проблеми със средното

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблеми със средното

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Ное 21, 2010 7:14 pm

Здравеите,така и така се наложи да свалим средното на DRAG CLIMBER 2009.Напъвахме го с всички сили но непомръдва.
Занесохме го в гумаджийно но и там с пистолет неможаха да го одвият.Някакви предложения имате ли какво да правим ? :dontknow:
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Re: проблеми със средното

Мнениеот SeSSion » Нед Ное 21, 2010 8:46 pm

Нали знаеш, че средното и от двете страни се развива към предното колело. Ако да- може да го пръснеш с ВД 40 и така да пробваш. Но не вярвам да се е спекло, по- скоро развивате грешно.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот NWD » Нед Ное 21, 2010 8:53 pm

Аз ти предлагам да отидеш на сервиз, щото като те гледам какво майсториш, май ще се наложи да си копуваш ново средно ;)
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот dragomir » Нед Ное 21, 2010 9:15 pm

Значи става на вапрос за тапата ,която даржи средното.Ние се опитваме да развием тази ,която е с обратна резба,но не става абсулютно с нищо.Аз мисля ,че е клеясало ,а пък и рамката там има удар. :dontknow: :dontknow:
Аватар
dragomir

Рейтинг: 983

Мнениеот verk » Пон Ное 22, 2010 9:35 am

Аз имах същия проблем с средното на климър 2009 и накрая 4 човека с два лоста успяхме да го отвием и кът го свалихме то беше разждясало.Такаче земете два лоста и така за по голямо рамо.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот bio » Вто Ное 23, 2010 12:17 pm

DEMON BOY 13 написа:Здравеите,така и така се наложи да свалим средното на DRAG CLIMBER 2009.Напъвахме го с всички сили но непомръдва.
Занесохме го в гумаджийно но и там с пистолет неможаха да го одвият.Някакви предложения имате ли какво да правим ? :dontknow:

ако говорим за средно тип касета ... погледни тук .... аз имах подобен проблем и загряването помогна. използвах мини газова горелка ... нагрявам ... пробвам, нагрявам ... пробвам. ето ти е мнението на bdz43r
bdz43r написа:Нагрях муфата на средното. Не съм мерил температура, но беше осезаемо гореща (не да се изгоря, но си беше гореща).
Това беше миналата година и не помня точно, но нагрявах или със спиртна лампа, или с газов поялник с приставка за горелка. Предполагам с пистолет за горещ въздух също ще стане, със сешоар не вярвам, но може да се пробва.
Преди това имаше два дни неуспешни опити, при които разчекнах два ключа 32.
След нагряването почти без усилие се отви.

желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот motobira » Сря Ное 24, 2010 10:14 pm

Пръзни с ВД-40 и изчакай.Пробвай!Ако не стане вземи подходящ болт и застопори клучът за оста на на средното(така ще се съсредоточиш към отвиване ,а не и към крепене на инструмента)Болтът е ф 10 ,но с по ситна резба от стандартната. С дълго рамо прилагаш контролирана сила(колелото трябва да е обърнато за по-удобно)(така ще използваш горната част на тялото по-ефективно)).

Загряването също е вариант,ако е лепено с Локтайт.Изненади от всякъде от производителите. За това разглобяването на всяко ново или втора употреба колело е задължително,за да потърсиш гаранция на време :agree:
А сглобяването на ново колело част по част препоръчително :D

Виж също дали не е ударена тръбата на средното движение и да блокира по някакъв начин отвъртане и.

п.цс. Моля,прилагайте адекватни снимки с добро качество. :beer:
motobira

Рейтинг: 1100

Мнениеот bio » Сря Ное 24, 2010 10:47 pm

motobira написа:Пръзни с ВД-40 и изчакай.Пробвай!Ако не стане вземи подходящ болт и застопори клучът за оста на на средното(така ще се съсредоточиш към отвиване ,а не и към крепене на инструмента)Болтът е ф 10 ,но с по ситна резба от стандартната. С дълго рамо прилагаш контролирана сила(колелото трябва да е обърнато за по-удобно)(така ще използваш горната част на тялото по-ефективно)).

Загряването също е вариант,ако е лепено с Локтайт.Изненади от всякъде от производителите. За това разглобяването на всяко ново или втора употреба колело е задължително,за да потърсиш гаранция на време :agree:

Виж също дали не е ударена тръбата на средното движение и да блокира по някакъв начин отвъртане и.

п.цс. Моля,прилагайте адекватни снимки с добро качество. :beer:

НА УМЕН ЛИ СЕ ПРАВИШ ?!? ИЛИ НА ШЕФ НА ЖИВОТА ...
всичко, което си написал е написано от потребителите преди теб !!! 3 пъти ли ще откриваме топлата вода ?!? НОБЕЛОВА НАГРАДА ЛИ ИСКАШ ЗА ТРЕТО ПОРЕД "ЩАСТЛИВО" ОТКРИТИЕ... и за чий ХУЙ ТИ Е СНИМКА НА СРЕДНОТО ?!?
ИМАШ ОБЩО 4 ПОСТА ... 3 от тях са във веломеханик и 2 ми бъркат в гъза ..
motobira написа:
apExa написа:аре бе хора моля ви :(

Ние да не сме животни,че така ни "говориш"?Ти ако се молиш за елементарни неща ,чудя се какво правиш за сериозните? :qright: :qright:

за какъв чеп ти трябваше да го пишеш това а ?!?
... момче вземи се в ръце, докато е време и спри да пишеш глупости ...
motobira написа:...
За това разглобяването на всяко ново или втора употреба колело е задължително,за да потърсиш гаранция на време :agree:
...

и въобще не си прави труда да ми отговаряш. ако искаш да помагаш на хората - помагай, когато можеш и знаеш как ... желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Назад към Веломеханик