Обаче, чуденето не спря до тук и се разрових в нета, в търсене на отговор на следващият ми въпрос. Такъв, обаче не намерих

Доста колелета идват с фабрично тунинговани шокове за самата рамка, но от рокшок предлагат и друг вариант. Те са разработили готови тунинги на шоковете, за да улеснят потребителя и да не се налага, той сам да си тунингова шока според рамката.
Та гледам аз, при разновидностите на шока Low Tune, Mid Tune и High Tune. До колкото разбрах, разликата е в различното заключване на шока - дали то ще е почти нулево, дали ще е средно или пък почти пълно. В моето каране, изкачванията преобладават и затова търся шока с максималното възможно заключване. Никъде, не мога да намеря конкретно обяснение, на различните Tunes, затова и в главата ми е голяма каша. От там, от където ще се закупува шока, точно моят размер се предлага с Mid i Low tune HV.
Рамката е Giant Reign, и до колкото знам, моделът Giant Reign X е със същия размер шок, въпреки че осъществява повече ход.
Отделно ми е интересно, с какво спомага допълнителната въздушна камера при Monarch Plus RC3.
Това е което ме интересува и ще съм благодарен, ако помогнете

ПП: Прилагам и една табличка, която намерих.