съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима 2011г.

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима 2011г.

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Пон Ное 15, 2010 9:49 am

:rofl: Уникалната компилация :agree: :agree: :agree:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 15, 2010 10:19 am

Неееееее!
Това си пожелавам да го гледаме само online... :D
На последните кадри паднах от стола от смях! :rofl:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Vikingonbike » Пон Ное 15, 2010 12:22 pm

:rofl: :rofl: :rofl: Вече знам как ще се облека за зимното съБитие...Мир вам, чада Божиии :angel2:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Рейтинг: 2000

Мнениеот Runaway » Вто Ное 16, 2010 5:55 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Мно'ооооо готино!!!
Намирисва ми на скорошно риалити :beer:
Този път ще съм монахиня! :praying: :angel:
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот kvelikov » Чет Ное 18, 2010 8:31 am

Скъпи С.К.А.калци, съБитияни и М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-и, както и бъдещи такива,

два месеца преди зимното издание на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р., добрите новини се сипят като януарски сняг... :D
Много хора предложиха помощта си, много фирми застанаха зад формата и това ни кара да мислим, че сме на прав път.
Разбира се, имаше и критики, което е нормално с оглед опита ни в дезорганизирането на съБития... ;)
Взимаме предвид всичко това, а и самите ние се учим в движение.
В главите ни не спира да свети червеното копче с надписа с какво е постлан пътя към ада... :dgrin:

До средата на декември ще сме готови с повечето подробности по зимното трасе (Витоша), групите (отново шест) и всички важни детайли.
Нека съБитияните на възраст между 14-16 г. отсега да подготвят родителите си и да ги "засилят" към нотариалните кантори за пълномощни... :eyebrow:
Замислили сме им такова FR-трасе, че ще е жалко, ако не участват.

Пожелания за дълго "циганско лято" и целогодишно колоездене!
Аватар
kvelikov

Мнениеот kvelikov » Сря Ное 24, 2010 11:39 pm

След като чухме няколко различни мнения относно трасето за П.Р.О.-тата, пускаме следната дискусия за желаещите да въртят в тази група:

1. Искате да карате по предложения маршрут (Белята вода - ресторант "Брезите", около 65 км)
2. Предпочитате нещо по-кратко, което да е в кръгов вариант и да приключи около 13:00 часа (при старт 10:00), за да можете да участвате/наблюдавате FR-шоуто?

Уточняваме, че зимен М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. ще има само, ако имаме подходящи метеорологични условия:
- липса на скорошен обилен снеговалеж
- температури около -5 до -10 градуса (почвата трябва да е замръзнала)
- липса на силен вятър
В случай, че посочените условия липсват, ще бъде обявена резервна дата.

Подобна е дискусията и за групата "Бързи".
Първо мислихме да отидат до Кладница и обратно, но сега май надделява мнението да съкратим маршрута, за да могат да приключат до 13:00 и да участват в следобедните веселби... ;)
Аватар
kvelikov

Мнениеот stilyssk » Чет Ное 25, 2010 12:33 pm

Когато са готови траковете за мероприятието ще се радвам да ги видя че никога не съм карал по Витоша ( от Благоевград съм ) пък няма лошо първото ми показване пред хората който карат организирано (дезорганизирано) да е именно на това мероприятие :) ( Интересува ме групата страхливи старци който скачат на педалите ама ги се страх да се юркат надолу) :)
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот kvelikov » Чет Ное 25, 2010 5:14 pm

Хей, няма старци - има зрели мъже ;)
Ако не ти се напъва много, може да се пишеш в "Лежер", а има опция и за "Сръчни", защото този път може да не се катерят по дърветата, а да използваме други таланти... :rofl:

Поздрави на Благоевград :wavey: .
Знам, че там сте много силна агитка и ще се радвам да се запознаем с всички.
Ако следите каранията в темата С.К.А., декември ще правим едни слизания от Кресна до Петрич - заповядайте да се попребием заедно! :fight:
Аватар
kvelikov

Мнениеот stilyssk » Чет Ное 25, 2010 8:07 pm

Ще се включа ( аз го правя прехода но малко по-трудно от Благоевград до Петрич ( като дефилето се минава през балкана и въобще не се кара по-магистралата ) :)
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 29, 2010 3:42 pm

След като поговорих с някои от П.Р.О.-тата, се очертава варианта, в който не се прави З.О.В. (зимна обиколка на Витоша), а кръгов маршрут с дължина около 25 км.
Целта е да го завъртят за около два часа и да могат след това да се забавляват (участвайки или не) на FR-следобеда.
Все пак М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. е преди всичко ФЕСТ и няма смисъл някой да се изгърбва от въртене, докато другите правят снежни човеци... :santa2:

За да сме верни на нестандартното, може би седмица преди М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима 2011-та, ще организираме един стегнат З.О.В., за да се отчетем пред планината... :eyebrow:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Taco » Сря Дек 15, 2010 11:42 pm

Там съм!
Ако може смао малко обобщение:къде точно е старта,колко,кога(със сигурност),трасе... :popcorn:
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Мнениеот kvelikov » Сря Дек 15, 2010 11:47 pm

Ето, че дойде време за малко повече конкретика.
След последната С.К.А.ра/Бира в 1516, Изпълком-ът на дезОрганизационния комитет взе следните решения:

1. Дата.
16.01.2011.
При необходимост (лоши атмосферни условия) ще обявим и резервна дата.

2. Място.
Ски-пистата и паркът над кв. Княжево, пътеката към хижа Момина скала, както и пътеките в района.

3. Формат.
Модифицира се в състезателна и развлекателна част.
Причината за това е да уважим труда, положен от по-амбициозните съБитияни, както и да материализираме желанието на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-ите (спомоществуватели) да наградят най-стараещите се.
От друга страна, няма да изменим и на ФЕСТ-профила на съБитието, както и на основния принцип - ХСЗ (хумор, сатира и забава).
При заявяването на желание да участва в М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима, съБитиянинът ще трябва да посочи дали ще се състезава, или забавлява, както и в коя група би искал да се запише. И в двата случая ще получи карта, с която ще се идентифицира като участник.

В зимното издание групите ще бъдат Бързи, Смели, Сръчни и П.Р.О.
Ако се окаже, че има желаещи Bitches, с удоволствие ще спретнем и тяхната група.
В седмицата преди съБитието ще опишем и маршрутите за всяка група.

Стартът (10.00) ще е общ за всички, като ще се постараем трасето да е такова, че да приключим към 12.00 ч.
Около 13.00 ще стартират Смели, като засега това се очертава групата, към която има най-голям интерес.
Ще им подготвим меко казано интригуващо трасе. :smash: :fight:

В рамките на програмата Смели (към забавляващите се), ще осигурим условия за спускане и с други "уреди" - сноубайк, бордове, ски, шейни, найлони... :D
Можете да вземете не само велосипеда си, а и всяко "нещо", с което смятате, че ще можете да преодолеете Смели-трасето. :eyebrow:

Напомням, че поради липсата на достатъчно желаещи, З.О.В. (зимната обиколка на Витоша) отпада от официалната програма. Тя ще бъде обявена в темата за "Бързи карания".
Време ще се засича само на състезаващите се, като наградите (в зависимост от броя на спонсорите) ще бъдат за първите трима (или повече) от състезателите, както и на томболен принцип на трима от забавляващите се, т.е. по шест (или повече) човека от група.

4. Награждаване.
Ще бъде след М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима, в подходящо за целта помещение, където С.К.А. и приятели ще почерпим всички съБитияни.
Засега всички М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-и (спомоществуватели) от есенното издание са потвърдили участието си :love: , като имаме и четирима нови. :agree:

5. Сигурност.
Изискване към всички съБитияни е да имат валидна Планинска застраховка.
Всеки ще попълни Декларация за информираност и съгласие.
За да няма неприятни изненади, за спускането на "Смели" сме осигурили лекар (ортопед-травматолог с транспорт).
Възрастовата група 16-18 г. - декларация от родителите в свободен текст, че знаят къде и в какво участва подопечният им.
Възрастовата група под 16г. - придружени от родител/настойник, или наличие на нотариално заверено пълномощно.

6. Подготовка
Талоните за участие отново ще бъдат на разположение в няколко вело-магазина (както беше в есенното издание).
При вземането им, ще можете да получите безплатна консултация относно изправността на велосипеда си.
Разбира се, записване ще е възможно и на 16.01.2011.

Скоро ще пуснем имената на магазините, където ще можете да се запишете за участие и да получите съответния стикер, както и окончателния плакат със всички М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-и.
Не зазимявайте велосипедите, а ги подготвяйте за плътна зимна програма - само седмица след М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - зима идва Боровец, а както се е почнало, нищо чудно да има и още...
Аватар
kvelikov

Мнениеот kvelikov » Чет Дек 16, 2010 8:58 am

... и понеже ни направиха забележка, че в С.К.А. и приятели "приятели" не е абревиатура, бързо коригираме това :D :

П.Р.И.Я.Т.Е.Л.И. (Персони, Радушно И Явно Толериращи Експериментални Ландшафтни Изпълнения)
Аватар
kvelikov

Мнениеот Runaway » Чет Дек 16, 2010 11:57 am

А, така - пИрфектно!!
Всичките ми дилеми вече са разрешени - грабвам найлона и по корем надолуууу Юхуууууу!!
Така някакси естествено ще оформя група Снежен човек, като самата аз ще съм въпросния "човек"...ъъъ т.е. Snow Bitch /без това, разбира се, особено да ме обижда ;) /
Аватар
Runaway

Мнениеот taurus13 » Чет Дек 16, 2010 3:02 pm

Runaway написа:А, така - пИрфектно!!
Всичките ми дилеми вече са разрешени - грабвам найлона и по корем надолуууу Юхуууууу!!
Така някакси естествено ще оформя група Снежен човек, като самата аз ще съм въпросния "човек"...ъъъ т.е. Snow Bitch /без това, разбира се, особено да ме обижда ;) /

По корем ще ти е малко трудно, щото първо ще ти заорат в снега някой из-дадености ....за такова спускане се иска корема да припокрива всякакви из-дадености, така че де се буташ из профитата... :smokin: :nuts:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот kvelikov » Чет Дек 16, 2010 6:36 pm

Това е идея! :idea:
Ако има достатъчно желаещи, може да направим група FR-шейни!
Така и така ще има поне два сноубайк-а...

Не се шегувам - пишете, ако смятате, че е удачно и могат да се съберат минимум 5-6 човека за групи СНОУБАЙК, БОРД, СКИ, ШЕЙНИ, НАЙЛОНИ (там ще е малко болезнено приземяването).
Трасето ще е снежно, но ще има поне десет "елемента" от типа на дропове, скокчета, виражи, ями, стени и т.н., които няма да са от лесните! :nono:
Ще има и chicken line, като употребата ѝ ще носи минуси.

Не сме го коментирали със С.К.А.калците, но надали някой ще има нещо против... :dontknow:
М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. е формат за велосипедисти, но никой няма да върне човек с бойлер, примерно... :D .
Ако пък дойдат 6 бойлера, ще им направим и група, а за спонсори веднага хващаме и ТЕСИ или ДИПЛОМАТ. :eyebrow:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Runaway » Чет Дек 16, 2010 7:08 pm

:offtopic: Всъщност аз.. такова... само се пошегувах :angel:
Прав е фаталният телец да се притеснява за неравностите по трасето - особено в наказателен стил като този: Н.П.К. /Найлон По Корем/.

Въпреки че - я какво правят хората, които практикуват едни други щуротии в едни други сезони, без да се ограничават особено във формАта:
http://vbox7.com/play:45297d4d
Ако 4 мин са много за гледане, метнете по едно око от втората минута нататък. ;) :offtopic:
Аватар
Runaway

Мнениеот taurus13 » Чет Дек 16, 2010 7:46 pm

Runaway написа::offtopic: Всъщност аз.. такова... само се пошегувах :angel:
Прав е фаталният телец да се притеснява за неравностите по трасето - особено в наказателен стил като този: Н.П.К. /Найлон По Корем/.

Май не ми разбра тънката мисъл.... :smash: :blush: корем си трябва за тая работа...корем
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Pinky76 » Пет Дек 17, 2010 9:31 pm

Аве сладури днеска прочетох новата статия и новата дисциплина по МТБ през 2011.Ето го линка за по-лесно:
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/s ... 17-uci-xce

Аз съм сигурен,че повечето сте я прочели статията,така че накратко:
ХСЕ - гонки,серии на принципа на елиминацията по кратко и отворено ХС трасе.Нещо подобно на 4Х,но по пресечено трасе и подходящо за всеки почти.
Това е дисциплина с много голям потенциал и може да се комерсиализира много,тъй като трасето и състезанията ще са кратки и динамични.Ще може да се наблюдава самото каране от публиката по може би цялото трасе,пък и както казах почти всеки със дори средно-обикновенни колела(как ли го измислих това :D ) може да се пробва и да се позабавлява.

Малко ми прилича тази дисциплина на спринтовете от Световната Купа по Ски Бягане,където има квалификация и след това най-бързите 30(тук може да са 16 или 32) да продължат в сериите на директна елиминация и така до финалната гонка.

Ако можете въведете я на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. -а или на следващите(може да отпадне някоя от другите дисциплини като например Сръчни).Пък и ако се организират отделни състезания отделно по тази дисциплина ще е много добра крачка напред за спорта.Защото трасето ще може и в голям парк или началните склонове на планините да се направи - ще има голяма публика със сигурност и може да се запалят и много нови юнаци по МТБ.

До скоро юнаци!:)
:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот kvelikov » Пет Дек 17, 2010 10:18 pm

Тоше, идеята ти е супер, а дали ще я реализираме още на 16.01.2010, зависи изцяло от вас! :agree:
Ако П.Р.О.-тата и Бързите решат, че им се кара в този формат - правим го!
Така и така ще бъдем в парка над Княжево, а той е голям и гостоприемен.
Има и надолу, и нагоре.
Има и много хора, които ще бъдат приятно изненадани от поднесеното им целодневно вело-шоу.
Ще е чест за нас да сме първите, въвели новата дисциплина :blush: - убеден съм, че и Мамутите, и всеки друг сериозен клуб ще ударят по едно рамо. :wavey:
В неделя ще говоря и с другите С.К.А.калци, пък и те четат темата и могат да вземат отношение.

Смелите и Сръчните са с ясен регламент, а ако се появят достатъчно Bitches, ще ги включим и тях.

Нека всеки, който е съгласен да кара по предложените от Тошко правила, да го сподели тук.
Аватар
kvelikov

Мнениеот ivan_radev1 » Пет Дек 17, 2010 10:44 pm

На мен идеята ми се вижда много добра. Обаче ми се струва, че има един проблем при реализирането й през зимата - студът. Ако правилно съм разбрал замисъла, всеки ще прави по няколо гонки от по няколко минути, а това означава, че ще изпукаме от студ между гонките.

Решението е да има някакво помещение, в което загрелите състезатели да влизат, докато си чакат реда. Ресторант Бор и Бар Шишарка над Княжево са може би добро решение за целта :dontknow:
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот taurus13 » Пет Дек 17, 2010 11:30 pm

Леле колко ентусиазъм ви гони....аз като вляза в бар Шишарка и току виж изляза за награждаването.... :nuts:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот niki_can133 » Съб Дек 18, 2010 10:08 am

а FR ще има ли. или сме
Изображение
niki_can133

Рейтинг: 986

Мнениеот kvelikov » Съб Дек 18, 2010 10:24 am

kvelikov написа:...
Около 13.00 ще стартират Смели, като засега това се очертава групата, към която има най-голям интерес.
Ще им подготвим меко казано интригуващо трасе. :smash: :fight: ...
Аватар
kvelikov

Мнениеот niki_can133 » Чет Дек 23, 2010 8:36 am

а ще имали формуляр за участие
Изображение
niki_can133

Мнениеот kvelikov » Чет Дек 23, 2010 9:22 am

Мислех да го пиша след празниците, но щом питаш, ето:
- online-формуляр не сме приготвили, няма и смисъл (засега)
- отделен сайт не правим, защото искаме да улесним съБитияните в получаването на информация, а и няма сми да дробим и без това малката ни общност
- моля, всеки желаещ да участва, да ми пише на ЛС име, възраст, град, телефон, група (Бързи, Смели, Сръчни, П.Р.О., Bitches)

Аватар
kvelikov

Мнениеот niki_can133 » Пет Дек 24, 2010 10:53 pm

А когато се отиде в залата каде ще се оставят колелата
Изображение
niki_can133

Мнениеот kvelikov » Пет Дек 24, 2010 11:18 pm

Be patient, my friend, be patient...
Аватар
kvelikov

Мнениеот kvelikov » Пон Дек 27, 2010 1:29 pm

Попитаха ме и ето какво отговорих:

"Всичко ще е в началото на пистата - записване, оглед, т.нар. конференция.
Групата Смели-FR (както и останалите групи) е една, но в нея може да има хора, които да не искат да се състезават, а просто да се спуснат (без времеизмерване). При тях наградата ще е на томболен принцип - идеята е да се спази фест-духа на съБитието, а не да се набляга само на състезателната част.
По-голямата част от Смели ще са състезаващи се, т.е. те ще участват в класирането, за което минимум първите четирима ще получат награди.
Таксата участие (5 лв.) е за всички.
"Билетите" (стикери М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р.) засега са налични при Райко (Колелото) и Дани (Dani bikes), а след празниците и при Нахи - Байк зона, Иван - Industrial, Боби - Bike Store Extreme, магазин Алпи).
Аватар
kvelikov

Мнениеот Taco » Вто Дек 28, 2010 2:08 am

А някой може ли да даде по точна информация къде е стартът и как може да се стигне до него :crap: :dontknow:
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания