Freeee Stickers

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот КапитанПланета » Съб Ное 08, 2003 4:51 pm

Jacket,
На повечето от нас байковете са си и без това "фабрично" доста нашарени, като при всеки си има някакъв стил. Готическия шрифт (ако мога така да го нарека) може да се кара с другите шрифтове по колелото. Например рамката на жена ми е боядисана в тъмно синьо, светло синьо и бяло и е Specialized (знаеш какъв им е надписа). Двата шрифта в такъв случай са несъвместими - става шаренджос. Един стикер така погледнат на плътен фон не дава ясна представа как ще изглежда до другите на рамката. Затова си мисля че е по-добре да е някакъв по-неутрален шрифт и да няма много арт елементи. "Семпло, стилно и четливо" според мен са основните изисквания. Иначе, ако рамката е дюз, твоят стикер си е екстра, но това е рядък случай.

Toyaga,
хареса ми предложението ти. Само "некои съображения" :
- шрифта е интересен, но при умаления вариант (нали ще има няколко размера) не знам дали ще е четливо, а това има значение
- стилизираните зъбчатки може да не са три, а една (пак от съображения за ясна картинка при малките стикери).

И да не кажете че е много лесно да се дава акъл - и аз се каня да предложа нещо, ама все не ми остава време... Свалил съм си няколко снимки на рамки и експериментирах директно върху тях, но засега не съм стигнал до окончателен вариант... Иначе идеята ми е 1:1 с тази на Admin.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот uha_rampage » Съб Ное 08, 2003 5:15 pm

a zashto podqvolite ne pi6e samo MTB-BG.com komu e nujno tfa otdolu?

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Съб Ное 08, 2003 8:12 pm

Би могло да изглежда и така...
[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/mtbbg.JPG[/img]

Get mad, then get over it.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MOD » Съб Ное 08, 2003 9:34 pm

Strahotna e ideyata za stikerite

Jacket - tova , koeto si napravil e mnogo hubavo, no 6rifta ne tryabva da e goti4eski, zashtoto shte stanat mnogo pretrupani ramkite ( ina4e mnooogooo luti fenove na Diablo ima, a [:p]:D:D )

Spored men tryabva da e s nyakakav mnogo prost shrift napisano - naprimer arial i pipnato malko v corel-a - spored en tova bi stoyalo navsyakade dobre.

"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот zazu » Съб Ное 08, 2003 10:15 pm

Abe Toyaga tva deto si go napravil mi haresva ama kato e krag niama da moje da se lepi navsiake. Primerno na ramkata niama da moje da se vijda cialoto. Shto ne probvash sashtia text da go slojish na niakva druga prodalgovata kartinka. Misla che moje da stane super iako:D Jacket i tvoito e mnoo iako i mislia che dori s toia shrift si e dostatuchno iasno. Nisto ne prechi da se napraviat niakolko razlichni nali?;)
zazu

Рейтинг: 1200

Мнениеот TheUndertaker » Нед Ное 09, 2003 6:22 pm

Ideqta vi e 4udesna . S koito sum karal ili me e vijdal znae ,4e po moq BAik ima Stikeri podobni na tezi koito vie iskate da si pravite , no ne reklamirat sait.
Ta preporu4vam vi da vzemete nqkolko A1 lista folio mislq 4e taka se vodi , v slu4aq nqma matrica dokolkoto mi obqsniha se pla6ta za mastiloto koeto se slaga , t.e pove4e cvetove pove4e pari po devel 6rif pove4e pari i tnt . Lista A1 folio e do 1 lev ot nego izlizat mnogo stikeri - a za cvetovete vie si znaete i dizaina :)!
BTW stikera ne e mnogo izdrujliv na TURKANE osven ako ne e glanciran otgore , taak 4e vnimavaite s liftovete ina4e pri dudar se naranqva ma pazi ramkata !
USPEH!

[b]nqma ni6to po ne6tastno ot 4ovek vqrva6t na sobstwenite si izmislici![/b]
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 10, 2003 12:23 am

Zazu, нещо такова?
[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/mtbbg%2001.JPG[/img]

Аватар
TOYAGA

Мнениеот kibikoff » Пон Ное 10, 2003 11:58 am

@ Toyaga

браво, много ми харесва така
.... мисля, че с това изкупи " греховете" си ..., НО да не започваме пак темата ..;):8D:

поздравления :D:D:D
kibikoff

Мнениеот did » Пон Ное 10, 2003 12:32 pm

[quote="TOYAGA"]

Zazu, нещо такова?
[/quote]

Toyaga, туй е сравнително скъпо и трудно се прави, защото изисква ТРАЕН ПЪЛНОЦВЕТЕН печат върху здраво прозрачно фолио. Но е възможно и много добро. Има стил!

Варианта на Jacket е значително по-евтин, защото е само с два непреливащи се цвята, които сравнително лесно се напасват и с някоя евтина технология за печат.

Undertaker, та те и фабричните стикери си се жулят. Може да ти е направило впечатление, но надписите по рамката, дето са ми ги наслагали от Спринт, само след 3 месеца каране са вече неприятно издраскани. Само че от тях не мога да си поръчам нови, а тези с MTB-BG човек би могъл да си ги сменя периодично.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 10, 2003 1:18 pm

[quote]Toyaga, туй е сравнително скъпо и трудно се прави, защото изисква ТРАЕН ПЪЛНОЦВЕТЕН печат върху здраво прозрачно фолио. Но е възможно и много добро. Има стил!

Варианта на Jacket е значително по-евтин, защото е само с два непреливащи се цвята, които сравнително лесно се напасват и с някоя евтина технология за печат.
[/quote]

Не е никак изключено да съм най-голямата гад на земята :D:D:D, но не вярвам досега да съм оставил някого тук с впечатлението, че мога да си позволя да предложа идея за нещо, което да не знам КАК, КЪДЕ и ЗА КОЛКО може да бъде реализирано.

Мисля, че в случая говорим за нещо с качеството на печата и трайността на фабричните лепенки по вилките на производители като MZ, Manitou, Fox и RS. В противен случай изобщо няма смисъл да се занимаваме с това, защото аз лично не бих залепил боклук (както като дизайн, така и като качество на изпълнението) на никоя моя движима или недвижима собственост...

Качеството на дизайна/стила в случая е дискусионен въпрос, подлежащ на одобрение от мнозинството – за момента считам, че броят на предложенията и feedback-ът са твърде недостатъчни за взимане на каквото и да било окончателно решение.

BTW: Качеството винаги струва пари...

Аватар
TOYAGA

Мнениеот КапитанПланета » Пон Ное 10, 2003 1:30 pm

[quote="TOYAGA"]

Качеството на дизайна/стила в случая е дискусионен въпрос, подлежащ на одобрение от мнозинството – за момента считам, че броят на предложенията и feedback-ът са твърде недостатъчни за взимане на каквото и да било окончателно решение.

BTW: Качеството винаги струва пари...
[/quote]

Mojesh li da dadesh niakakvi primerni ceni - da kajem za 100 komplekta stikeri (edin komplekt = dva golemi i dva malki = A5), suotvetno za pulnocvetno (tvoja variant) i 2 cviata (varianta na Jacket). Naistina predlojenieta i feedbacka zasega ne sa golemi, no nikoj ne ni goni. Az predlagam da si dadem niakakuv srok - naprimer 1 mesec za da izberem kakvo shte pravim, no niama da e zla da znaem gore dolu kakvi sa cenite predvaritelno. Oshte poveche, ako si v tozi biznes she mojesh da ni nasochish naj-dobre. Ima edna reklamna agencia TOYAGA - tova da ne si ti :D:D:D (govoria seriozno - vijdal sum reklami).

Sujaliavam za lipsata na kirilica - zakachil sum niakakuv tup keyboard manager ot MS Project 2002 Pro i ne moga da se otturva ot nego - vse mi skapva kirilizaciata...

КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот MOD » Пон Ное 10, 2003 1:44 pm

[quote="TOYAGA"]

Zazu, нещо такова?
[img]http://web.hit.bg/bigtoyaga/mtbbg%2001.JPG[/img]

[/quote]

Tova mnogo mi haresva .. i si mislya, 4e ako se napravi ka4estveno e stiketra, za koito govorim ( TOYAGA - pozdravlenia za dobriya dizain i spolu4livata ideya )
Spored men kolkoto i da ne e evtino, vseki ot nas bi si go pozvolil ... pone az taka smyatam

MOD

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 10, 2003 3:20 pm

[quote]Mojesh li da dadesh niakakvi primerni ceni - da kajem za 100 komplekta stikeri (edin komplekt = dva golemi i dva malki = A5), suotvetno za pulnocvetno (tvoja variant) i 2 cviata (varianta na Jacket). Naistina predlojenieta i feedbacka zasega ne sa golemi, no nikoj ne ni goni. Az predlagam da si dadem niakakuv srok - naprimer 1 mesec za da izberem kakvo shte pravim, no niama da e zla da znaem gore dolu kakvi sa cenite predvaritelno. [/quote]

Точно щото никой не ни гони в края на сезона, аз предлагам да поизчакаме малко с цените (не че е някакъв проблем да се сметнат), докато се появят повече предложения или повече мнения/съображения относно съществуващите.

