ROSH

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: ROSH

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 03, 2010 6:20 pm

zafirovp написа:Не казвам, че шока не е добър - перфектен е за тази рамка...

шока не е лош, но да се твърди, че е перфектен за рамката е нелепо
просто е по- дълъг отколкото е разумно да се сложи на тази рамка, от това следва по- високо средно (като гледам снимките - ужасно високо), по- голям челен ъгъл
@ROSHAUDI
не винаги "повече" означава "по- добре"
такъв е и случая с този амортисьор на тази рамка
иначе не отричам, че велосипеда е сглобен с мерак, вижда се от снимките
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот zafirovp » Съб Дек 04, 2010 12:53 am

Ozzie не съм се изразил правилно. Имах предвид, че шока е перфектен в този ценови клас шокове, но прекалено къс за спускане и прекалено голям за рамката. Да прави се получило се е добре колелото, но с едно изключение. Автора дай едно клипче на пунтото, стига сме те учили ние, сега е твой ред. :beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот errtime2010 » Съб Дек 04, 2010 9:03 pm

Рошауди сподели мнение за вилката?
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот did » Съб Дек 04, 2010 9:07 pm

Странно...

Ако само боядисаш един фиат, това прави ли го по-бърз?

При колите си се усетил, че за да са стабилни на скорост, трябва да имат нисък център на тежестта. Даже си сложил нископрофилни гуми с тази цел, пък и окачването си пипнал. В същото време се опитваш да ни убедиш, че велосипед, който при каране ти праща центъра на тежестта в небесата, трябва да е радост за окото :crazy:

Защо си мислиш, че една кола е по-яка, като е ниска, а един велосипед е по-як, като ти трябва стълба, за да му се яхнеш? Всъщност, при двуколесните балансът на масата е МНОГО по-важен и НАИСТИНА е важно да си близо до земята, за да го караш кадърно„

До момента се показа в този форум като смешен имитатор на други, които правят тунинги по автомобилите си. Показа и някакви бояджийски умения. Ако наистина разбираше смисъла на това, което правиш, щеше да изхвърлиш рамката на велосипеда си на боклука МОМЕНТАЛНО и тогава евентуално можеше и да ни зарадваш очите. Дет' се вика, трябват ти още 4-5 сантиметра по-ниско средно, за да си пич.

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Съб Дек 04, 2010 9:37 pm

Мда. Даже не се бях загледал в гумите... :peace:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Нед Дек 05, 2010 8:08 am

Всички тунинговачи, които съм виждал после да сглобяват колело неизменно му вдигат задницата с дълги шокове. Мисля, че е разбираемо и нормално човек да стъпва на предишния си опит, така че не смятам това за смешно или тъпо, просто недомислено.

@ROSHAUDI: в духа на добронамерения тон на did - опитай да покараш това колело извън шосето, да се покатериш, да се спуснеш - бързо ще усетиш коя е оптималната геометрия и защо вдигането на задницата с дълъг шок разбалансира предното и задното окачване, и прецаква равновесието. Опитай, ще видиш сам :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ROSHAUDI » Нед Дек 05, 2010 10:25 pm

:agree:
Аватар
ROSHAUDI

Рейтинг: 1155

Мнениеот Alex Madman » Вто Дек 07, 2010 9:37 pm

Здравей! Боята на рамката се е получила много добре и окомплектовката също е на ниво. Но, както казаха и преди мен, високото средно е минус. Според мен, ако държиш на рамката и не искаш да я сменяш, ще е по- добре да си сложиш нещо от сорта на това(имам предвид този, който е с дължина 165мм).
Другото са което се сещам е да преправиш самата рамка, за да побере шок 190мм без да се прецаква геометрията. Мисля, че колегата icemanlovers беше правил нещо подобно. Не ти го препоръчвам, но все пак може да говориш с човека по въпроса. :agree:

П.П. За твоя Фиат бях чел още през 2007 година във втория брой на българското издание на сп. "Maxi Tuning", но като гледам от тогава доста се е променило. А през 2008 година ти ли взе второто място в клас FWD на БФДР? Просто си спомням, че пак беше някой с Пунто. :D
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот ROSHAUDI » Сря Дек 08, 2010 3:49 pm

Момчета, кажете ми на Вашите колела колко е разстоянието от земята до средното и кое е доброто -мерси
Аватар
ROSHAUDI

Мнениеот Capoeira » Чет Дек 09, 2010 3:07 pm

352мм до средата на оста. всичко над 365мм е високо и всичко под 335мм е застрашително ниско.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот ROSHAUDI » Чет Дек 09, 2010 4:11 pm

:agree: :agree: Това са параметри когато колелото е в покой/без човек на него/ нали? С какъв ход на вилката?
Аватар
ROSHAUDI

Мнениеот Capoeira » Чет Дек 09, 2010 6:06 pm

Това е за 228 ход отзад и 200мм отпред. При тебе е добре да са в същите граници. Т.е. много малко зависи от хода, стига да си спазил предписаните от производителя вилка и шок трябва да е в тези граници.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот ROSHAUDI » Чет Дек 09, 2010 6:45 pm

ok-мерси
Аватар
ROSHAUDI

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)