MAD

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

MAD

Мнениеот stani_bikera » Пон Дек 20, 2010 10:18 am

Искам да попитам всички говорят че шините mach1 MAD за много здрави и хубави за DH нооо искам да попитам ако си взема такива за street ще имам ли проблеми в смисул ще се кривят ли защото един приятел казва че от грдусите ще се усучат зашото не са направени да издържат на сучене ?!?!пишете бързо щото трябва да поръчвам :)
Аватар
stani_bikera

Рейтинг: 1130

Re: MAD

Мнениеот GECKO » Пон Дек 20, 2010 10:52 am

На теория съвършенната шина за спускане ще кара точно 1 ден. Ще е достатъчно здрава за толкова но достатъчно мека за да стои като залепена за земята да се позасуква леко при нормална употреба за да има още повече сцепление гумата. Типичен пример е Single Track-a, който е доволно чудесен за надолу но един "сутрешен" тейлтап (не знам дали така му е приказката ама ще го кажа така) с по-груб удар или леко закъсяване на скок ала Зозка може да я ощети.

При теб не е точно това основното за това не гледай шините дето са здрави за спускане. В най-добрият варянт можеш да се докопаш то Rihno Lite XL Заварено или друга винкелообразна като например Halo Combat. цената е близо двойна но си струва да я дадеш веднъж пред това да изплащаш колелото ежемесечно ;)

Другото е плетенето но тук май никой не експериментира в това отношение :dontknow:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот misho_g » Пон Дек 20, 2010 11:41 am

Имам мад и я карам вече 2 седмици, екста си е! От 180, 360 с тап, олита нищо и няма. Преди време карах сънрингъл мамут, също дх шина карах я до последно но когато разплетох каплата се отвори във снадката(дано да се изразявам рабираемо :rofl: ), на др ми колело съм със задна алекс римс супра мт,24ка е. Карам я над година също не е мръднала, а докато науча 180 доста мариз однесе. Така че дх шините са си екстра относно здравина, нз за теглото обаче!
misho_g

Рейтинг: 1218

Мнениеот GECKO » Пон Дек 20, 2010 11:58 am

misho_g написа:Имам мад и я карам вече 2 седмици, екста си е! От 180, 360 с тап, олита нищо и няма. Преди време карах сънрингъл мамут, също дх шина карах я до последно но когато разплетох каплата се отвори във снадката(дано да се изразявам рабираемо :rofl: ), на др ми колело съм със задна алекс римс супра мт,24ка е. Карам я над година също не е мръднала, а докато науча 180 доста мариз однесе. Така че дх шините са си екстра относно здравина, нз за теглото обаче!

Само за справка Supra MT, Rhino Lite (XL) и Mamut въпреки че пише DH и т.н. са си по произход BMX шини ;)
Факта е че са спряни от производство в размер 26" защото са много тежки когато размера се повиши (с изключение на Rhino-то). От там и се губи интерес в пазара.
Аз също съм имал Supra MT и единствената щета по нея след като мина кола през предното ми колело беше одраскана боя - дори не беше разцентрована... ухото на скоростите и лаптопа в раницата ми не бяха толкова щастливи, но това е друга тема (шофьорите да имат едно на ум - оранжевите лампички са не-случайно сложени на колите ;) ).

Колкото до отварянето на снадката - ако сам си си разплитал каплата е нормално да се случи при развиване на ниплите без предварително отхлабване на всичките. Друг е въпроса, че снадката по принцип е слабо място на една шина - за това писах за завареното Rhino Lite XL.

:beer:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот verk » Пон Дек 20, 2010 12:03 pm

Добре като има шини за стреет,който са доста здрави и леки за какво ви е да се занимавате с дх шини?
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот stani_bikera » Пон Дек 20, 2010 12:34 pm

еми dartmoor- а не ми харесва 1. че е доста грозна на външен вид 2.нешто не ми изглежда много здрава ааа после mad -а ми изглежда най-здрав ии мисля да рискувам с него а пък каквото стане :)
Аватар
stani_bikera

Мнениеот verk » Пон Дек 20, 2010 12:47 pm

Dartmoor-a което не ти харесва на външния вид.А и тя е доста здрава много хора вече ги карат и не мърдат изобщо.Включително и аз карах един месец,но се наложи да я продам.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот quinnie96 » Пон Дек 20, 2010 1:53 pm

verk написа:Dartmoor-a което не ти харесва на външния вид.А и тя е доста здрава много хора вече ги карат и не мърдат изобщо.Включително и аз карах един месец,но се наложи да я продам.

Да допълня, че има и разнообразие като цветове. Избор за борд за Ви-брейк...
Към автора: не може да ти се вижда, че не е здрава, като не си я пробвал. Щом е направена за стрийт/дърт, значи...
Аз съм със Supra MT (някой я спомена по-горе), като съм доволен като цяло. От 180 и 360 градуса не мърда,
но е яко тежка... Не мисля, че с МАД-а ще имаш проблеми, познавам хора, които карат дърт и стрийт с МАД-ове и не се оплакват, освен че тежи... Това е единственият минус.
Но аз бих си взел или Дартмоор, или NS шина. :beer:
quinnie96

Рейтинг: 1281

Мнениеот stani_bikera » Вто Дек 21, 2010 9:34 am

последен въпрос между sunrims singletrack и mach1 MADпо хубава е ? :? пишете плс :)
Аватар
stani_bikera

Мнениеот RockShox » Сря Дек 22, 2010 1:08 pm

ТО не е важно нашето мнение или дали е здрава шината, важно е ти какво си решил и дали изглежда здрава а не реално дали е!! :nono:
:offtopic: :offtopic:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Дек 22, 2010 10:48 pm

stani_bikera написа:Човек смао казах че dartmoor- а не ми изглежда толкова масивна и здрава шина като не си разбрал о добре не се меси попитах за разликата между две шини не съм искал да ми разясняваш по горните ми коментари мерси за което :) но нямашв нужда много по лесно щеше да ми е да ми кажеш коя от двете вини е по хубава но няма ништо за сичко има хора :]

Да има и такива които са измислили граматиката но май няма такива които да я знаят. :rofl:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X