Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Admin » Чет Дек 16, 2010 11:13 pm

Полуинтегрирани са, да. Мисля че ще станат. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот bio » Пет Дек 17, 2010 9:44 am

Admin написа:При Tora уплътненията (а и втулките, предполагам) са по-евтини в сравнение с по-скъпите модели на Rock Shox, поради което нямат същите качества и при голям студ се свиват малко повече, забавяйки/втвърдявайки вилката. Когато пробвах една Tora преди години, си спомням, че при зимните карания го имаше този ефект. За щастие не спира съвсем да работи, както най-евтините вилки, но и не е както работи нормално.

Edit: Тогава нямах силиконов спрей, за да пръскам с него уплътнителите, поради което не знам дали би им се отразил благотворно, но поне няма да навреди.

Любо,
... според каталога на RS ботушите и уплътненията на Tora/Recon/Revelation са еднакви. искам да споделя с вас едно наблюдение, което за мен ще си остане като една лема. вчера си покарах на студа около -5 градуса, предполагам че и вилката накрая ми беше станала на кочан. вилката ми се стори твърда/бавна ... ребаунда ми беше на половина и го забързах (към заека). ОЛА-А-А-А-А и си карах без проблем вилката ми си правеше целият ход ... и си карах и си мислех докато ринах сняг и стигнах до следното заключение за моята TORA. АКО ВИЛКАТА ТИ ИМА "НОРМАЛЕН" SAG, КАКЪВТО ИМА И ПРИ НОРМАЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ, ЗНАЧИ ВИЛКАТА ТИ НЕ Е ВТВЪРДЕНА , А БАВНА .... настройваш си масления патрон и си свиркаш. Аз смятам, че моята вилка е поддържана, чиста и прочие глупости ... и няма никакво основание да ме остави през зимата.
Това си е моя заключение, ако сметнете че не е правилно го изтриите от тук. Аз ще продължавам да твърдя, че тя си работи ... :>
shaady написа:http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38692

Тези чашки за чашки като за чело на HT2 ли са (полу интегрирани) или са за нормално чело за нормални чашки?

shaady
ще ти станат, но ги няма в наличност ... ако не те бърка височината на чашките ... може да ползваш FSA Orbit ZS-4 OEM From €14.69, с 10mm са по-високи ... ако имаш мегдан, ще ти свършат работа ... тези дни ще си монтирам моите и мога да ти драска какво включва точно комплекта и снимчици .. и т.н.
хайде лек ден на всички !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот SeSSion » Пет Дек 17, 2010 10:25 am

На него му трябват чашки за нормално чело (DHX), но трябва да са възможно най- ниски.
SeSSion

Мнениеот shaady » Пет Дек 17, 2010 11:29 am

SeSSion написа:На него му трябват чашки за нормално чело (DHX), но трябва да са възможно най- ниски.

:agree:

Добре тогава
предложете някаква лапа, максимално ниска, по-ниска от хъсфелт и максимално ниски чашки за нормално чело, цената да речем до 150лв за двете, може и повече :)
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Дек 17, 2010 11:50 am

shaady написа:
SeSSion написа:На него му трябват чашки за нормално чело (DHX), но трябва да са възможно най- ниски.

:agree:

Добре тогава
предложете някаква лапа, максимално ниска, по-ниска от хъсфелт и максимално ниски чашки за нормално чело, цената да речем до 150лв за двете, може и повече :)

Тъй като на мен стержена ми е супер къс, реших проблема с лапа Funn Rippa + 1 спейсър 0,5 мм (трябва да се кара със спейсър) + чашки от 14лв. на VP от Веломания. В момента стержена пак е къс, но поне 1 болт на лапата хваща. :)
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот shaady » Пет Дек 17, 2010 11:53 am

BurNiNg_IcE написа:Тъй като на мен стержена ми е супер къс, реших проблема с лапа Funn Rippa + 1 спейсър 0,5 мм (трябва да се кара със спейсър) + чашки от 14лв. на VP от Веломания. В момента стержена пак е къс, но поне 1 болт на лапата хваща. :)

На мен в момента ми хваща наполовина лапата, ама не се чувствам сигурно така, желае ми се да стига до горния болт поне..
Като краен вариант е да да взема интегрирана лапа, но не ми се ще много..
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот bio » Пет Дек 17, 2010 11:56 am

shaady написа:
BurNiNg_IcE написа:Тъй като на мен стержена ми е супер къс, реших проблема с лапа Funn Rippa + 1 спейсър 0,5 мм (трябва да се кара със спейсър) + чашки от 14лв. на VP от Веломания. В момента стержена пак е къс, но поне 1 болт на лапата хваща. :)

На мен в момента ми хваща наполовина лапата, ама не се чувствам сигурно така, желае ми се да стига до горния болт поне..

приятелю,
той разговора стана за отделна тема ... дай малко конкретика ... какво е сега, колко ти трябва надолу ... как да ти се помогне с термини от рода наполовина .. и какво има отдолу под половината не е ясно ... имаше и една тема за удължаване на стержена, защо не я погледнеш направо нея ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Дек 17, 2010 11:59 am

shaady написа:

Като не си сигурен, мислил ли си за Headlock?
П.П. И интегрираната лапа също е решение, даже до колкото видях си с 888, а такива лапи във форума се въртят по 50лв. :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот BRAMBARA » Пет Дек 17, 2010 12:09 pm

Интегрираната лапа въобще не е препоръчително! Вземи си някой скъп headlock Azonic например и да ти е мирна главата ;) Даже Росен (CASPAR) продаваше един такъв в пазара.
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот airborneone » Пет Дек 17, 2010 12:29 pm

BRAMBARA написа:Интегрираната лапа въобще не е препоръчително! Вземи си някой скъп headlock Azonic например и да ти е мирна главата ;) .

Какво не и е препоръчителното на интегрираната лапа? :popcorn:
Аз лично само за плюсове се сещам от гледна точка на използването и.
Хеле пък на него му е къс стержена, така ще си реши проблемите.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот BRAMBARA » Пет Дек 17, 2010 12:48 pm

Но може да му създаде доста почеве неприятности струващи доста повече от един headlock.
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот Capoeira » Пет Дек 17, 2010 1:45 pm

Като например да усуче 888-ците ли... :rofl: :rofl: :rofl:
Аре стига глупости хед-лока е добавя доста тегло към и без това оловната вилка, така че не се подвеждай по акъла на "разбирачите". Интегрирана лапа и без това аз не виждам смисал да караш двукоронна вилка и да си обикновенна лапа.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот BONESHAKER » Пет Дек 17, 2010 7:27 pm

Може ли да ми кажете точни адреси на веломагазини в Пловдив за рамки каски протектори и т.н. ?
BONESHAKER

Рейтинг: 1065

Мнениеот obelix » Съб Дек 18, 2010 7:58 am

@Въпроса за Tora-та.

Мерси за отговорите. Забързах rebound-a и сега нещата са доста по-наред. Студа, който имах предвид си е баш студ -10. Около 0 така или иначе си е почти нормално. Под твърдост разбирам, като я натисна еди колко си, колко се сгъва. Мислех, че rebound значи времето за връщане след като е сгъната но явно усещането за твърдост и rebound-a не са напълно независими.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот bio » Съб Дек 18, 2010 9:09 am

... ами тук имаше някъде една цяла тема за това бърза/бавна, твърда/мека кое какво значи и за какво се отнася, мога да ти я потърся ако трябва ... (дори да не е в темата за RS Tora). инак много правилно си го казал, че се "усеща" като по твърда, а всъщност си е по-бавна. хайде жив и здрав.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Joker_Here » Съб Дек 18, 2010 2:28 pm

Как да разбера на еди си коя рамка колко дебели гуми да сложа? :beer:

П.С.Визирам рамките за DH
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот BONESHAKER » Съб Дек 18, 2010 2:38 pm

еми според твоите преценяваш колко ще събере отзад между железата ,а за отпред преценяваш колко ще събере между вилката ;)

Може ли да ми кажете точни адреси на веломагазини за каски протектори рамки курбели и т.н. в Хасково и Пловдив.
BONESHAKER

Мнениеот azze » Съб Дек 18, 2010 5:13 pm

Joker_Here написа:Как да разбера на еди си коя рамка колко дебели гуми да сложа? :beer:

П.С.Визирам рамките за DH

Колко е максимума за рамката или колко дебели е добре да сложиш?Първото можеш да разбереш от сайта на производителя.Второто зависи от теренът,по който караш,метеорологични условия,лични предпочитания.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот pro-adrenaline » Съб Дек 18, 2010 6:16 pm

Предложете ми средно, 83мм, което да е съвместимо с курбели Race Face Ride Dh. По възможност някакъв по-бюджетен вариянт :beer:
pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот bio » Съб Дек 18, 2010 6:42 pm

pro-adrenaline написа:Предложете ми средно, 83мм, което да е съвместимо с курбели Race Face Ride Dh. По възможност някакъв по-бюджетен вариянт :beer:

теб те мързи да търсиш ли ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот pro-adrenaline » Съб Дек 18, 2010 6:46 pm

Не, просто не знам, кое средно ще пасне и кое не
pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот BONESHAKER » Съб Дек 18, 2010 7:11 pm

Може ли да ми кажете точни адреси на веломагазини в Пловдив за рамки каски протектори и т.н. ?
BONESHAKER

Мнениеот hitar_potar » Съб Дек 18, 2010 8:13 pm

bio написа:
pro-adrenaline написа:Предложете ми средно, 83мм, което да е съвместимо с курбели Race Face Ride Dh. По възможност някакъв по-бюджетен вариянт :beer:

И да не го мързи и да търси, пак няма да го върже - ако не се лъжа, Райд ДХ модела е с интегрирана ос, която ще дойде къса за рамка с 83мм средно. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bio » Съб Дек 18, 2010 8:36 pm

hitar_potar написа:
bio написа:

И да не го мързи и да търси, пак няма да го върже - ако не се лъжа, Райд ДХ модела е с интегрирана ос, която ще дойде къса за рамка с 83мм средно. ;)

да да, извинявам му се веднага ... ами сайта на RaceFace не работи и да иска не може да се провери в момента.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот SeSSion » Съб Дек 18, 2010 9:15 pm

На тези курбели има едни шайби (спейсъри), които са между средното и курбела. Дали не може да се махнат и просто да се сложи 83мм средно? :dontknow:
SeSSion

Мнениеот Fanatico » Съб Дек 18, 2010 9:20 pm

Мм, сега проверих и всъщност има 4 бр. бели от по 1мм и една черна от 2мм (при 68мм средно), а от двете страни има задължителни, които в описанието пише, че е забранено да се махат.
Мисля, че при 73мм се остават само задължителните.
:)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот hitar_potar » Нед Дек 19, 2010 2:51 am

Някой може ли да каже кога, аджеба, Райдспот ще благоволят да си качат стоките на сайта? Ни вилки има, ни рамки, ни шини и главини, ни нищо. :eek3: Как очакват да продават, след като нищо не предлагат? :crazy:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот si-fi*LISKO » Нед Дек 19, 2010 9:19 am

Стария им сайт продължава да същаствува (с променен адрес)! Има линк на началната страница на новия.
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот THEZOGGO » Нед Дек 19, 2010 2:52 pm

Препоръчайте някакъв Body Armour-Underwear. Бюджета е 120-130 лв.
Гледам тук какво има --> http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... goryID=397 но не мога да избера. Ако може да ме насочите към нещо. :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Въпрос за баик Cross T-Rex

Мнениеот nikobelic » Пон Дек 20, 2010 3:58 pm

Здеавеите искам да попитам за въпросният баик Cross T-Rex дали ще мога да ми сложа 220-222мм шок. Шокът е http://screambikes.eu/catalog/product/v ... egory/271/ нов съм и се занимавам от 2-3 месеца с спорта имам и др баик за Dh/freeride но искам и crossa да го стегна :beer:
Аватар
nikobelic

Рейтинг: 1198

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум