:Няма смисъл да пишеш, обадих се сега на майка ми а тя вече поръчала ...

Лоша работа, ако ти е поръчала готова конфигурация. Обади й се, кажи и да откаже поръчката и ще напишем оптималния вариант за парите.
Аватар
25thframe

Мнениеот fantom » Пон Ное 22, 2010 2:21 pm

А този компютър с 21.5 инчов монитор ли се продава ? :eyebrow: :idea:
spruld0g:п.п а предния шок с ква пружина е ?
Аватар
fantom

Рейтинг: 914

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 22, 2010 7:39 pm

25thframe написа:
KiD_WiTh_GuN написа:Няма смисъл да пишеш, обадих се сега на майка ми а тя вече поръчала ...

Лоша работа, ако ти е поръчала готова конфигурация. Обади й се, кажи и да откаже поръчката и ще напишем оптималния вариант за парите.

Обадила се е и поръчката вече била обработена и компютъра сглобен, нямало да стане да се откаже..... Надявам се все пак да не съжелявам от покупката.... Въпроса които ми се върти в главата е дали конфигурацията е зле, или просто може да се направи по-добро? :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот verk » Пон Ное 22, 2010 7:45 pm

Конфигорацията не е зле изобщо но може и по добра.Само дъното не се знае какво и да не се окаже някое скапано,но да се нядаваш да не е.Аз съм и5-750 обаче с 5850 видео карта и съм доста доволен.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот 25thframe » Пон Ное 22, 2010 8:13 pm

KiD_WiTh_GuN написа:нямало да стане да се откаже

Хе-хе, това със сигурност, не е така, ама айде. :)

KiD_WiTh_GuN написа:конфигурацията е зле, или просто може да се направи по-добро?

Не, не е зле ( ако е тази от линка, който беше посочил ), но да може да се направи по-добро.

verk написа:Само дъното не се знае

Да само дъното ... а паметта, хард-диска, захранването, DVD-то, охладителя на процесора ( BOX ли е окомплектовката, не е ли ), кой Sapphire 5770 1GB е вътре в кутията ( има поне три различни ) - все маловажни неща, описани повече от подробно.

KiD_WiTh_GuN като дойде машината, ако няма подробно описание с нея ( пък и да има ), пусни едно System Info през Everest или Aida64, за да видим, точно какво са ти купили. :)
Аватар
25thframe

Мнениеот Drag4o0 » Пон Ное 22, 2010 9:39 pm

Аз пък искам да попитам как да си клокна процесора-AMD SEMPRON 2600+ който пасва на един от най-старите цокъла-soket a!Дже на кънър страйк ми забива и като минимизирам пише, че CPU usgae-a е на 100%! :crazy: От РАМ-паметта не е(1ГБ) видеото ми е 256МБ.А дъното ми е GA-7N400 Pro2 :crazy:
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот did » Пон Ное 22, 2010 9:50 pm

Drag4o0 написа:Аз пък искам да попитам как да си клокна процесора-AMD SEMPRON 2600+ който пасва на един от най-старите цокъла-soket a!Дже на кънър страйк ми забива и като минимизирам пише, че CPU usgae-a е на 100%! :crazy: От РАМ-паметта не е(1ГБ) видеото ми е 256МБ.А дъното ми е GA-7N400 Pro2 :crazy:

Продай всичко това на някой, който работи в офис и си купи съвсем нов компютър. Този не подлежи на подобрение и не става за съвременни игри.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот deather » Пон Ное 22, 2010 9:58 pm

Едно време нямах проблеми с CS с подобен процесор, така че търси причината другаде.
Вградена видео карта? Омазана операционна система ?

@Автора - компютъра ще ти върши работа, като ти гледам изискванията, но с тази 5 годишна гаранция трябва да го носиш само при тях за всякакви операции свързани с отваряне на кутията ( почистване и т.н. ), иначе ти пада гаранцията.
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Ное 22, 2010 9:59 pm

25thframe написа:
KiD_WiTh_GuN написа:нямало да стане да се откаже

Хе-хе, това със сигурност, не е така, ама айде. :)

KiD_WiTh_GuN написа:конфигурацията е зле, или просто може да се направи по-добро?

Не, не е зле ( ако е тази от линка, който беше посочил ), но да може да се направи по-добро.

verk написа:Само дъното не се знае

Да само дъното ... а паметта, хард-диска, захранването, DVD-то, охладителя на процесора ( BOX ли е окомплектовката, не е ли ), кой Sapphire 5770 1GB е вътре в кутията ( има поне три различни ) - все маловажни неща, описани повече от подробно.

KiD_WiTh_GuN като дойде машината, ако няма подробно описание с нея ( пък и да има ), пусни едно System Info през Everest или Aida64, за да видим, точно какво са ти купили. :)

Окей ще пусна. :) Да се надявам, че е нещо добро, защото на брадовчед ми фирмата работят с тях и всичките им компютри са от там, и ми каза, че е много доволен. :agree: Ще видим дано и аз да остана доволен. :D
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот Drag4o0 » Пон Ное 22, 2010 10:06 pm

Windows-a е преинсталиран онзи ден.Видеото не е вградено.Asus AH3450 256MB DDR2 e видеото.Играта я игаря на 640х480 :xx(: :xx(: ама..Зомби МОД
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот Antares » Вто Ное 23, 2010 2:33 pm

Драгчо,
търси проблема другаде. За да клокваш - трябва да имаш желязно захранване и top performance компоненти. Ама ако си с някое Biostar дъно и жълта рам и някакъв Codegen за захранване - просто забрави. Клок се прави, когато имаш здрави части, за които допълнителното натоварване не е проблем. И трябва да се прави много с акъла си. Не е да кликнеш три пъти на някакви настройки и изведнъж машината ти да заработи като изтребител. Трябва да се съобразят множителите и тактовете на процесора с паметта, трябва успоредно да се променят настройки на процесор и памет и междувременно постоянно да се правят stress test-ове, за да знаеш, че това няма да вреди на системата ти. Демек - туй нящо не е за всеки. Ако ти се зарибява - в kaldata.com форумите има бая информация за тая тема. Ама ще иска да четеш, четеш, четеш. Или разбира се - да си платиш на някой, който може да го направи. И отново повтарям - на конфигурация от top компоненти. Тъй че - по-добре недей.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот nofear921 » Вто Ное 23, 2010 8:00 pm

Antares написа: Ама ако си с някое Biostar дъно...

Били ми казал като на пълен лаик, защо Biostar дъната не стават за клок? Старото ми TA790GX 128M клокваше страхотно и беше едно първите дъна с които ставаше номера за отключване на Phenom x3 до x4. За другото те поткрепям напълно, но ми е интересна гледната ти точка по този въпрос. :popcorn:
Последна промяна nofear921 на Вто Ное 23, 2010 8:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
nofear921

Мнениеот did » Вто Ное 23, 2010 8:04 pm

nofear921 написа:Били ми казал като на пълен лайк, защо ---

Не съм сигурен, но имам някакво предчувствие, че Antares на лайки не обяснява. Ето и причината: viewtopic.php?f=8&t=44128
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Ное 23, 2010 11:09 pm

Окей момчета, промяна в плана! От плесио нямат в наличност видео картата и дъното та ако искам мога да откажа поръчката. Чакам предложения, единственото условие е да е от български магазин и дори да го поръчам на отделни части да могат да ми го сглобят от магазина от който го поръчвам за да мога да си приспадна ДДС-то та лимита ми е 1400лв с ДДС за да ми излезе към 1100 без ДДС-то. Чакам предложения. :praying:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот nofear921 » Сря Ное 24, 2010 12:06 am

Изобщо не се чуди. http://iskampc.com/hardwarebg-hwbg-mp4460-750.html За 1400 това е най-доброто. Дори могат да ти клокнат машината, ако желаеш. Ето магазина: http://iskampc.com/
Аватар
nofear921

Мнениеот Alpina » Сря Ное 24, 2010 11:12 am

Само че той иска и монитор, и клавиатура и мишка и... да са в тази цена ;)
Инак не е лошо да гледа там, или да поръча да му направят конфигурацията там...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Ное 24, 2010 6:31 pm

Ми не явно не си разбрал. :D Само компютър съм писал още в първия си пост. :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот zax983 » Съб Ное 27, 2010 5:37 am

Ако това което вече си взел ти се стори слабо, продавай го и дай още някой лев отгоре, за перфектната машинка, щом имаш желание, а виждам и възможност ;)

На пример можеш да започнеш с някакво такова дънце: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540963

признавам ви, ако ми намерите игра която да не и стигат 196GB RAM или пък две такива ксеончета и т.н. ;)

то ясно че това дънце няма да можеш да го ползваш оптмално, но то нали това беше идеята :D

но какво точно ще му сложиш, вече наистина трябва да е твой избор... та ако ще се сглобява може би бх препоръчал sky.bg

П.П. Едно жокерче за всички, които им предстои да купуват PC: По-добре изчакайте януари, дори февруари... Та след 2-3 месеца няма да ме питате защо, а сега и да ви обяснявам... :santa2:
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот Alpina » Съб Ное 27, 2010 10:18 am

KiD_WiTh_GuN написа:Ми не явно не си разбрал. :D Само компютър съм писал още в първия си пост. :beer:

И какво стана накрая :nuts:
Взе ли това, което nofear921 ти препоръча?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Следваща

Назад към Други