Drag Junk

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Drag Junk

Мнениеот caspar » Вто Ное 30, 2010 6:14 pm

Нещо не ми харесва какво се пише в тази тема. Не разбирам много от стрийт, но поназнайвам нещо от колелата.
Сравнявате рамки в един ценови клас - разлика от 20-50 лв. няма никакво значение. Като гледам другите продукти на Дартмур и НС веднага се виждат евтините тайвански производители, които произвеждат за още може би стотици други подобни марки (не казвам, че не са качествени - просто са евтина конфекция, от която и аз бих продавал :D ) Коментари да се избере "българското" или не са излишни и са смешни. Няма да казвам кое е по-добро защото са сходни (даже и като геометриа). Но ДРАГ са направили рамка с високо качество, която може да сглобиш както искаш!
В брейк съм виждал доста хора да карат по филмчета предимно на 24' гуми (ако не се лъжа другите производители предлагат рамки 24' само с в брейк - сигурно защоте не се кара вече с тях). Чудил съм се защо, не знам дали е заради теглото, но е факт! С Джънка може да си променяш велосипеда както искаш и за хора, които не са на ясно какво точно искат - имат голяма свобода.
подсилките са върешни

Не следя тенденциите при стоманените рамки, но за първи път чувам за вътрешни подсилки. Поне при алу рамките няма такова нещо или е доста рядко и ми е малко странно, най-вероятно е поредният маркетинг. Може и да греша, не съм го проверявал и малко ме интересува.

Не вярвам Сашо да ми похвали Драг или друга марка или да каже нещо лошо за Дартмур - все пак ги внася!

в момента Мартин кара новия RAM 4x

За това май само ти знаеш. Трябва да му кажеш на Марто, защото все още си мисли, че кара ДРАГ. Моля те - не пиши повече глупости.

Не пиша за да хваля ДРАГ или да оплювам други марки. Не пиша и като човек от ДРАГ, просто си казвам мнението. Не ми харесва как мислите и колко сте наивни. Има много неща, за които не знаете, не им обръщате внимание, бегло вярвате или ги взимате за пълна истина.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Вто Ное 30, 2010 7:04 pm

just4fun написа:
Teodor40 написа:
А относно bf и Мартин Марков:
1. не му ги подаряват тези рамки
2. маниак е на тема тегло и е давал луди пари за няколко грама надолу
И въпреки тези 2 неща е избрал Драг-а. Явно си има причина.

Тц. ДО колкото си спомням Мартин е тествал рамката. Как ще я тества без да му я дадат поне за няколко месеца. + това той е в Драг раЦинг. Какво очакваш да кара, дармуур ли?

Марто беше доволен, колко и дали я е плащал не знам :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот caspar » Вто Ное 30, 2010 7:19 pm

Забравих да кажа за това:
Вече НИОКЙ не ползва скорости - всички карат сингъл спийд

Никъде не виждам ухо за "скорости" - рамката е за сингъл!

П.П. http://screambikes.eu/ramka-drag-junk.html
На мен въобще не ми изглежда грозна! Даже заварките са страшно направени - все едно е титан. Чак се замислям дали да не си сменя клаймъра ;)
Аватар
caspar

Мнениеот quinnie96 » Вто Ное 30, 2010 7:49 pm

Значи ти би дал близо 600лв за тази рамка, така ли?
Аз лично, честно да си кажа, не бих!
quinnie96

Рейтинг: 1281

Мнениеот CrateEngine » Вто Ное 30, 2010 8:03 pm

Pupinator написа:...възможност за настройка на позицията на ухото за обтегача....
Pupinator OUT :combust:

В тази връзка е коментара ми за "скоростите"

Модерните рамки 24" ползват U-brake, не V-brake стандарт :beer:
Вътрешните подсилки вече няколко години се използват при стоманените рамки (справка NS Bikes)

Не веднъж съм препоръчвал при правилно зададен въпрос на някой съфорумец да си вземе NS например (това във връзка, че правя "АЛАХ, АЛАХ" само на Дартмуур)
И все пак всички, които пишат само хубави работи за рамката Junk, са от отбора на Драг :beer:

Мир и любов по света :beer:
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Мнениеот caspar » Вто Ное 30, 2010 8:19 pm

Ушите са същите. Не ги следя тия спирачни, но това май са така наречените "кантарни".

За вътрешните подсилки ти казах, че това е маркетинг - мисли си, че са по-добре.

Не знам дали си препоръчвал НС пред Дартмур.

Пишем само ние, защото друг май няма такава рамка. Като някой си купи нека сподели впечатленията си.

Не оставай с впечатление, че се заяждам, но не съм съгласен с теб!
Аватар
caspar

Мнениеот Pupinator » Вто Ное 30, 2010 8:47 pm

CrateEngine написа:
Pupinator написа:...възможност за настройка на позицията на ухото за обтегача....

В тази връзка е коментара ми за "скоростите"....

В тази връзка ви казах да посетите http://www.dragbicycles.com за да не съм голословен - но никой май не си е направил труда.

Относно спирачките - би ли ми казал каква е разликата (в структурно отношение на рамките) при монтажа на В-Брейк и U - Брейк?

http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот just4fun » Вто Ное 30, 2010 8:50 pm

Аз лично уважавам труда на Драг да създадат рамка. Все пак не е малко работа, а и в България не са най-добрите условия за това.

Ако става за въпросТ, ако аз си вземам две идентични, като характеристки и здравини рамки бих предпочел Българската дори и по-скъпа /стига да не е огромна разликата/.
--

Не вярвам рамката да е еднакво удобна и с 24 и 26 гуми. Нито вярвам, че цената от почти 600 лева е реална.

ТОва, че ДАртмуура изглеждало "евтино" и "тайванско" за първи път го чувам. Дори и да приема, че рамките се правят в тайван, това не значи, че са некачествени. Има си контрол на качеството и тн. Още повече, че ако не бяха хубави нямаше да се продават, а така като гледам тая година дори са разширили каталога си с нови продукти!

:popcorn:
just4fun

Рейтинг: 1200

Мнениеот dragon233 » Вто Ное 30, 2010 9:15 pm

:offtopic: Добре бе хора това, че нещо е направено в таиван,китаи и други държави в които има хора които имат желание да работят за примерно 5$ на ден, компаниите ще имат заводи там.
вилката беше изтеглена на малко над 350 санта ход,въпреки че не ги правеше всичките
Аватар
dragon233

Рейтинг: 1187

Мнениеот caspar » Вто Ное 30, 2010 9:25 pm

Прочети внимателно какво съм написал - почти всичко се прави в Тайван, включително и най-големите марки. Компонентите, които са пуснали са от най-евтините и най-разпространените, пълно е с тях. Повярвай ми имам доста информация. Това не значи, че са лоши, но просто са "конфекция", прекалено много други фирми ги предлагат същите.

А за геометрията, не знам дали се търси да е еднаква при 24' и 26', не ги разбирам тия стилове много. Но и при двата цолажа не се променя - остава еднаква, само средното се смъква и чейн стейа може да се намали.

dragon233 Следващият път като пишеш разбери за какво говоря и тогава пускай ненужни постове!
Аватар
caspar

Мнениеот CrateEngine » Вто Ное 30, 2010 9:35 pm

За геометрия, тайван и всичко останало може да се напише роман - ясно е, че всеки защитава неговото. В крайна сметка нека хората сами си изберат рамка :beer:
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Мнениеот caspar » Вто Ное 30, 2010 9:52 pm

Няма тук нищо мое. Обективен съм. Като гледам и ти малко не си в час с Тайван, даже не разбра за какво говоря. Повечето не разбират, а по-просто не мога да го кажа.
А за романите може да напишеш един, а съм ги преразказал с няколко думи.
В крайна сметка нека хората сами си изберат рамка

Всеки сам си я избира, но да не изкривяваме реалността и да оплюваме другите марки. :beer:
Аватар
caspar

Мнениеот Mityata » Сря Дек 01, 2010 3:48 pm

БЕЗ КОМЕНТАР :crazy:
Последна промяна Mityata на Сря Дек 01, 2010 4:05 pm, променена общо 1 път
Mityata

Рейтинг: 1175

Предишна

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X