Как да профилактирам вилка Suntour XCR

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как да профилактирам вилка Suntour XCR

Мнениеот Stoks1 » Вто Дек 28, 2010 4:13 pm

Здравейте, днес се опитах да си отворя вилката да я почистя но немога... Някой може ли да ми каже как да искарам ботушите? Брат ми има ХСМ при него като отвърти гайките и излиза, но при мен неще. Пишете как да я отворя!
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Re: Как да профилактирам вилка Suntour XCR

Мнениеот bikerider » Вто Дек 28, 2010 4:19 pm

Развий винтовете два-три оборота, чукни ги леко с пластмасов чук докато влязат докрай и повтори още веднъж или два пъти процедурата - така избиваш шишовете от ботушите.
Не удряй с чука ако винта е завит под 5мм, защото ще прецакаш шиша, т.е. вилката. Няма нужда от хамалстване, само от почуквания.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот HERO » Сря Дек 29, 2010 5:07 pm

Развий гайките на ботушите настъпи кормилото и дърпай с все сила няма как да не стане при мен стана :) оттам профилактика ндявам се да я знаеш :) грес ;)
HERO

Рейтинг: 1094

Мнениеот Fanatico » Сря Дек 29, 2010 5:18 pm

HERO написа:Развий гайките на ботушите настъпи кормилото и дърпай с все сила няма как да не стане при мен стана :) ...

1. Не са гайки, а пък и точно на ботушите.
2. Разберете, че с удряне, дърпане, чукане, ритане и т.н. не става. Трябва да се вложи малко мисъл и поне толкова умения.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот HERO » Сря Дек 29, 2010 5:26 pm

Fanatico написа:
HERO написа:Развий гайките на ботушите настъпи кормилото и дърпай с все сила няма как да не стане при мен стана :) ...

1. Не са гайки, а пък и точно на ботушите.
2. Разберете, че с удряне, дърпане, чукане, ритане и т.н. не става. Трябва да се вложи малко мисъл и поне толкова умения.

И мисъл трябва но и Ако се дръпне по силно пак става знам го от опит :) :magnify:
HERO

Мнениеот azze » Сря Дек 29, 2010 5:35 pm

HERO написа:Ако се дръпне по силно пак става

Че става - така е,но може и друго да стане,освен да издърпаш ботушите.Изобщо не е нужна сила.Трябва леко да се дърпа право нагоре и,ако се наложи,може ботушите да се разклатят много леко напред-назад,докато се издърпват.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот HERO » Сря Дек 29, 2010 5:36 pm

azze написа:
HERO написа:Ако се дръпне по силно пак става

Че става - така е,но може и друго да стане,освен да издърпаш ботушите.Изобщо не е нужна сила.Трябва леко да се дърпа право нагоре и,ако се наложи,може ботушите да се разклатят много леко напред-назад,докато се издърпват.

И така става но моите ги извадих,като дръпнах по силно и едновремено с това на ляво дясно и на зад напред но излязоха @автора пробвай :)
HERO

Мнениеот Stoks1 » Сря Дек 29, 2010 7:21 pm

Като имам време ще пробвам пак сигурно утре ще е... С болтове е не е с гайки :)
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот Top4o » Чет Дек 30, 2010 3:00 pm

хах...преди да дърпаш с каквато и да било сила няма да е зле да я поразцъкаш тая вилка.Натисни я веднъж,два а после рязко, лекичко и внимателно издърпай ботушите...........@Hero не те знам какво си дърпал бе момче :D :rofl: ама така не става приятелю :dontknow: :^:
Както вече ти и казаха така и нещо друго може да измъкнеш///
К'ва зодия си уа? - Венци, ааа везни де :D:D:D
Top4o

Рейтинг: 1131

Назад към Веломеханик