PtD написа:А пък да споменавам ли, че законът е писан от хора, а не е спуснат от небето? Може да е неработещ и да се наложи да се промени?
Ако аз бутна някой с колелото, с 5 км/ч, най-много да му нацапам дрехите. Ако ти го бутнеш с 5 км/ч, може да лежи в болница 6 месеца. Схващаш разликата, предполагам?
Ти бутни някой колоездач, па да видим кой ще излезе виновен и кой ще носи отговорност...
bikerider написа:PtD написа:А пък да споменавам ли, че законът е писан от хора, а не е спуснат от небето? Може да е неработещ и да се наложи да се промени?
Интересно - как ще се промени, като го нарушаваме? Противоречиш си. Ако искаш да го промениш обърни се към депутата от твоя район.
bikerider написа: Що се отнася до теб конкретно: като ти бутне някой такъв кретен детето на пешеходна пътека ще запееш друга песен
PtD написа:Aко апелираш към самосъзнание, трябва да си наясно, че това никога не може да работи. Хората не са съзнателни. Затова има law enforcement. С други думи, законът се налага. Ако не може да бъде наложен, то той няма никакъв смисъл и никой няма да го спазва.
Хората не са съзнателни.
PtD написа:Но дори и да го бутне, няма да му причини кой знае какво.
PtD написа:Не щеш да признаеш, че колата е значително по-опасна от колелото, заради което е напълно оправдано шофьорите да са подложени на много по-голям натиск да спазват правилата, отколкото пешеходците и колоездачите.
ico 1 написа:Пешеходните пътеки са за пешеходци. Пешеходец е човек, който върви пеш. Точка.
ico 1 написа:Пешеходните пътеки са за пешеходци. Пешеходец е човек, който върви пеш. Точка.
PtD написа:A тротоарите за какво са?
Plamen_EM написа:Велосипедиста няма:
...2. Право да е участник в многоредово движение.....
PtD написа:ico 1 написа:Пешеходните пътеки са за пешеходци. Пешеходец е човек, който върви пеш. Точка.
A тротоарите за какво са?
Анелия написа:Plamen_EM написа:Велосипедиста няма:
...2. Право да е участник в многоредово движение.....
Хм, я разяснете.
Анелия написа:Значи варианта в такива ситуации е да се кара вдясно, да се слиза на пешеходните пътеки, да се пресичат пеш и после пак си караш в дясно. Ама че бавно
Plamen_EM написа:Моментът е подходящ, правилникът да бъде изпреварен.
bikerider написа:...депутати, които са заинтересувани да натрупат актив...
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
bikerider написа:Малко се получава омагьосан кръг: ти държиш да минеш по път X, който не те кефи, затова правиш нарушение, например караш по тротоарите. От друга страна, ако ти кажа да минеш по път Y и да не се занимаваш с простотии, ти ще кажеш, че искаш път X, нали
Може и да съм споменавал, това лято точно така ме спряха - прибирах се в 2-3 сутринта добре почерпен с бири, ама привидно адекватен, на Т. Александров над канала има два или три поредни светофара и ако ги изпуснеш се чака доста, така и стана, няма кьорав човек или МПС, минавам аз с 5км, оглеждам се и т.н, и кат ме подгониха - пино-мино - аз във филма. Документи, "що така, светиш, каска имаш, ама глупости правиш, ще пишеме ли сега 40лв". Аз смел - пишете (да се похваля после барем), а те - "айде, да ти е за последно". Иначе веднъж ме спря един пич на околовръстното от насрещното, да ме пита от къде да си вземе такава шосейкаbikerider написа:Минаване на червено, каране по пешеходни пътеки, каране срещу движението: списъка е дълъг. И? Когато видя полицейска кола да догонва и спира колоездач за минаване на червено, може и да повярвам, че нещо се оправя. Дотогава...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта