Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Значи в областа на задния амортисиор е проблема. Като го натисна се получава едно скърцане за което се чудя да ли е от броните или от механиката . Питам се дали с едно смазване на всички части ще се управи ?
Преди имах рамка Sprint Camel, скърцането спираше след почистване с WD-40 и смазване с грес. Та пробвай да смажеш всички стави на окачването, най-вероятно ще се оправи
Обясни си какво представлява скърцането... кога се появява, в какви обстоятелсва, кое по-точно създава този шум. Тогава би могъл да си обясниш, че скърцането при теб ще е "константно явление" т.е. постоянно Единственото решение ще е с лубриканти и ще е временно.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Ами беше от втулките (всичките) .Някои смених други смазах но се указа и от броните на жилата . Благодаря за съвети на всички и на всички които прочетоха моята тема и се опитаха да ми помогнат . Отново благодаря . Скърцането спря (поне от амортисьора и .......) .
Колега не е ти от амортисиора а долу там където те съединяват 2-те части на рамката вземи малко масло ии напълни отворчето където е над болта за захващане на на 2-те части .. с масльонката полеи ето тук >>> http://kachi-snimka.info/images/arx1290951711m.JPG .......... дано съм ти помогнал
за да го намаже с грес трябва да разглабя 2-те части на колелото ,защото няма как грестта да проникне в каналчетата ;] пък и аз от 1 година и няколко месеца си караам само с маслото ...... ии не съм чувал да скърца , Но ако иска да му е по трайно и ако му се занимав да разглабя и маже с грес ;]