Мнения за евантуална покупка на ново Колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения за евантуална покупка на ново Колело

Мнениеот mrdaka » Пон Дек 27, 2010 12:37 pm

Здравейте,
от половин година карам Cross Nomad и съм решил да направя по-сериозна инвестиция и да си купя хубаво колело за XC. Държа на надежността/качеството на компонентите. Не съм претенциозен към външния вид. Ориентирах се да си купя колело по това време на годината, заради изгодните цени по това време на годината. Тежа 75 кг, висок съм 175 см. Бюджет 800 лв. Предпочитам да е втора ръка, за да взема нещо по-качествено за по-малко пари.

Вариант 1:

Харесъл съм следната оферта от пазара във форума:
viewtopic.php?f=16&t=80993
Осъществил съм контакт с човека, който предлага колето и живот и здраве, скоро предстои оглед.

Вариант 2:
Тъй като обичам си майстора сам колелото, има вариант да го купувам на части и да си го сглабям сам. Ако много закъсам мога да търся помощ от професионалистти Цялото това занимание би имало силно образователнен ефект. Струва ми се, че в този вариант ще ми излезе по-скъпо и не е много ясно какво ще се получи на края.

Вариант 3:
Купувам ново колело, възползвайки се от някоя отстъпка.

Вариант 4:
Ако някой от вас ми предожи нещо друго.

Offtopic:
Благодаря ви предварително и Весели Празници на всички във форум.

Пожелавам ви много хубави карания през 2011 г.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Re: Мнения за евантуална покупка на ново Колело

Мнениеот errtime2010 » Пон Дек 27, 2010 4:27 pm

Вариант 1 ми се струва най-добър.И аз съм говорил с човека и именно той ми помогна много с избора на байк.Взимай го няма да сгрешиш :)
Успех и весели празници.
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот 5roff » Пон Дек 27, 2010 5:42 pm

mrdaka написа:Здравейте,

Вариант 1! Огледай колелото, но предполагам, че няма да имаш забележки по него. Окомплектовката е добра, по добра от всяко ново колело, което би могъл да си купиш за 800лв.

Вариант 2- забрави го. Ще ти коства много време, пари (доста повече от 800лв), а резултата... не ясен. Ще започнеш да спестяваш и ограничаваш за да се "вмъкнеш" в тези 800лв, като купуваш или 2-ра ръка части или нисък клас.

Вариант 3- ами отговора е в коментара ми за Вариант 1.

Вариант 4- аз няма да ти предложа друго, защото не мисля, че ще е нещо по-добро от Вариант 1.

Забележка: Аз съм висок колкото теб и карам същата рамка, но с вилка 80мм. За крос кънтри (с наблягане на повечко катерене и педалиране) ми е супер удобна. Мисълта ми е- ако решиш да взимаш този байк от обявата, се убеди че ти е удобен. С тази вилка може и малко височък да ти дойде, но това е строго индивидуално. Има едно правило
като избирате размера на рамката си, е просветът (разстоянието) от чатала ви до горната тръба когато сте стъпили на земята и сте обкрачили байка. Излишно е да обяснявам защо! Препоръчва се това разстояние да е поне 10см. За съжаление, при някои рамки с окачване това е трудно постижимо (защото средното им движение е по-високо, а дизайнерите невинаги се сещат да компенсират това с по-скосена горна тръба) - в този случай може да направите компромис, но в никой случай просветът не трябва да е по-малко от 5см!

* Цитата е от статия в сайта mtb-bg.com Освен желанието: Как да настроим правилно байка си

Весело посрещане на новата 2011 :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот taurus13 » Пон Дек 27, 2010 6:21 pm

Отнасяй колелото от офертата...няма да сбъркаш. Сглобяването на собствено колело е за хора, които точно знаят какво искат от всеки отделен детайл и които могат да прежалят малко повече пари за това удоволствие.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladiator » Пон Дек 27, 2010 8:46 pm

Напълно съм съгласен с тримата преди мен. За 800лв. не вярвам да се намери по-добро колело, което да е ново, а сглобяването винаги излиза доста по-скъпо. На твое място ако ми е удобна рамката бих го взел. :agree:
vladiator

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри