Помогнете в избора на Fullface

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Помогнете в избора на Fullface

Мнениеот Roji » Пет Дек 17, 2010 3:44 am

Сори за :offtopic: Добро менение Браво !

Admin написа:Безсмислено е да спорите коя каска колко пази, съдейки по ваши падания. Всяко падане е различно - една и съща каска би могла да получи различни поражения в почти идентични ситуации.
Здравината, а всъщност по-важна е и е по-правилно да се търси нивото на протекцията, могат да бъдат установени само при сравнителни тестове, за предпочитане деструктивни и за предпочитане на няколко бройки от всеки модел. Това е, ако се търси обективност.
Каските, за да получат сертифициране по някои от стандартите, преминават през такива тестове. Но тъй като за велосипедните каски нивото на защита, заложено за получаване на стандарт, не е толкова високо и за някои хора може да се окаже недостатъчно, в последните години се появиха доста шлемове, които покриват моторджийски стандарти, където изискванията са завишени.

Та който търси максимална защита и е готов да носи малко по-тежка каска, най-добре да потърси такава, отговаряща на DOT или друг моторджийски стандарт.
Който не изпитва нужда от максимална протекция, си търси шлем, отговарящ само на велостандартите.
А който иска хем да му е прекрасно защитена кратуната, хем да му е леко... има някои чисто моторджийски продукти, които покриват и двете изисквания, на съответната цена. ;)
Roji

Рейтинг: 1198

Мнениеот Stancho » Пет Дек 17, 2010 4:26 pm

Само не разбрах къде влезна добрия маркетинг на Giro в здравината и надеждността на каската. И това за Red Bull Rampage - състезателите не мислят само за реклама, а и за собствената си глава и половината каски Giro Remedy бяха с всякакви други стикери и реклами и нито един надпис Giro. Така, че тука @ airborneone не мисля, че си прав... :dontknow:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот airborneone » Пет Дек 17, 2010 4:33 pm

Stancho написа: @ airborneone не мисля, че си прав... :dontknow:

С какви надписи бяха, такива на други каски?
Самия факт, че си забелязал с какви каски карат и си го запомнил говори достатъчно за способностите на едни хора,
които само с това се занимават. Не подценявай маркетинга, нямаш идея колко далеч биха стигнали някои хора...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Stancho » Пет Дек 17, 2010 8:38 pm

airborneone написа:
Stancho написа: @ airborneone не мисля, че си прав... :dontknow:

С какви надписи бяха, такива на други каски?
Самия факт, че си забелязал с какви каски карат и си го запомнил говори достатъчно за способностите на едни хора,
които само с това се занимават. Не подценявай маркетинга, нямаш идея колко далеч биха стигнали някои хора...

Да речем, че я изучавам тази наука и знам за какво става въпрос, но аз пак те питам: Мислиш ли, че състезателите ще се оставят на единия маркетинг да ги пази, като едно падане на такова състезание може да им коства адски много...?

Надписите по каските бяха на другите им спонсори естествено (Rockstar, Monster Energy и т.н.).

И все пак като човек, който използва такава каска от бая време, бих казал, че си е доста добър избор.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд