Стига сте говорили че S или M ще му е малка на човека... Тя може да е, но може и да не е! Зависи от човека той какво предпочита, обаче попринцип едно ДХ колело трябва да е по-малко за да имаш достатъчно контрол върху него. Една рамка като е прекалено голяма на човек, стойката се променя и съответно удобството изчезва и не може да се развива толкова бързо и после ще има да се чуди защо другите били по-добри от него и т.н... Голяма част от хората като се качат на някакво колело и видат, че когато им е сгънато коляното, е на 5см от кормилото веднага казват, че това им е прекалено малко... Моя гамблер, който е S/M ми беше добре, но не бих и отказал и по-малка рамка, в моменти ми идваше по-дълга от колкото тряба(аз съм 170см). Преди карах рам фр 2008 М размер, което е доста по-голямо от гамблера, но не съм разбирал достатъчно, че да кажа или да усетя, че ми е огромно... Това демо 7, което е в темата може съвсем спокойно да бъде карано от човек висок 180см, и даже ще му е добре като спешълайзедите са малко по-големи от на другите марки рамките. L размер гамблер е с reach дължина 409мм, а демо 7 S с 404мм. Направете си сами извода

Който не знае какво е reach, ще обясня... Това е, когато се тегли една вертикална черта от средното движение докато стигне нивото на центъра на горната част на челната тръба и от нея точка се тегли една хоризонтална права до горната част на центъра на челната тръба - тая дължина се нарича reach. Това е най-важното нещо, което трябва да се гледа когато ще се избира рамка, но жалко че повечето производители не го пишат никъде...