Освен тва не е лошо и Adminа да се произнесе от гледна точка на сайбия. В крайна сметка сайта си е негов и гласът му е определящ.

Важно е да се уточнят и размерите, щото ми се струва, че не е сериозно да правим някви листа, от които всеки да си изрязва както може – щанцата няма да оскъпи кой знае колко продукта, щото формата е елементарна. Не знам и защо смятате, че кръглия вариант няма да се чете – всичко зависи от диаметъра на стикера и от диаметъра на тръбата на рамката, на която ще се лепи. Освен това е известно, че в кръг с даден диаметър можете да поберете повече, отколкото в квадрат, елипса, правоъгълник или каквато и да било друга фигура със същата площ. Моето предложение в тази насока е да има три размера и две форми – кръгла и елипсовидна. Което ще рече:

Малък размер – кръг с диаметър 4 см и елипса с дълга ос 6 см (за тънки тръби на рамките)
Среден размер – кръг с диаметър 6 см и елипса с дълга ос 10 см (за по-дебели тръби и други)
Голям размер – кръг с диаметър 10 см и елипса с дълга ос 16 см (за автомобили и други)

BTW Фирма с име TOYAGA действително съществува, но не е рекламна агенция :D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Ное 10, 2003 6:06 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]Mojesh li da dadesh niakakvi primerni ceni - da kajem za 100 komplekta stikeri (edin komplekt = dva golemi i dva malki = A5), suotvetno za pulnocvetno (tvoja variant) i 2 cviata (varianta na Jacket). Naistina predlojenieta i feedbacka zasega ne sa golemi, no nikoj ne ni goni. Az predlagam da si dadem niakakuv srok - naprimer 1 mesec za da izberem kakvo shte pravim, no niama da e zla da znaem gore dolu kakvi sa cenite predvaritelno. [/quote]

Точно щото никой не ни гони в края на сезона, аз предлагам да поизчакаме малко с цените (не че е някакъв проблем да се сметнат), докато се появят повече предложения или повече мнения/съображения относно съществуващите.

Освен тва не е лошо и Adminа да се произнесе от гледна точка на сайбия. В крайна сметка сайта си е негов и гласът му е определящ.

Важно е да се уточнят и размерите, щото ми се струва, че не е сериозно да правим някви листа, от които всеки да си изрязва както може – щанцата няма да оскъпи кой знае колко продукта, щото формата е елементарна. Не знам и защо смятате, че кръглия вариант няма да се чете – всичко зависи от диаметъра на стикера и от диаметъра на тръбата на рамката, на която ще се лепи. Освен това е известно, че в кръг с даден диаметър можете да поберете повече, отколкото в квадрат, елипса, правоъгълник или каквато и да било друга фигура със същата площ. Моето предложение в тази насока е да има три размера и две форми – кръгла и елипсовидна. Което ще рече:

Малък размер – кръг с диаметър 4 см и елипса с дълга ос 6 см (за тънки тръби на рамките)
Среден размер – кръг с диаметър 6 см и елипса с дълга ос 10 см (за по-дебели тръби и други)
Голям размер – кръг с диаметър 10 см и елипса с дълга ос 16 см (за автомобили и други)

BTW Фирма с име TOYAGA действително съществува, но не е рекламна агенция :D

[/quote]

кой кара с Шимано курбели, а? :D:D:D:D:8D::8D::8D::8D::8D:

Do, or do not - there's no try...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 10, 2003 6:17 pm

[quote]кой кара с Шимано курбели, а? [/quote]

Разкрит съм! :D:D:D Не държа непременно точно този курбел да бъде на емблемата, просто той ми беше под ръка - още не съм се захванал да го монтирам даже...

Аватар
TOYAGA

Мнениеот zazu » Пон Ное 10, 2003 8:10 pm

Toyaga, bravo mislia che dobre si go prerabotil;) Taka veche osven che izglejda krasivo e i prakti4no:o)
zazu

Мнениеот zazu » Пон Ное 10, 2003 8:11 pm

Toyaga, bravo mislia che dobre si go prerabotil;) Taka veche osven che izglejda krasivo e i prakti4no:o)
zazu

Мнениеот 4getcredo » Вто Ное 11, 2003 3:32 pm

Toyaga, na men towa syshto mi dopada. Syglasen sym i s razmerite. Dano da widim i oshte predloveniq!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Вто Ное 11, 2003 11:30 pm

[quote="TOYAGA"]
[/quote]

Първо искам да благодаря и на теб, и на Jacket, и на всички други, които евентуално ще направят предложения, както и на всички, които така активно взимат отношение по въпроса. :)
Аз вече казах, че не съм луд, та да имам нещо против.:D
Що се отнася до избора, както си рекъл, той ще е на мнозинството. В крайна сметка вие ще сте и основните потребители на стикерите (няма да ги ползвам за тапети, я!;):D), така че в случая не виждам по-добър начин за определянето на дизайна от гласуването. Но сте прави, че докато стигнем до гласуване, е хубаво да изчакаме още предложения или отзиви за настоящите, та в крайна сметка да разполагаме с готови и завършени проекти, от които да избираме.
Иначе, TOYAGA, и аз смятам, че последният ти вариант е най-практичен с оглед повечето рамки, но наистина и за кръглите може да се намери приложение, а и не пречи да има няколко вида стикери. :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот phipe » Чет Ное 13, 2003 9:53 pm

Mene ako pitate ako 6te se prawi taka i taka cvetno - ima kwo pove4e da se jelae.Nqma nikwa pri4ina da e tolkowa semplo i iz4isteno.(abe hora ne ste li vijdali stikeri po magazinite)Na men li4no varianta s goti4eskiq stil bukwi mi haresa no 6tom se opasqvate 4e 6te vi se pretrupat ramkite...

Drugiq variant e da e samo nadpis "MTB-bg" kato lepenkite na B.A.S. oba4e togawa 6te e ednocvetno.
All In The Name Of Riding Free!
phipe

Рейтинг: 1252

Мнениеот MOD » Пет Ное 14, 2003 3:46 pm

[quote="Admin"]

[quote="TOYAGA"]
[/quote]

Първо искам да благодаря и на теб, и на Jacket, и на всички други, които евентуално ще направят предложения, както и на всички, които така активно взимат отношение по въпроса. :)
Аз вече казах, че не съм луд, та да имам нещо против.:D
Що се отнася до избора, както си рекъл, той ще е на мнозинството. В крайна сметка вие ще сте и основните потребители на стикерите (няма да ги ползвам за тапети, я!;):D), така че в случая не виждам по-добър начин за определянето на дизайна от гласуването. Но сте прави, че докато стигнем до гласуване, е хубаво да изчакаме още предложения или отзиви за настоящите, та в крайна сметка да разполагаме с готови и завършени проекти, от които да избираме.
Иначе, TOYAGA, и аз смятам, че последният ти вариант е най-практичен с оглед повечето рамки, но наистина и за кръглите може да се намери приложение, а и не пречи да има няколко вида стикери. :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
[/quote]

Zna4i moje bi e doshal 4asat da poglednem cenovite varianti :?:

MOD

Мнениеот Darth Vader » Съб Ное 15, 2003 12:20 am

Ето и от мен едно предложение:):
[img]http://www.mtb-bg.com/personal/stiker_2.jpg[/img]
Правя уговорката, че това е работен вариант, т.е. недоизпипан. Чудя се дали да не го направя и с черни контури на бял/сив фон.:?:
Darth Vader

Мнениеот Darth Vader » Нед Ное 16, 2003 10:55 pm

Или така?
[img]http://www.mtb-bg.com/personal/stiker_3.jpg[/img]

:8D:
Darth Vader

Мнениеот uha_rampage » Пон Ное 17, 2003 12:24 am

Az napravih svoq izbor - Stikerite na Jacket!:8D:

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Windstream » Пон Ное 17, 2003 2:41 am

@Darth Vader:
Първото ти предложение страшно ми хареса, при второто надписа не се вижда много ясно. Пък и си мисля че черен стикер с бели фигурки и сиво-син надпис може да се сложи на всякакъв цвят рамка.

[b][color=red]Murrrrr... MIAAAU![/color][/b] :^:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот 4getcredo » Пон Ное 17, 2003 11:02 am

Na 4erna ramka trudno shte se wivda, a na bqliq fon werno che ne se otlichawa dobre nadpisa, kojto trqbwa da e akcenta spored men, inache mi dopada, no trqbwa da se doizpipa, kakto sam otbelqza awtora :D
Go for it!
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Пон Ное 17, 2003 3:51 pm

Един малък бъзик :D:8D:
[img]http://www.seal-bg.com/img/mtb-bg_logo_distort.jpg[/img]

не е сериозно предложение!!!!
the home of all bikestars!! :D:8D:;)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Jacket » Пон Ное 17, 2003 4:17 pm

Олеле като го гледам тоя баир и се като се сетя кво сме правили там...

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Мнениеот MOD » Пон Ное 17, 2003 10:21 pm

:D:D:D:D:D

MOD

Мнениеот screamBoy » Пон Ное 17, 2003 11:16 pm

кръглите лепенки са подходящи за челната тръба, за по каската и за нашивки !
елипсовидните - за навсякъде другаде :))
аз лично на тениска бих си сложил само кръгла лепенка, като тази на TOYAGA дори ми се струва чудна

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум