Scott Gambler FR20...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Gambler FR20...

Мнениеот Taco » Съб Дек 04, 2010 1:00 pm

Здравейте,съфорумци!

Преди месец си взех този байк за ~3 бона,като първо колело за този спорт.(демек сега навлизам и съм заек :D )Исках да попитам дали съм направил добър избор от към рамка,здравина и също така от към размер(S)(висок съм 1,89,82 кила).

Едит 1:Специално за размера-ако не е подходящия,някой може ли да предложи по голям :D или информация за бартер или нещо подобно(рамката има 2 години гаранция и като цяло е перфектна)

Едит 2:В момента съм с Домейн 302ка и искам да я сменя с една от тези две вилки: Marzocchi 888 wc(от англия,втора ръка) или Marzocchi Monster T(втора ръка,БГ). Моля дайте съвет и за това. :)

Благодаря предварително :)
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Re: Scott Gambler FR20...

Мнениеот Suspect » Съб Дек 04, 2010 3:37 pm

Рамката е добра.Аз вече втора година карам gambler dh20 и доста ми допада.Вярно че е малко тежка,но пък за сметка на това е и доста здрава.За времето което съм я карал не е дала признаци на дефект или нещо такова.С хубав шок работи добре.Размера S няма да ти е удобен.Аз съм висок 1.80 и ми е много къса и сигурно след някой друг месец ще я продам.Проблема е,че в България не вкарват L размер.На няколко места,където продават скот съм питал дали имат Л размер и ми казаха,че никой не вкарва. :crap:

Относно вилките,които си представил по-добре ще е да вземеш 888-ците.Монстъра е повече freeride вилка и другото което е,че тежи адски много.Теглото май е от порядъка на 5кг и доста ще натовари рамката.888-ците са доста по-леки и според мен е по-добрия избор.Успех с избора. :beer:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот Taco » Съб Дек 04, 2010 6:20 pm

Това за размера не го знаех... :crap: Благодаря за информацията все пак :) Лично за мен теглото не е от значение ;) Чесно казано клоня към монстъра обаче,защото вилката е в БГ и е малко по масвни според мен до колкото знам :dontknow:
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот Suspect » Съб Дек 04, 2010 8:01 pm

Аз отпреди също исках да взема монстър,понеже имаше една добра оферта във форума,но ми казаха че ако ще карам повече dh няма да има смисъл от монстър,понеже бил много тежък.На мен също много ми харесват вилки с дебели тръби,особенно fox 40. :eyebrow: А относно за размера,ако ще си взимаш Л размер може да поразпиташ в магазина на скот на бул.България.Те май могат да внесат Л размер,но само модела gambler dh10 с карбоновата задница.
Аватар
Suspect

Мнениеот Capoeira » Съб Дек 04, 2010 8:12 pm

От гледна точка на отношенията проавач купувач, тебе предупредиха ли те че размер S за човек над 1,80см ще ти е зверски малко. Това само за да добием представа какво аджеба са ти продали. В смисал извинението, че не внасят този размер е просто абсурд. Ти въобще пробва ли рамката в магазина, и от кой магазин я взе. Това е все едно да си купиш обувки с 3 номера по-малк и да кажеш ама виж как ми отиват, въобще БЕЗ ДУМИ!!

P.S. А бре гледам и ен виждам DH10 да има карбонова задница, то това ще е и малко тъпо, 70% ударите са по задната част
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Дек 04, 2010 8:22 pm

Еми аз му казах, че е размер "S" в училище като се видяхме. Той си мислеше, че е M.
То и аз съм виновника, който му каза че S ще му е малко, тъй като е 1 глава над мен, а на мен ми е точно. :D :beer:

За това от къде го е купил той да каже. :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Suspect » Съб Дек 04, 2010 8:40 pm

@Capoeira Рамката съм я копувал от магазина на Иван каймата.Когато отидох за първи път да поразбитам за рамката каква цена е,какви настройки има,в какви размери се предлага ми казаха,че никой в България не вкарва Л размер.Аз доста се очудих и питах защо не вкарават,а отговорът беше,че Л размер е за хора към 2 метра и че бил много дълъг.Тогава имаше няколко гемблъра и всичките бяха S.На мен доста ми се караше и реших да я купя,с мисълта че ще ми е точна и няма да ми е къса.Да,но след 4-5 месеца каране ми се струваше доста къса.Най-вероятно ще я продам и ще пробвам нещо друго като марка.А относно карбоновата задница,имах впредвит,че само seat stay-овете са карбонови,не цялата задница.Аз лично не мисля,че точно тази част трябва да е от карбон,понеже понася доста натоварване а и като цяло не съм почитател на карбоновите неща.
Аватар
Suspect

Мнениеот MAN6 » Съб Дек 04, 2010 10:33 pm

Можете да посетите този сайт -> http://www.scott-sports.com/us_en/product/10037/55322/217966.
От "Size Chart" и "Geometry" менютата можете да добиете нужната ви информация.
За S-размера- ръст на карача от 159см до 189см, а за L- от 173см до 199см.
До момента рамки във "frameset" версия от сериите Gambler в България не са внасяни, поради не ниската им за нашия пазар цена.
Вкарвани са цели велосипеди, S-размер, тъй като самият размер, както се вижда и в таблицата за размери, покрива доста голям ръстов диапазон.
Реално разликата между двата размера се изразява в 3.5см по-дълго междуосие и "reach".
Съвсем скоро ще има и L-размер велосипеди Gambler, така че ако смяташ че имаш нужда от по-големия размер- мини през официалния магазин на SCOTT на бул.България 81-Б.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Capoeira » Съб Дек 04, 2010 10:49 pm

http://www.scott-sports.com/us_en/produ ... 708/217967
Size Chart.
Short - 155/190
Long - 172/200
Няма размер който да е за 200см, динствено ако рамката се предлага в 3 и повече размера тогава повечето производители правят малкия размер наистина малък и големия наистина голям.
565 ТТ на S размера е почти на границата на която съм сигурен че ще си удряш колената в кормилото при 40мм лапа. Като човек 193см и каращ колело с 595 ТТ мога да кажа, че и то дори е малко. Знам че големия размер при първоначално качване изглежда огомен и неудобен, но това е само на място, стабилноста и увереноста която ти дава голямото колело при твойте размери са незаменими от каквато и да е малка рамка, в комбинация с каквата и да е лапа. Отгоре на това колело се чувстваш като на BMX.
p.s.Превариха ме, много правилно го е казал единствената причина да не се внасят двата размера е причината че малкия покрива доста по-голяма част от потенциалните клиенти.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Taco » Съб Дек 04, 2010 11:02 pm

@Suspect , аз също съм фен на дебелите тръби :evil: но скъпата поддръжка ме отказа от фокса за сега.А да питам дали има възможност за трампа с доплащане в магазина за Л-ка? :dontknow:

@Capoeira , Взех колелото от байк-център младост,беше последната останала бройка,но ми казаха че ще е подходяща за мен след като питах дали ще ми е добре.

А по отношение на времето-кога горе долу се очакват тези размери в БГ и на какви някой дали знае?

Едит: Ако взема малко по дълга лапа и малко по голяма вилица ще ми стане ли малко по удобно :D (в момента съм с труватив хусфелт и домейн 302 180мм)
Едит 2:Но гледайки топтюб-а на Л-ката е 5 мм по дълъг,което според мен не е чак толкова... :dontknow:
Реално от начинаещ би ли се усетила разлика за тия милиметри?
Едит 3:Спец Демо(някое си) с по-голям от 600 хоризонтален топтюб ли е?(питам информативно)
Едит4:Не бяха ли карбонови само seat stay-овете на high octane-ите :dontknow:
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот ninjea » Нед Дек 05, 2010 6:50 pm

не трябва много да слушаш продавачите по магазините, те ще ти кажат каквото трябва да чуеш, за да я купиш. Няма как да ти каже, че ти е малко, като знае че ще си тръгнеш без да им направиш оборот.

За вилка най-добре си вземи боксер според мене, има в раздел пазара доста добри оферти за Team от преди 2010. Кажи какъв ти е ценовия диапазон и ще може по-добре да те ориентираме.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот Taco » Нед Дек 05, 2010 8:33 pm

Ами до 600 лева ...
Като се има в предвид:1)че ще ползвам вилката близо 2 години,т.е. да е здрава=>офертите във форума-препоръки;2)може евентуално и от англия през пинкбайк.
Да добавя само не искам ВЦ(т.е. въздушна вилица),от лични съображения :beer:
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот codename47 » Нед Дек 05, 2010 9:08 pm

май при Orange е още по-зле: http://www.orangebikes.co.uk/bikes/2011/224-evo_race/ :)
ето малко size chart-ове на някои производители да си сравниш те каква ЕТТ препоръчват за съответния ръст(не че е кой знае какъв ориентир ама все пак..)
http://www.bansheebikes.com/legend.html
http://www.turnerbikes.com/010/010dhr.html -geometry-rec'd rider size
http://www.cyclestore.co.uk/contentPages.asp?pageID=62
http://www.santacruzbicycles.com/v10/#sizing.php , http://www.santacruzbicycles.com/driver8/#sizing.php
http://www.commencal.com/web_bicycles/s ... _chart.pdf
http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... did=104711
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Taco » Вто Дек 07, 2010 12:57 am

Добре...ясно е че рамката е малка за мен :D Сравнявах С и Л размера на Гемблър и топтюба на Л-ката е 35 мм по дълъг,което не знам дали ще го усетя кой знае колко :D С коя друга бихте препоръчалида сменя след време като вземете предвид:РАЗМЕРИ(със сигурност поне 5-10 см по дълга :D ),марка,здравина,настройки,пари(до някъде)
Замислих се за Хай Октана,Л-размер...доказа машина,много настройки...само да се намери някой по здравичък и запазен...какво мислите?
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот Metel » Вто Дек 07, 2010 2:06 am

Вземи нещо по-новичко според мен... С колко пари разполагаш?
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот Taco » Вто Дек 07, 2010 9:24 pm

Taco написа:Ами до 600 лева ...

Грубо казано,защото зависи колко ще взема от домейна ;)
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот Taco » Пет Яну 07, 2011 2:25 am

И така официално вече продадох домейна и за взимам Монстър 2006 :popcorn: :evil: Офертата се получи много добра 600 взимам,650 давам :D :eyebrow:
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 07, 2011 11:23 am

Taco написа:И така официално вече продадох домейна и за взимам Монстър 2006 :popcorn: :evil: Офертата се получи много добра 600 взимам,650 давам :D :eyebrow:

Ако монтираш тази вилка на SCOTT Gambler, то гаранцията на рамката ти отпада, тъй като т.нар. "Axle-to-crown" разстояние на вилката е по-голямо от допустимото за рамката с 27мм. Отделно обърни внимание и на написаното от sherpite в тази тема: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=692995#p692995, или директно от сайта на SCOTT: http://www.scott-sports.com/download/10bike/V_Gambler/2010_manual_v_gambler_gb.pdf

Ако имаш някакви въпроси- пиши ми лично съобщение или ми изпрати имейл на [email protected] :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот codename47 » Пет Яну 07, 2011 12:39 pm

Taco написа:И така официално вече продадох домейна и за взимам Монстър 2006 :popcorn: :evil: Офертата се получи много добра 600 взимам,650 давам :D :eyebrow:

ако сложиш вилка с по-голям axle to crown ще ти се намали reach-a и увеличи stack-a, т.е. ако и без това ти е малка кормилото ще се доближи още повече до тялото.
Последна промяна codename47 на Пет Яну 07, 2011 1:24 pm, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Metel » Пет Яну 07, 2011 12:57 pm

MAN6 написа:
Ако монтираш тази вилка на SCOTT Gambler, то гаранцията на рамката ти отпада, тъй като т.нар. "Axle-to-crown" разстояние на вилката е по-голямо от допустимото за рамката с 27мм.

Наче вилки с над 565.5мм а2с не могат да се ползват на гамблера? Странно че скот продават целите си гамблери с фокс 40, които са с 570мм а2с :popcorn: Чакай да те светна, а2с-то на монстъра е 592.5мм, което е с 20-25мм повече от нормалните вилки за спускане. Те хората даже си ги вдигат нормалните вилки на такава височина като на монстъра за да си подобрят геометрията на колелото, а пък никъде не пише, че ако си вдигнеш вилката с еди си колко мм, ще ти отпадне гаранцията... Това са пълни глупости, аз никъде не съм виждал подобно нещо(само при твърди рамки), при меките рамки(по-скоро дх рамките) пишат по принцип препорачителна дължина на вилката, ама максимална дължина няма къде да намериш... Тъй че няма за какво да се притеснява човека, пък и точно за гамблер... няма какво да говорим :peace:
Аватар
Metel

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 07, 2011 1:12 pm

Metel написа:
MAN6 написа:
Ако монтираш тази вилка на SCOTT Gambler, то гаранцията на рамката ти отпада, тъй като т.нар. "Axle-to-crown" разстояние на вилката е по-голямо от допустимото за рамката с 27мм.

Наче вилки с над 565.5мм а2с не могат да се ползват на гамблера? Странно че скот продават целите си гамблери с фокс 40, които са с 570мм а2с :popcorn: Чакай да те светна, а2с-то на монстъра е 592.5мм, което е с 20-25мм повече от нормалните вилки за спускане. Те хората даже си ги вдигат нормалните вилки на такава височина като на монстъра за да си подобрят геометрията на колелото, а пък никъде не пише, че ако си вдигнеш вилката с еди си колко мм, ще ти отпадне гаранцията... Това са пълни глупости, аз никъде не съм виждал подобно нещо(само при твърди рамки), при меките рамки(по-скоро дх рамките) пишат по принцип препорачителна дължина на вилката, ама максимална дължина няма къде да намериш... Тъй че няма за какво да се притеснява човека, пък и точно за гамблер... няма какво да говорим :peace:

Ти самият, преди да изпишеш с ентусиазъм всичко това, направи ли си труда да посетиш горепосочените "линкове" и евентуално да ги прегледаш малко по-внимателно?
Разликата от 568 до 570 е 2мм, а от 568 до 595 е 27мм. Предполагам, поне до 4-ти клас си бил малко по-внимателен в училище...
И това, че "хората" правят с велосипедите си разни неща, изобщо не означава, че тези неща са съвместими с определени условия, поставени от производителя като гаранционни(с оглед запазване здравината и цялостта както на компонентите, така и на САМИЯ КАРАЧ).
Още нещо да не ти е ясно или да имаш да ме "светнеш"?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Metel » Пет Яну 07, 2011 8:35 pm

MAN6 написа:
Metel написа:
MAN6 написа:

.....

.....

Тия разлики и дължини дето ги написа какво имаха общо с цялата работа и коя вилка в тая тема е с 595мм а2с? Ти викаш, че монстъра е с 27мм над допустимата дължина и по тия сметки допустимата излиза 565.5мм, защото монстъра е с 592.5мм а2с. Извинявай ама пълни глупости говориш без да се обиждаш. Прочети ми "пост" -а пак и виж, че няма нито една грешка в сметките, явно ти си бил "внимателния" в 4. клас в училище... И като сме почнали, покажи ми къде пише каква е допустимата дължина за вилка на гамблера(ако има изобщо такава)
Аватар
Metel

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 07, 2011 9:33 pm

Metel написа: И като сме почнали, покажи ми къде пише каква е допустимата дължина за вилка на гамблера(ако има изобщо такава)

Първо, няма да е кошо да посмениш тона си :)
След това да погледнеш пак "линовете", които вече съм пуснал(по-специално този за Gambler-a), и ще откриеш информацията за "a-t-c".
Колкото до Монстъра- нямам възможност да измеря на живо и се позовавам на намерената в интернет информация, която варира от 592 до 595. Което е разлика от 3мм- абсолютно без значение, имайки предвид че препоръчното от SCOTT е 568мм.
Ако си решил да доказваш и налагаш някакви свои виждания за нещата, както и да ми се заяждаш- просто забрави :)
Изобщо не е това целта на започнатата дискусия. Поне не за мен.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Metel » Пет Яну 07, 2011 9:47 pm

Никъде не пише препоръчителна дължина, камо ли за маскимална... Пише, че с 568мм ще има такава геометрия която е написана в менюала, защото по средно статистически се получава толкова(фокс 40/боксер/тотем/домейн). Пък за монстъра варира да, но за различните години варира. Точно за 2006 модел пише 592.5мм - не че има голямо значение, спора не беше за това.
Аватар
Metel

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 07, 2011 9:59 pm

Metel написа:Никъде не пише препоръчителна дължина, камо ли за маскимална... Пише, че с 568мм ще има такава геометрия която е написана в менюала, защото по средно статистически се получава толкова(фокс 40/боксер/тотем/домейн). Пък за монстъра варира да, но за различните години варира. Точно за 2006 модел пише 592.5мм - не че има голямо значение, спора не беше за това.

А ти продължаваш да пречупваш информацията през твоята призма... Написали "Fork lenght: 568mm". Написали са и геометричните данни за рамката. Написали са също, че за да е валидна гаранцията на велосипеда, не трябва да се правят промени по оригиналната окомплектовка. Защо? Едно, че може да последва неправилен избор на съответния компонент(както е в случая) и второ- неправилен демонтаж/монтаж на този компонент. Защо? За да се избегнат на първо място повреди по самия велосипед, в следствие на които и по-фаталното- по карача му.
Ето защо си мисля, че е по-добре по-малко да се правим на инженери и повече да се доверяваме на истинските такива. Има смисъл.
От мен по темата- точка.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Taco » Пет Яну 07, 2011 10:31 pm

Да,точно поради тези мои притеснения,отидох за в Байк Център за манипулацията.Питах,нямаше проблем нито с вилка нито с гаранция,нито с демонтаж,а в следващите дни и с монтаж ;) :beer: (Гаранцията в срок от две години важи,издава се и се поддържа от Байк Център :) )
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот MAN6 » Съб Яну 08, 2011 2:17 am

Taco написа:(Гаранцията в срок от две години важи,издава се и се поддържа от Байк Център :) )

Следващото "ниво" е официалният вносител на SCOTT, а след това и SCOTT в Швейцария. Ще бъде обърнато внимание на всички дилъри на марката SCOTT в България, за да не се стига за в бъдеще до подобни манипулации. За което в случая ти не си виновен и гаранцията на твоята рамка ще остане валидна!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Taco » Съб Яну 08, 2011 12:23 pm

codename47 написа:

ако сложиш вилка с по-голям axle to crown ще ти се намали reach-a и увеличи stack-a, т.е. ако и без това ти е малка кормилото ще се доближи още повече до тялото.

А да питам само може ли на БГ да описвате :D Като за начало рийч и шим стак какво означава и трябва ли да ме притеснява :dontknow:
Изображение
Аватар
Taco

Мнениеот dEcLiNe » Съб Яну 08, 2011 1:54 pm

Taco написа:
codename47 написа:

А да питам само може ли на БГ да описвате :D Като за начало рийч и шим стак какво означава и трябва ли да ме притеснява :dontknow:

Изображение
Колкото до shim stack-a това е коренно различно нещо.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Taco » Пон Яну 10, 2011 1:09 am

Демек рийча е топтюб-ът...а какво в същност е шимстак?
Изображение
Аватар
Taco

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд