Нова Рамка???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нова Рамка???

Мнениеот freebiker » Пон Ное 15, 2010 8:53 pm

Здравейте,тежа 50 кила с мокри дрехи(на 12 съм)ии наскоро спуках един Клаймър :crazy: Стилът ми беше комбиниран (АМ,Dirt, ии малкоо спускане) Такаа ии дойдее време за нова рамка , а проблемът е ,че не знам каква.Повечее карам АМ (ии там каквото се падне :dontknow: )и не знам дали ми трябва мека рамка или твърдак :crap: Бих искал да опитам меко , но не съм сигурен. Моля ви,помогнете :praying: В момента имам XCR (112 см ход- мерено :lol2: ), но естествено ще го сменям (Тора XC на 20мм ос или Rs Pike).Ако е мека рамката,сигурно ще се допитам до вас какъв шок да взема и т.н. Ако може да е нисичка , че съм приблизително 155 см (минимум да е 16,5'',защото иначе са над този размер са ми височки и ми е трудно) :P Бюджетът ми е около 600 лева.

Мерси,предварително :wavey:
Последна промяна freebiker на Пон Ное 15, 2010 9:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Re: Нова Рамка???

Мнениеот Gasolin » Пон Ное 15, 2010 10:23 pm

Ram Am? Не знам какво общо намираш м/у ам и dj но ако взимаш меко отсега забравяй за дърт джъмпа. Пък и ако си взимаш рамка, защо не вземеш вилка с малко повече ход? Ам-а го дават до 160, така че имаш доста варианти. Прегледай и пазара тука, има хубави оферти почти винаги. Кажи и бюджет, за да те насочим...
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот IsEmAn » Пон Ное 15, 2010 10:33 pm

Аватар
IsEmAn

Рейтинг: 1200

Мнениеот freebiker » Вто Ное 16, 2010 8:15 am

Surge-a ми харесва ,че е нисък и здрав :agree: , но за RAM AM не съм сигурен защото ми е малко височък и най-малкият размер , а и тея кобилици правят проблеми(с типичните луфтове и там какво друго имаше) ... :confused: Освен ако новите са ги пооправили,поне така мисля.
Аватар
freebiker

Мнениеот freebiker » Вто Ное 16, 2010 11:05 am

Gasolin написа:Пък и ако си взимаш рамка, защо не вземеш вилка с малко повече ход? Ам-а го дават до 160, така че имаш доста варианти. Прегледай и пазара тука, има хубави оферти почти винаги. Кажи и бюджет, за да те насочим...

Kато каква например???
Аватар
freebiker

Мнениеот Gasolin » Пет Ное 19, 2010 6:33 pm

freebiker написа:
Gasolin написа:Пък и ако си взимаш рамка, защо не вземеш вилка с малко повече ход? Ам-а го дават до 160, така че имаш доста варианти. Прегледай и пазара тука, има хубави оферти почти винаги. Кажи и бюджет, за да те насочим...

Kато каква например???

Z серията на марзочи, Drop Off-ите вс, това са само втора ръка (не се произвеждат), иначе марзочи 55, Лирик (уникална е). Но от изредените има и по за 300-400 лв има и вървящи към бонче. Ако ще караш твърдак (сърдж) според мен нещо със 150 ход (з1, дроп оф) е много готин вариант. Геометрията няма да е много неудобна, дори и за въртене, особено с твоя ръст, а ще запазиш и идеята за меко+доста повече удобство за пускане. Кажи колко пари ще ти се откъснат от сърцето и съм сигурен, че ще получиш адекватни преложения.
П.С. Какво да си вземеш не мога да ти кажа, но със сигурност стои далеч от: всички продукти на сънтър, рст и всички блокхеди.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Admin » Чет Дек 09, 2010 8:49 pm

