Избор на ракета за тенис на корт

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Избор на ракета за тенис на корт

Мнениеот solarses » Вто Яну 11, 2011 3:57 pm

От извесно време искам,да се понауча да играя(не съм играл до сега,но съм сигурен ,че този спорт ,ще ми пасне).Поразгледах форумите и имам някаква представа .За сега обаче ,не съм намерил някоя ракета с тяло от графит за начинаещи в порядъка 70-80 лева.Графитените пазят ставите от неблагоприятните вибрации ,които се предават по алуминиевите .Ако сте видяли някое намаление ,ще се радвам да го споделите.Марката е без значение,ако не има един алуминиев Баболат за под 50 лева(новичък,че втора употреба не искам).Висок съм 174-5/70 кг/стил нямам,но са ми бързи крачетата и имам рязък замах дали за шамар или друго:).Някоя по- къса,лека,размер на грипа 11см или 4.33 "( или там както се води),средна глава,среден баланс и маневрена ракета.Понеже Типичната за начинаещите мис е вижда малко обемна.
solarses

Рейтинг: 1278

Re: Избор на ракета за тенис на корт

Мнениеот PtD » Вто Яну 11, 2011 4:24 pm

Защо не погледнеш в някой подходящ форум?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Яну 11, 2011 6:05 pm

По молба на автора темата е отключена, макар че и аз се присъединявам към мнението на PtD, че не е нашият форум мястото за такива конкретни и специализирани въпроси.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Alpina » Вто Яну 11, 2011 6:16 pm

Според мен най-добре си избери първо място, където ще тренираш. След това поговори с този, който ще ти бъде треньор за препоръки по поставените от теб изисквания.
Отделно, на самото място е много вероятно да има оборотни ракети, които да може да ползваш първите пъти... различни по размер и така да се ориентираш какво точно ще седи добре в ръката ти.
На мнение съм, това е по-добрия вариант, пред този да се оборудваш и тогава с не малка вероятност да установиш, че си сбъркал.

Успех! :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Plamen_EM » Вто Яну 11, 2011 7:19 pm

Нов потребител с бързорастящ рейтинг или стар потребител с нов акаунт, защо не попита в някоя от темите за кратки въпроси? Или ако си преценил да е тема, защо не я кръсти просто "Тенис"? Да си виждал тук тема "Избор на лява щека за ски"?
Това което Alpina ти е казал, е самата истина и най-правилния начин. От въпроса ти обаче, ми се струва, че твоят път ще бъде друг. Естествено, че не трябва да си купуваш метална ракета, мислех че не ги произвеждат вече. И втора ръка недей, защото може да е спукана, а ти няма да го разбереш при покупката. Дължина - нормална. Дебелина на грифа - като я хванеш с играещата ръка, между пръстите и дланта трябва да има един пръст разстояние. Големина на главата - колкото е по-голяма, толкова центъра е по-голям, респективно по-лесно се цели топката с центъра. Голямата глава щади ставите повече, при еднакви други условия. Дебелина на ракетата - колкото е по-дебела, толкова по-малко сила е нужна при удар. В същото време, колкото е по-тънка толкова е по-прецизна и позволява по-добро насочване на топката. Баланс - като я поставиш на шийката има три възможности, тежи грифа, тежи главата или е балансирана. Тежи главата - ракетата е по-подходяща за игра от дъното на корта. Тежи грифа - по-удобна при атаки на мрежата. Балансираната се сещаш сам. Тегло на ракетата - изцяло зависи от силата, която си способен да влагаш при игра.
Травми при или от игра - 97% от неправилни движения, 3% неподходяща ракета.
Успех! :beer:
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот solarses » Вто Яну 11, 2011 7:41 pm

Мерси за отговорите,ще сложа направо мнението ми в темата за кратки въпросчета(бях забравил за нея).
Да още се правят метални,но не тежък грип.

@Админ,Пдт темата може да я изтриете,че е пълно с закл
учени теми.
solarses

Рейтинг: 1278

Мнениеот Watanabe » Вто Яну 11, 2011 7:57 pm

Дааа, всичко е индивидуално. Съвети, теории, ревюта ... аз си подбрах моята по усет, като подобно на съвета на алпина "пипнах" доста ракети. При същият ръст (макар че всичко е индивидуално) сега имам сравнително евтина, но качествена и добра за мене ракета Head ti.5000
Изображение
Watanabe

Рейтинг: 1606

Назад към Други