Башгарди

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Башгарди

Мнениеот radio » Пон Юни 20, 2005 11:55 am

Мисля да направя следното: Да изпиля зъбите на най-големия си венец, да карам със средния, а на мястото на най-малкия да сложа накакъв башгард, направен от подходящ материал, с диаметъра на най-големия изпилен венец. Така веригата ще бъде в улей и няма да пада, надявам се. А и понеже съм чувал, че най-големия венец не е много надежден за башгард, другият кръг, който ще сложа ще върши работа. На някой друг случайно хрумвала ли му е тази идея и дали ще се получи според вас? Идеята е да не пада веригата без да слагам водач и да имам надежден гард. Другият ми проблем е как да закрепя този башгард, дето ще е на мястото на най-малкия венец към средния. Как мислите вие?
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот bikerider » Пон Юни 20, 2005 2:29 pm

[quote="radio"]
А и понеже съм чувал, че най-големия венец не е много надежден за башгард
[/quote]

Е кой пък ти каза тази глупост???

Не разбрах дали искаш да караш с един венец или не, но предполагам става дума за един венец.
Предлагам ти класически башгард на мястото на третата плоча, а малката плоча я правиш достатъчно голяма за да не пада веригата върху рамката.

Това при положение, че не ти се прави водач, защото за мен това е най-чистия вариант, хем ще имаш два венеца отпред и башгард (ако това е целта де).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaveUnit » Пон Юни 20, 2005 8:39 pm

може би ако венците ти са алуминиеви ще можеш да ползваш най-големия за ринггард, но стоманени не стават, наистина, кривят се като вакуумиран кашкавал, от друга страна пък щом само ще пази веригата да не пада би трябвало да е ОК.
все пак добре си го намислил, вариант който се сещам - ще трябва в малкия венец да пробиеш подходящи дупки за захват на изпиления голям и да си купиш/направиш външен, или направо за малкия да завариш големия, и в двата случая до тук са леко кофти защото ще се получи големичко разстояние и веригата може да мърда (без водач)
а може да опиташ да сложиш някакви шайби около 1-2мм и направо на болтовете за големия и средния да закачиш отвътре шайбите и после стария голям, съответно ще си намериш по-дълги болтове.
успех ~~~
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот radio » Вто Юни 21, 2005 8:58 am

Абе алуминиев, стоманен.... Със сигурност ще е по добре от пластмасата, коато е завита в мамента на големия ми венец. Поне на първо време. Докато намеря пари за ринггард, че то кое по напред?
radio

Рейтинг: 1702

Назад към Архив