Така, както си описал нуждите си, и аз ти препоръчвам да се насочиш към някакъв твърдак, който да носи и на по-голяма вилка. Причините са:
1) Още не си наясно какво ще караш основно. По принцип универсални колела няма, но за прохождащи карачи, които тепърва има да променят и стил на каране, и места, и да подобряват уменията си, твърдакът е най-подходящото средство.
2) Щом те влекат dirt скоковете, меко колело много ще те спъва на тях. Аз например, в момента искам да имам твърдак единствено заради байк-парка в Борисовата и пъмп-траковете тук и там.
3) С твърда рамка по-лесно се сглобява евтино колело и поддръжката като цяло е по-лесна и по-евтина.
4) Препоръчаната рамка, както и други от този тип, са достатъчно ниски за твоя ръст и само с промяна на дължината на лапата ще можеш да я ползваш години наред, докато се разбере докъде ще изкласиш на височина. ;)
Та според мен е най-добре да отложиш с 2-3 години мераците за мека рамка. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот freebiker » Съб Дек 11, 2010 10:10 am

[/quote="Gasolin"]
Кажи колко пари ще ти се откъснат от сърцето и съм сигурен, че ще получиш адекватни предложения. [/quote]

За рамка - 600 , за вилка - 400

Благодаря за съветите на всички най-много на Gasolin и Admin-a за това че ми помогнахте :)
Сигурно след около месец ще взимам рамката и вилка (Лирик ми харесва най-много , въпреки че съм я пробвал за около минута-две.Найстина уникална е!)

Мека рамка не ме интересуваше просто питах дали ще ми е нужна.Ще отложа мераците за мека рамка , защото в Байк парк-а Борисовата ще ме спъва,а с твърдаци явно ще си остана поне 3 години.
Admin написа:2) Щом те влекат dirt скоковете, меко колело много ще те спъва на тях. Аз например, в момента искам да имам твърдак единствено заради байк-парка в Борисовата и пъмп-траковете тук и там.
3) С твърда рамка по-лесно се сглобява евтино колело и поддръжката като цяло е по-лесна и по-евтина.
4) Препоръчаната рамка, както и други от този тип, са достатъчно ниски за твоя ръст и само с промяна на дължината на лапата ще можеш да я ползваш години наред, докато се разбере докъде ще изкласиш на височина. ;)
Та според мен е най-добре да отложиш с 2-3 години мераците за мека рамка. :agree:

Мека рамка не ме интересуваше просто питах дали ще ми е нужна.Ще отложа мераците за мека рамка , защото в Байк парк-а Борисовата ще ме спъва,а с твърдаци явно ще си остана поне 3 години.Отново БЛАГОДАРЯ! :thumb: :)
Аватар
freebiker

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Дек 11, 2010 9:39 pm

Ето още една опция за рамка:
DunCon Pitbull
С предназначението си /FR, 4x/ напълно отговаря на твоите изисквания. Носи вилка до 150мм, достатъчно здрава рамка е, ще можеш да прехвърлиш доста от частите от Клаймбъра на Питбула. Цената също е добра.

Може да комбинираш добре рамката с вилка SR Suntour Epicon или Durolux. Причините да ти предложа тези вилки са 15мм или 20мм ос, което е почти задължително при твоя тип каране, отношението цена-качество, факта че са в рамките на допустимия ход на рамката, имат всички необходими настройки /въздух, ребаунд, заключване при епикона и компресия при дуролукса/, съответстват на цвета на рамката.
Това за което трябва да помислиш е предна капла. Примерен вариант ако се спреш на епикона е:
главина Formula DC71 15mm ос, 70лв
спици Mach1 Plus, 10лв
Шина Mach1 Neo, 30лв

Надявам се да бях полезен :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот freebiker » Вто Дек 21, 2010 10:20 pm

Благодаря EccentricMOTION за изчерпателния отговор! :) Питбул може да взема втора ръка за да ми останат пари и за по-добра вилка след Епикона (него съм решил)

Благодаря отново! :beer:
Аватар
freebiker

Назад към All Mountain/Ендуро продукти