[quote="Admin"]
И аз предполагах, че е нещо подобно. Ама си е друго да ти го каже някой, който го е виждал. Благодаря!
Само още един въпрос – ако си го представям правилно, значи този цилиндър е капсулован само откъм буталото, така ли? Примерно, ако вилката не е обърната, а нормална (като Monster), буталото примерно идва от горните тръби и влиза в цилиндъра, който е в долните тръби. Там където влиза буталото, цилиндъра е капсулован, т.е. от там масло не влиза. Маслото влиза отдолу на цилиндъра, където пък той не е капсулован, а напротив. Правилно ли съм го разбрал?
Животът е кратък, карай бързо!
[/quote]
Моля
Да, правилно си ме разбрал - буталото винаги е отгоре (при нормалните вилки в тръбите, при shiver във външните тръби), а цилиндъра е винаги отдолу (при нормалните вилки в "ботушите", при shiver в долните тръби).
Цилиндъра е затворен отвсякъде, капсулован е там където влиза буталото (пружините лежат върху цилиндъра и се сгъват едновременно с движението на буталото), капсулован е и отдолу - дъното му е солидно и от него излиза болт, който служи за закрепване в долните тръби (shiver) или ботушите. Целта е маслото да се движи единствено през предназначените за целта дупки в стената на цилиндъра - тези над HSCV клапата служат за влизане и излизане на маслото, а тези при HSCV клапата служат за същото, но се затварят от нейните пластинки при бързо сгъване (скок или препятствие на скорост) и ограничават дебита на маслото, което води до прогресивно втвърдяване на вилката. А когато вилката се сгъне много рязко и буталото успее да подмине горните дупки, тогава маслото под буталото не може да излезе никъде и вилката става съвсем твърда. Целия патрон е здраво занитен и не може да бъде разглобяван/поправян. Тоест може, но излиза по-скъпо от нова хидравлика.
Do, or do not - there's no try...