smirkb0y написа:друг вариант е да си купя рамка [oversize] и да си купя един XCR и да смъкна каквото мога от старото ?

По-добре недей. Аз направих така преди доста време.Бях с Cross Nomad,купих си рамка Ontario + XCR-LO и прехвърлих частите.Това беше отдавна,вече ми остана само седалката от Кроса.

Гарантирам ти,че ако направиш така,после ще започнеш малко по малко да наливаш пари за подмяна на части и накрая ще се получи нещо,което ще е доста по-скъпо,отколкото би трябвало да е.Разбира се,голям кеф е сам да си избираш всяка част по колелото.Е,ако не знаеш какво искаш,се получава манжда с грозде.Добре,че аз си харесвам моята.
За рамка + вилка,даже и да са намалената в момента Ontario (85) + пружинния XCR (95),ще дадеш 180 лева и това е без дреболийките (колче и скоба за седалка,чашки,лапа,жила,брони),които ще наложи да смениш при преместването на части от новото на старото колело.Ако пък няма да си го сглобяваш сам,трябва да се добавят и пари за това.Всичко ще ти излезе над 220-230 лева сигурно.Цял нов Sprint Apolon,прилично колело,e 389лв.
Това са моите 2 стотинки.
П.П.В момента ми се спи много,така че ще прощавате,ако съм написал нещо идиотско и несвързано.

"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."