Посъветвайте ме какъв Х да си купя.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Посъветвайте ме какъв Х да си купя.

Мнениеот twise » Пон Ное 22, 2010 3:27 pm

Здравейте.Незнам дали темата ми е точно за тук,чудех се дали да не я пусна в раздел "Купувам...",но аз не съм тръгнал да купувам,ами само да ви помоля за съвет. :praying:
Та въпросът ми е следния.Можете ли да ме посъветвате какъв бмх да си купя,защото отскоро се зарибих на тая тема и нали знаете...един младеж от жсичко трябва да опита. :eyebrow:
Почти на 15г съм, 176-7 (някъде там) см. и около 63 кг. и искам да си купя бмх, който да го карам най-вече по града.Изискванията са да не е много скъп, защото все пак с него ще се уча, не съм станал професионалист за по-скъпите модели :D . Още нещо...От Благоевград съм и тук незнам къде продават бмх-ове като "mongoose" и тн. , ами само на Драг, а те май не са много сполучливи. Та ако можете да ми кажете и бмх, и мястото от където да го закупя...цена няма да имате.
twise

Рейтинг: 1218

Re: Посъветвайте ме какъв Х да си купя.

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Ное 22, 2010 6:56 pm

Ако имате дилър на Драг в Благоевград си поръчай една Mirra
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот twise » Пон Ное 22, 2010 7:17 pm

EccentricMOTION написа:Ако имате дилър на Драг в Благоевград си поръчай една Mirra

Мерси за предложението,но 690лв... :D Искам да е нещо по-евтино, не за друго, ами просто тва колело ще ми е докато свикна с некои номерца...после ще си купувам от по-скъпите.
twise

Мнениеот quinnie96 » Вто Ное 23, 2010 12:51 pm

Сега ще вали сняг, ще е гадно времето и ще вали... За къде бързаш? Да си хвърлиш парите ли?
Събери още някой лев - от Нова година, от Коледа...
quinnie96

Рейтинг: 1281

Мнениеот twise » Вто Ное 23, 2010 1:12 pm

quinnie96 написа:Сега ще вали сняг, ще е гадно времето и ще вали... За къде бързаш? Да си хвърлиш парите ли?

Не че бързам...просто съм решил в скоро време да си взема.Времето не ми е проблем.За пари - най-лесно ми е да взема от наще още 3-400лв и да си взема някъв хубав и скъп бмх,но както казах за сега искам нещо дето не е скъпо,но да ми е полезно при ученето на трикове като оли и т.н. На мен ми взе окото Mongoose Menace.Той не е ли някъде около 400лв?И добър ли е? Ако знаете някой точен за целта ми Х... :peace: :beer: :D
twise

Мнениеот quinnie96 » Вто Ное 23, 2010 1:33 pm

twise написа:
quinnie96 написа:Сега ще вали сняг, ще е гадно времето и ще вали... За къде бързаш? Да си хвърлиш парите ли?

Не че бързам...просто съм решил в скоро време да си взема.Времето не ми е проблем.За пари - най-лесно ми е да взема от наще още 3-400лв и да си взема някъв хубав и скъп бмх,но както казах за сега искам нещо дето не е скъпо,но да ми е полезно при ученето на трикове като оли и т.н. На мен ми взе окото Mongoose Menace.Той не е ли някъде около 400лв?И добър ли е? Ако знаете някой точен за целта ми Х... :peace: :beer: :D

Ами направи го, вземи пари, ако можеш, защото като пробваш няколко пъти 180, на монгууса задната главина ще стане на сол... ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО, ще хвърляш яко пари по него и ще се чупи.
По-добре вземи нещо читаво да нямаш проблеми!
Защо изобщо искаш съвети от форума, като не ги слушаш?
quinnie96

Мнениеот twise » Вто Ное 23, 2010 1:53 pm

quinnie96 написа:
twise написа:

Ами направи го, вземи пари, ако можеш, защото като пробваш няколко пъти 180, на монгууса задната главина ще стане на сол... ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО, ще хвърляш яко пари по него и ще се чупи.
По-добре вземи нещо читаво да нямаш проблеми!
Защо изобщо искаш съвети от форума, като не ги слушаш?

Кой е казал,че не слушам? :D Просто казвам,че не ми се хвърлят много пари за начален Х. Искам да дам около 400 лв може би...след време ще си купя със сигурност по-скъп.И да разбирам,че този монгоосе няма да ми свърши работа,така ли? А и също видях един Х на Vivelo http://www.sportdelivery.com/catalog/product_info.php?products_id=6925 . Можете ли да ми кажете дали е добър за намеренията ми,защото ми се струва бая евтин.
twise

Мнениеот misho_g » Вто Ное 23, 2010 7:19 pm

Бъди сигурен че ако си купиш тва вивело или драг или тем подобни ще си хвърлиш парите на вятъра. Тези колелца не са тва което ти трябва. В тях няма едно читаво нещо, помисли за нещо втора ръка или се зареди с търпение докато се сдобиеш с повече пари и си вземи нещо дето става наистина за каране. В противен случаи ти гарантирам че нито ще караш нито ще си доволен.
misho_g

Мнениеот twise » Вто Ное 23, 2010 7:54 pm

За Viveloto просто питам.И все още не съм разбрал дали Mongoose Menace е добър :D
twise

Мнениеот Joker_Here » Сря Ное 24, 2010 1:50 am

Пич,какво се хилиш?Казаха ти го хората:Ако си вземеш Х за 300-400 лева,частите по него ще са боклуци който ще почнат да се надпреварват кое първо да се счупи.Защо да не си спестиш,счупени части,ходения по сервизи и такива мизерии,и не изчакаш и да си вземеш хубав Х? :dontknow:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот quinnie96 » Сря Ное 24, 2010 2:38 pm

Joker_Here написа:Пич,какво се хилиш?Казаха ти го хората:Ако си вземеш Х за 300-400 лева,частите по него ще са боклуци който ще почнат да се надпреварват кое първо да се счупи.Защо да не си спестиш,счупени части,ходения по сервизи и такива мизерии,и не изчакаш и да си вземеш хубав Х? :dontknow:

Еми аз какво му казах? Още хора какво му казаха? Същото.
Кво се хабите да му обяснявате, като той вече е решил да си вземе МОНГУУС...
quinnie96

Мнениеот twise » Сря Ное 24, 2010 3:34 pm

Не, всъщност още нищо не съм решил.Просто този монгуус ме кефи...Но мисля да събера още пари и да си взема KHE Triple Threat, но за него (ако искам сам да събера парите си) ще ми отнеме да събера парите ще ми отнеме няколко месеца.Другият вариант е пък да си взема Mongoose Subject, който не е много скъп.А по разни чужди сайтове гледах х-ове на HARO...сториха ми се доста евтини, а гледам, че някои ги хвалят за начално колело.Можете ли да ми препоръчате някое HARO и да ми кажете дали то или някое от тези х-ове дето съм казал е по-добър? :beer:

ЕДИТ: Относно KHE Tripple Threat - имах предвид KHE Tripple Threat "LT" , защото има и други модели като "PRO,AD,ST", които са с доста по-различни цени :)
twise

Мнениеот quinnie96 » Сря Ное 24, 2010 3:53 pm

twise написа:Не, всъщност още нищо не съм решил.Просто този монгуус ме кефи...Но мисля да събера още пари и да си взема KHE Triple Threat, но за него (ако искам сам да събера парите си) ще ми отнеме да събера парите ще ми отнеме няколко месеца.Другият вариант е пък да си взема Mongoose Subject, който не е много скъп.А по разни чужди сайтове гледах х-ове на HARO...сториха ми се доста евтини, а гледам, че някои ги хвалят за начално колело.Можете ли да ми препоръчате някое HARO и да ми кажете дали то или някое от тези х-ове дето съм казал е по-добър? :beer:

ЕДИТ: Относно KHE Tripple Threat - имах предвид KHE Tripple Threat "LT" , защото има и други модели като "PRO,AD,ST", които са с доста по-различни цени :)

KHE Triple Threat LT не е зле.
П.П. - AM, LT, PRO :D
quinnie96

Мнениеот twise » Сря Ное 24, 2010 3:55 pm

ОК.Ами някакво предложение и/или мнение за харото?
twise

Мнениеот quinnie96 » Сря Ное 24, 2010 3:56 pm

Здраво и тежко.
quinnie96

Мнениеот twise » Сря Ное 24, 2010 4:05 pm

quinnie96 написа:Здраво и тежко.

Значи за сега най-добрият избор остава KHE-то ли?
Няма ли някое по-лекичко харо на по-ниска цена от KHE-то, че... :crazy: нещо 600лв не ми се дават за начало.
twise

Мнениеот Mityata » Чет Ное 25, 2010 12:04 pm

За бюджета който имаш, най доброто което можеш да си вземеш е нистина HARO
наистина са здрави, повечето модели са Хром- мо,
и с капсоловано средно движение, хубави курбели...
тежко? 14 кг за колело от такъв клас и за тези пари не мисля 4е е проблем, пък ако искаш по леко колело няма да намериш за под 7-800 лв и те пак няма да са най леките еми ще са около 11 - 12 кг
другото което е 4е Haro са съвместими с всички по - нови БМХ части, които излзиат на пазара , както и по - скъпите колела, доколкото за монгоса ще се озориш докато си намериш преходници и лагери за средното ако ти строши...
разгледай ги на този сайт, http://velocity.bg/index.php?route=prod ... urer_id=17 ако имаш път към софия и имаш време може да се разходиш и до магазина има много решения... тамън ще разгледаш и колелетата може и да ги пробваш :peace:
Mityata

Рейтинг: 1175

Мнениеот twise » Чет Ное 25, 2010 12:52 pm

Мерси много.Вече реших, че ще е Haro F2 или Haro Forum.А кое според вас е по-добро?Щото разликата в цената е само около 50лв.
twise

Мнениеот quinnie96 » Чет Ное 25, 2010 2:33 pm

twise написа:Мерси много.Вече реших, че ще е Haro F2 или Haro Forum.А кое според вас е по-добро?Щото разликата в цената е само около 50лв.

Може би FORUM по ми харесва. Мисля, че тука вече е до вкус...
Haro наистина е добър избор, защото ще се учиш без да ти се чупи. Лично аз с Haro съм дропвал от 1.50 и не мърда.
Добър избор е.
quinnie96

Мнениеот twise » Чет Ное 25, 2010 2:40 pm

Мерси."Въпрос на вкус" - тва значи, че който и от двата да избера няма да сгреша ли?
twise

Мнениеот quinnie96 » Чет Ное 25, 2010 2:44 pm

Ми общо взето - да. "Forum" май е от тази година модел, та сигурно за това е с 50лв по-скъп.
Абе, и да не е, не вярвам чак такава разлика да има в тея 50лв.
quinnie96

Мнениеот CaXky » Нед Ное 28, 2010 4:47 pm

По-добре земи Khe Maceto AM(видях го в баикцентър) , защото е с 25т венец и с 9т касета.

А Харо не е добър избор , защото тежат супер много и рамките им са сууууупер късите и няя ти е удобна...
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот twise » Нед Ное 28, 2010 10:59 pm

CaXky написа:По-добре земи Khe Maceto AM(видях го в баикцентър) , защото е с 25т венец и с 9т касета.

А Харо не е добър избор , защото тежат супер много и рамките им са сууууупер късите и няя ти е удобна...

То хубаво е колелото дето ти ми го препоръча, но взех много да подскачам с цената... :D 690лв не ми се дават за начало.До рожденият ми ден (19 февруари) остават почти 3 месеца и до тогава включително сигурно ще разполагам с около 600лв.Наще като ми дадът например 200 - 800лв.Хубаво де, но виж, че ако искам скъпо колело ще изчакам малко и ще взема, но не ми се дават толко пари за първо колело...Иначе мерси за предложението. :beer:
twise

Мнениеот CaXky » Нед Ное 28, 2010 11:00 pm

Ако събереш 800лв по-добре сглоби 1 колело на части ;) ;) :)
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Мнениеот twise » Нед Ное 28, 2010 11:06 pm

Ясно, но пак казвам НЕ ми се дават много пари като за начало.По-нататък , ако ми провърви в тоя спорт ще зимам вече от по-скъпите.За сега искам нещо простичко, което е хем евтинко, хем да не се счупи от първия трик (независимо какъв е той) . :D
twise

Мнениеот quinnie96 » Пон Ное 29, 2010 1:53 pm

twise написа:Ясно, но пак казвам НЕ ми се дават много пари като за начало.По-нататък , ако ми провърви в тоя спорт ще зимам вече от по-скъпите.За сега искам нещо простичко, което е хем евтинко, хем да не се счупи от първия трик (независимо какъв е той) . :D

E нема такъв!
Като не ти се дават пари - ми не карай бмх?! :P
quinnie96

Мнениеот twise » Пон Ное 29, 2010 2:30 pm

Ми нали тези колела дето са изброени в по-горните постове са читави като за начало,а пък са около 450лв.
twise

Мнениеот CaXky » Пон Ное 29, 2010 9:21 pm

Тва харо е супер гадно тежи 15кг , немоеш да научих оли и тия тяхните сеадлки кат въртиш педалите краката ще ти се удрят в седалката и якото курмило-земеш да се изгърбиш
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Мнениеот twise » Вто Ное 30, 2010 10:17 am

Еее...отказа ме от него :D . Сигурно ще почакам поне Нова година да мине, тогава ще имам повечко пари.
twise

Мнениеот quinnie96 » Вто Ное 30, 2010 12:56 pm

twise написа:Еее...отказа ме от него :D . Сигурно ще почакам поне Нова година да мине, тогава ще имам повечко пари.

И трябваше 30 мнения по въпроса, за да го осъзнаеш?
quinnie96

Следваща

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X